Kylling i karry med mango og edamamebønner

Kylling i karry med mango og edamamebønner

30 min
Kylling i karry er en smuk og indbydende ret. Fyldt med grøntsager og med en dejlig krydret smag. Kylling i karry er godt for både øjet og maven og for både børn og voksne. Den karrykrydrede ret går godt i spænd med den friske mango. Kylling i karry er en forholdsvis hurtig ret at lave, så den fungerer også rigtig godt i hverdagen.
https://www.arla.dk/opskrifter/kylling-i-karry-med-mango-og-edamamebonner/

Sådan gør du

Kylling i karry
  • Del hver kyllingeinderfilet på langs.
  • Lad olien blive varm i en sauterpande, tilsæt karry og lad den bruse af. Brun kyllingekødet i ca. 2 min. - rør af og til.
  • Tilsæt bouillon, bønner, peberfrugt, det hvide af forårsløgene (gem det grønne til pynt), ingefær og salt.
  • Kog retten ved svag varme og uden låg i ca. 3 min.
  • Tag gryden af varmen, tilsæt madlavningsfløde og smag til.
Topping
  • Kom kylling i karry i en skål og server med grøn forårsløgtop, mangofrugt og nykogte ris.

Grøntsagerne i din kylling i karry, kan du jo skifte som du lyster, prøv fx med æblebåde, rødløg og sukkerærter. Giv retten mere styrke med frisk eller tørret chili.

Energiindhold for hele retten:

10969 kJ / 2622 kcal

Næringsindhold pr. 100g

607 kJ / 145 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 26,6 % 9,5 g
Kulhydrat: 52,9 % 18,9 g
Fedt: 20,5 % 3,4 g
Mere inspiration

Du kan finde en mere klassisk kylling i karry her.

Kylling i karry
45 min
Kylling i karry
(162)
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Kylling i karry
400 g Kyllingeinderfileter
2 tsk Rapsolie
1 spsk Karry, fx madraskarry
1 dl Grøntsagsbouillon
200 g Edamamebønner
1 Rød peberfrugt i lange strimler (ca. 150 g)
1 bundt Forårsløg i tynde, skrå ringe (ca. 100 g)
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
1 tsk Groft salt
2½ dl Madlavningsfløde
Topping
½ Mangofrugt i tern (ca. 150 g)
Tilbehør
240 g Sorte ris - koges