Wok med blomkålsris

Wok med blomkålsris

45 min
Wok med blomkålsris er nem og velsmagende vegetarmad - en lækker hverdagsret, hvor der virkelig er skruet op for grøntsagerne. Har du prøvet blomkålsris - dem kan man godt blive lidt afhængige af, og det er alletiders måde at få ekstra grøntsager puttet ind i aftensmaden. I wokken kan du komme de grøntsager, vi har foreslået. Men du kan også benytte chancen til at få ryddet op i grøntsagsskuffen og lave din egen kombination. Det er da en win-win - grøn aftensmad og ingen madspild.

Sådan gør du

Kvarkdressing
  • Bland kvark med ingefær, citronsaft og salt.
  • Rør dressingen blød med vand og stil den tildækket i køleskabet i mindste 15 min. og smag til.
Blomkålsris
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Tilsæt blomkål og salt og steg ved kraftig varme og under omrøring i ca. 10 min.
  • Drys med peber.
Wok
  • Lad en wok blive godt varm og tilsæt olien.
  • Steg, ved kraftig varme, gulerødderne i ca. ½ min. og tag dem op.
  • Steg peberfrugterne i ca. 1 min. og tag dem op.
  • Steg porrerne i ca. 1 min. og kom gulerødder og peberfrugter tilbage i wokken sammen med bønner, kokosmælk, sambal oelek og salt.
  • Varm retten igennem og smag til. Server straks med blomkålsris, kvarkdressing og naanbrød.
Mere inspiration

Lyst til mere wok? Prøv også wok med kylling, nudler og grøntsager.

Velbekomme!
Tip

Når du steger i en wok (og i det hele taget) er det en god idé at bruge 2 redskaber, fx 2 træspatler. Du har meget bedre styr over tingene og kan vende rundt uden at ødelægge råvarerne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6879 kJ / 1644 kcal

Næringsindhold pr. 100g

257 kJ / 61 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 21,4 % 3,2 g
Kulhydrat: 48,6 % 7,4 g
Fedt: 30 % 2,1 g
Relateret video
Sådan laver du blomkålsris

Blomkålsris er en nem måde at få flere grøntsager på. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du hurtigt laver blomkålsris.

Ingredienser

Kvarkdressing
250 g
Fintrevet frisk ingefær
1 tsk
Friskpresset citronsaft
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Vand
2 spsk
Blomkålsris
Smør
10 g
Groftrevet blomkål
750 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Wok
Rapsolie
1 spsk
Store gulerødder i tynde strimler (ca. 300 g)
4
Røde og gule peberfrugter i strimler (ca. 300 g)
2
Porrer i ringe (ca. 500 g)
3
Bælgede edamamebønner
150 g
Light kokosmælk
1 dl
Sambal oelek
2 tsk
Groft salt
1 tsk
Tilbehør
Naanbrød
240 g