Friske forårsruller med peanutbutter sauce

Friske forårsruller med peanutbutter sauce

45 min
Friske forårsruller med peanutbutter sauce. Det er let og indbydende aftensmad med masser af sprøde grøntsager og kylling krydret med teriyaki sauce. Peanutbutter sauce er super lækker at dyppe grøntsager i eller som her - friske forårsruller. Peanutbutter saucen kan sagtens laves let, når du bruger skyr. De friske forårsruller kan I hygge jer med at lave sammen, inde ved bordet - hvis ikke du vil bruge tid på at stå i køkkenet og lave dem alle.
https://www.arla.dk/opskrifter/friske-forarsruller-med-peanutbutter-sauce/

Sådan gør du

Teriyakikylling
  • Skær hver kyllingeinderfilet i 2-3 strimler på langs.
  • Lad olien blive varm på en pande.
  • Steg kyllingekødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min.
  • Tilsæt teriyakisauce og steg kyllingekødet i ca. 15 sek. under omrøring til teriyakisaucen er fordampet.
  • Tag kødet op og lad det køle lidt af.
Peanutbutter sauce
  • Bland alle ingredienserne til peanutbutter saucen.
  • Stil peanutbutter saucen tildækket i køleskabet til serveringen. Smag til.
Friske forårsruller
  • Dyp rispapiret, en plade ad gangen, i koldt vand i ca. 5 sek.
  • Tag pladen op og læg den udbredt på et rent, vådt viskestykke.
  • Læg først lidt krydderurter, så teriyakikylling, spidskål, gulerod, agurk og mango lidt oppe fra bunden.
  • Rul rispapiret tæt om fyldet og luk enderne ind.
  • Læg de 16 forårsruller på et fad, efterhånden som du får dem rullet - de må ikke røre hinanden, da de nemt klistrer sammen.
  • I kan også hygge jer med, hver især at lave jeres egne friske forårsruller, inde ved bordet.

Hvis du smører fadet, du lægger forårsrullerne på, med lidt olie, hænger de ikke fast i fadet.

Energiindhold for hele retten:

6929 kJ / 1656 kcal

Næringsindhold pr. 100g

439 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 27,4 % 7,1 g
Kulhydrat: 50,3 % 13 g
Fedt: 22,3 % 2,6 g
Relateret video
Friske forårsruller med peanutbutter sauce

Ingredienser

Teriyakikylling
300 g Kyllingeinderfileter
2 tsk Rapsolie
2 spsk Teriyakisauce
Peanutbutter sauce
1½ dl Skyr naturel, græsk yoghurt eller fraiche
3 spsk Grov peanutbutter
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
1½ spsk Sojasauce
1 spsk Friskpresset limesaft
Friske forårsruller
16 plader Rispapir
1 Friske krydderurt, fx korianderblade
200 g Lilla spidskål i strimler
3 Gulerødder i strimler (ca. 225 g)
1 Mangofrugt i strimler (ca. 250 g)
½ Agurk i strimler (ca. 150 g)