Forårsruller

Forårsruller

60+ min
Fryseegnet
Klassiske dybstegte forårsruller - her en opskrift med oksekød, hvidkål og gulerod. Forårsruller er slet ikke så vanskelige at håndtere - prøv selv med disse hjemmelavede forårsruller. Det tager dog lidt tid, så vælg evt. at lave en stor portion, når du er igang - og frys nogle af dem "rå". Forårsrullerne bliver dybstegt i olie, men de kan også ovnsteges. Server forårsrullerne med sød chilisauce.

Sådan gør du

Forårsruller
  • Varm en sauterpande godt op og kom olien på. Svits løg og hvidløg i ca. 2 min. ved jævn varme.
  • Tilsæt kødet og svits det i ca. 2 min. ved kraftig varme til det smuldrer og skifter farve.
  • Tilsæt kål, gulerødder østerssauce og sojasauce, og steg blandingen ved jævn varme i ca. 10 min. eller til kålen er faldet sammen. Smag til.
Sådan samler du forårsrullerne
  • Pak forårsrulledejen ud og læg den under et fugtigt viskestykke. Tag én plade ud ad gangen og placer den med den ene spids vend mod dig selv.
  • Kom ca. 2 spsk fyld på dejen og fold spidsen mod dig selv ind over fyldet. Stram dejen til om fyldet og rul et par gange. Fold siderne ind og rul igen.
  • Rør mel og vand sammen og pensl den sidste spids med "limen".
  • Rul forårsrullen færdig og fortsæt med resten.
Dybstegning
  • Hæld olien i en tykbundet gryde (ca. 2 liter) og varm den op til ca. 180°.
  • Steg 4 forårsruller ad gangen i ca. 5 min. - eller til de er lysebrune. Vend dem gerne undervejes, fx med en gaffel.
  • Lad forårsrullerne dryppe af på fedtsugende papir. Hold dem varme under et viskestykke eller i ovnen ved 75°C.
  • Dybsteg resten og server straks med sød chilisauce.

Forårsrullerne kan steges i ovnen. Pensl dem med olie og steg dem ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn. Vend dem efter 10 min.

Hvis ikke du har et termometer, kan du teste oliens temperatur ved at stege en bid lyst brød. Alternativt stikke et grillspyd eller en tandstik af træ i olien. Det skal syde omkring brødet/træet, når det kommer i olien.

Forårsrullerne kan fryses rå. Dybsteg forårsrullerne direkte fra fryseren uden at tø dem først.

Energiindhold for hele retten:

24117 kJ / 5764 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1241 kJ / 297 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 6,1 % 4,4 g
Kulhydrat: 18,2 % 13,3 g
Fedt: 75,7 % 25,4 g
Mere inspiration

Prøv også at lave hjemmelavede vegetariske forårsruller.

Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser

Forårsruller - ca. 20 stk.
2 tsk Rapsolie
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
2 Finthakket fed hvidløg
300 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
400 g Fintsnittet hvidkål
150 g Revet gulerødder
4 spsk Østerssauce
3 spsk Sojasauce
20 plader Frossen, optøet forårsrulledej (ca. 19 x 19 cm)
"Lim" til at lukke forårsrullerne
2 spsk Hvedemel
2 spsk Vand
Dybstegning
½ liter Rapsolie
Tilbehør
1 dl Sød chilisauce