Wok med oksekød

30 min
Wok med oksekød

En naturlig og dejlig stærk wok ret. Hurtig og lækker aftensmad på ingen tid.

Ingredienser

2 spsk Rapsolie
250 g Wokstrimler af okseklump
½ tsk Groft salt
1 Stort løg i tynde både (ca. 100 g)
3 Gulerødder i skrå skiver (ca. 150 g)
400 g Broccoli i små buketter og stilken i tynde skiver
¾ dl Teriyakisauce
2 spsk Sojasauce
1 tsk Sambal oelek
¼ liter Madlavningsfløde

Tilbehør

4 dl Løse ris, parboiled, fx jasmin

Sådan gør du

Wok med oksekød

  • Lad en wok eller stegegryde blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme.
  • Lad 1 spsk af olien blive varm og brun kødet i ca. 2 min. - lidt ad gangen. Drys med salt og tag kødet op.
  • Lad resten af olien blive varm i wokken og steg grøntsagerne i ca. 3 min.
  • Kom kødet tilbage i gryden sammen med teriyakisauce, sojasauce, sambal oelek og fløde.
  • Varm retten godt igennem og smag til. Server med nykogte ris.

Sambal oelek er en stærk chilipasta. Du kan variere styrken ved at komme mere eller mindre i retten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9767 kJ / 2334 kcal

Næringsindhold pr. 100g

455 kJ / 109 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 19,3 % 5,2 g
Kulhydrat: 55,2 % 14,8 g
Fedt: 25,5 % 3,1 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

https://www.arla.dk/opskrifter/wok-med-oksekod/