Kylling i karry med mango og edamamebønner

Kylling i karry med mango og edamamebønner

30 min
Arbejdstid: 30 min
Kylling i karry er en smuk og indbydende ret. Fyldt med grøntsager og med en dejlig krydret smag. Kylling i karry er godt for både øjet og maven og for både børn og voksne. Den karrykrydrede ret går godt i spænd med den friske mango. Kylling i karry er en forholdsvis hurtig ret at lave, så den fungerer også rigtig godt i hverdagen.
https://www.arla.dk/opskrifter/kylling-i-karry-med-mango-og-edamamebonner/

Sådan gør du

Kylling i karry
  • Del hver kyllingeinderfilet på langs.
  • Lad olien blive varm i en sauterpande, tilsæt karry og lad den bruse af. Brun kyllingekødet i ca. 2 min. - rør af og til.
  • Tilsæt bouillon, bønner, peberfrugt, det hvide af forårsløgene (gem det grønne til pynt), ingefær og salt.
  • Kog retten ved svag varme og uden låg i ca. 3 min.
  • Tag gryden af varmen, tilsæt madlavningsfløde og smag til.
Topping
  • Kom kylling i karry i en skål og server med grøn forårsløgtop, mangofrugt og nykogte ris.

Grøntsagerne i din kylling i karry, kan du jo skifte som du lyster, prøv fx med æblebåde, rødløg og sukkerærter. Giv retten mere styrke med frisk eller tørret chili.

Energiindhold for hele retten:

8391 kJ / 2005 kcal

Næringsindhold pr. 100g

414 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 31 % 7,6 g
Kulhydrat: 43,4 % 10,6 g
Fedt: 25,6 % 2,9 g
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Kylling i karry
400 g Kyllingeinderfileter
2 tsk Rapsolie
1 spsk Karry, fx madraskarry
1 dl Grøntsagsbouillon
200 g Edamamebønner
1 Rød peberfrugt i lange strimler (ca. 150 g)
1 bundt Forårsløg i tynde, skrå ringe (ca. 100 g)
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
1 tsk Groft salt
2½ dl Madlavningsfløde
Topping
½ Mangofrugt i tern (ca. 150 g)
Tilbehør
3 dl Sorte ris - koges