Friske forårsruller og stegte butterbeans

Friske forårsruller og stegte butterbeans

45 min
Saftige friske forårsruller, også kaldet vietnamesiske forårsruller, er virkelig lækre. I får masser af grøntsager og de ser festlige og flotte ud. Hyg jer evt. med at rulle forårsrullerne ved bordet. Så kan man selv vælge hvad der skal i rullen - og der er ikke én i familien, som skal lave alt arbejdet. Friske forårsruller er også perfekte at servere, hvis du skal have ryddet op i grøntsagsskuffen, for I kan bruge stort set alle slags grøntsager. Salatblade er altid godt at have med i de friske forårsruller- det gør det nemmere at rulle.

Sådan gør du

Sataysauce
  • Vend alle ingredienserne til sataysaucen sammen - bortset fra kokosflagerne.
  • Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Vend kokosflager i lige inden serveringen og smag til.
  • Tilsæt evt. lidt vand, hvis sataysaucen er for tyk.
Forårsruller
  • Drys nektariner og grøntsager med salt.
  • Dyp rispapiret, en plade ad gangen, i lunt vand i ca. 30 sek. eller til pladen er helt blød. Tag den op, lad vandet dryppe let af og placer den udbredt på et spækbræt.
  • Læg lidt hjertesalat, nektarin, grøntsager og korianderblade i bunden af rispapirpladen og rul sammen helt tæt. Luk enderne på forårsrullen ind.
  • Lav 16 forårsruller - eller I kan hygge jer med, at I hver især laver jeres egne friske forårsruller, inde ved bordet.
Stegte butterbeans
  • Skyl og tør bønnerne godt.
  • Lad olien blive varm i en pande.
  • Tilsæt de afdryppede og tørrede bønner og rist dem ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør forsigtigt af og til.
  • Kom bønnerne i en skål og vend dem med salt og sesamfrø - og korianderblade lige inden serveringen.

Du kan stege andre former for bønner fra dåse, fx kidney-, hvide eller sorte bønner. Sørg for at tørre dem godt, når du har skyllet bønnerne, så de ikke sprøjter i den varme olie.

Energiindhold for hele retten:

8769 kJ / 2096 kcal

Næringsindhold pr. 100g

374 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 20,3 % 4,5 g
Kulhydrat: 42,8 % 9,4 g
Fedt: 36,9 % 3,7 g
Mere inspiration

Er I til friske forårsruller med kød til, er her en opskrift med kylling.

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Sataysauce
250 g Kvark
2½ spsk Chrunchy peanutbutter
2 spsk Brun farin
2 spsk Finthakket zittauerløg
1 spsk Finthakket rød chilipeber
1 Lille hakket fed hvidløg
1 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Sojasauce
25 g Ristede kokosflager
Forårsruller
3 Nektariner eller 1 mangofrugt i tynde stave (ca. 250 g)
75 g Hjertesalat i strimler
250 g Dampede broccolini eller grøn asparges
1 Rød peberfrugt i lange strimler (ca. 200 g)
2 Gulerødder i lange stave (ca. 150 g)
½ tsk Groft salt
16 plader Rispapir (ca. 160 g)
1 dl Frisk koriander
Stegte butterbeans
2 dåser Butterbeans (ca. 800 g)
1½ spsk Rapsolie
½ tsk Groft salt
1 spsk Sorte sesamfrø
2 dl Frisk koriander