Vietnamesisk kyllingepande

45 min
Vietnamesisk kyllingepande

Frem med spisepindene og nyd en dejlig kyllingeret med masser af grønt og alle de kendte smage fra det asiatiske køkken.

Ingredienser

Sojacreme

2 dl Fraiche
2 tsk Sojasauce
½ tsk Flydende honning

Kyllingepande

450 g Kyllingeinderfileter i mindre strimler
1 spsk Rapsolie
1 Finthakket løg (ca. 100 g)
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 spsk Finthakket citrongræs (1 stilk)
2 tsk Finthakket rød chilipeber
1 dl Vand
1½ spsk Fiskesauce
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset limesaft
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
2 Gulerødder i skiver (ca. 100 g)
200 g Fintsnittet spidskål
1 Grøn squash i halve skiver (ca. 300 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Topping

75 g Ristede cashewnødder
2 dl Frisk koriander
1 dl Mynteblade

Tilbehør

4 dl Jasminris - koges
1 Limefrugt i både

Sådan gør du

Sojacreme

  • Vend forsigtig fraiche med sojasauce og honning.
  • Stil sojacremen tildækket på køl til servering.

Kyllingepande

  • Steg kyllingestrimlerne i olie ved jævn til kraftig varme i ca. 3 min.
  • Tilsæt løg, hvidløg, citrongræs og chili og steg i yderligere ca. 1 min.
  • Tilsæt vand, fiskesauce, limeskal- og saft, ingefær, gulerødder og spidskål - og lad det koge ved svag varme i ca. 4 min.
  • Tilsæt squash, salt og peber og lad det koge i ca. 2 min. - stadig ved svag varme.
  • Top retten med cashewnødder og krydderurter og server den med kogte ris og limebåde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10676 kJ / 2552 kcal

Næringsindhold pr. 100g

409 kJ / 98 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 25,8 % 6,2 g
Kulhydrat: 50,2 % 12,1 g
Fedt: 24 % 2,7 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

https://www.arla.dk/opskrifter/vietnamesisk-kyllingepande/