Wok med blomkålsris

Wok med blomkålsris

45 min
Wok med blomkålsris er nem og velsmagende vegetarmad - en lækker hverdagsret, hvor der virkelig er skruet op for grøntsagerne. Har du prøvet blomkålsris - dem kan man godt blive lidt afhængige af, og det er alletiders måde at få ekstra grøntsager puttet ind i aftensmaden. I wokken kan du komme de grøntsager, vi har foreslået. Men du kan også benytte chancen til at få ryddet op i grøntsagsskuffen og lave din egen kombination. Det er da en win-win - grøn aftensmad og ingen madspild.
https://www.arla.dk/opskrifter/wok-med-blomkalsris/

Sådan gør du

Kvarkdressing
  • Bland kvark med ingefær, citronsaft og salt.
  • Rør dressingen blød med vand og stil den tildækket i køleskabet i mindste 15 min. og smag til.
Blomkålsris
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Tilsæt blomkål og salt og steg ved kraftig varme og under omrøring i ca. 10 min.
  • Drys med peber.
Wok
  • Lad en wok blive godt varm og tilsæt olien.
  • Steg, ved kraftig varme, gulerødderne i ca. ½ min. og tag dem op.
  • Steg peberfrugterne i ca. 1 min. og tag dem op.
  • Steg porrerne i ca. 1 min. og kom gulerødder og peberfrugter tilbage i wokken sammen med bønner, kokosmælk, sambal oelek og salt.
  • Varm retten igennem og smag til. Server straks med blomkålsris, kvarkdressing og naanbrød.

Når du steger i en wok (og i det hele taget) er det en god idé at bruge 2 redskaber, fx 2 træspatler. Du har meget bedre styr over tingene og kan vende rundt uden at ødelægge råvarerne.

Energiindhold for hele retten:

6879 kJ / 1644 kcal

Næringsindhold pr. 100g

257 kJ / 61 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 21,4 % 3,2 g
Kulhydrat: 48,6 % 7,4 g
Fedt: 30 % 2,1 g
Relateret video
Sådan laver du blomkålsris

Blomkålsris er en nem måde at få flere grøntsager på. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du hurtigt laver blomkålsris.

Ingredienser

Kvarkdressing
250 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
1 tsk Fintrevet frisk ingefær
1 tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
2 spsk Vand
Blomkålsris
10 g Smør
750 g Groftrevet blomkål
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Wok
1 spsk Rapsolie
4 Store gulerødder i tynde strimler (ca. 300 g)
2 Røde og gule peberfrugter i strimler (ca. 300 g)
3 Porrer i ringe (ca. 500 g)
150 g Bælgede edamamebønner
1 dl Light kokosmælk
2 tsk Sambal oelek
1 tsk Groft salt
Tilbehør
240 g Naanbrød