Friske forårsruller og stegte butterbeans
Saftige friske forårsruller, også kaldet vietnamesiske forårsruller, er virkelig lækre. I får masser af grøntsager og de ser festlige og flotte ud. Hyg jer evt. med at rulle forårsrullerne ved bordet. Så kan man selv vælge hvad der skal i rullen - og der er ikke én i familien, som skal lave alt arbejdet. Friske forårsruller er også perfekte at servere, hvis du skal have ryddet op i grøntsagsskuffen, for I kan bruge stort set alle slags grøntsager. Salatblade er altid godt at have med i de friske forårsruller- det gør det nemmere at rulle.
Ingredienser
Sataysauce
250 g
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
---|---|
2½ spsk
Chrunchy peanutbutter
|
|
2 spsk
Brun farin
|
|
2 spsk
Finthakket løg
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
1
Lille hakket fed hvidløg
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 tsk
Sojasauce
|
|
25 g
Ristede kokosflager
|
Forårsruller
3
Nektariner eller 1 mangofrugt i tynde stave (ca. 250 g)
|
|
---|---|
75 g
Hjertesalat i strimler
|
|
250 g
Dampede broccolini eller grøn asparges
|
|
1
Rød peberfrugt i lange strimler (ca. 200 g)
|
|
2
Gulerødder i lange stave (ca. 150 g)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
16 plader
Rispapir (ca. 160 g)
|
|
1 dl
Frisk koriander
|
Stegte butterbeans
2 dåser
Butterbeans (ca. 800 g)
|
|
---|---|
1½ spsk
Rapsolie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 spsk
Sorte sesamfrø
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
Sådan gør du
Sataysauce
Forårsruller
Stegte butterbeans
Du kan stege andre former for bønner fra dåse, fx kidney-, hvide eller sorte bønner. Sørg for at tørre dem godt, når du har skyllet bønnerne, så de ikke sprøjter i den varme olie.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10997 kJ / 2628 kcal
Næringsindhold pr. 100g
469 kJ / 112 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,2 g |
Protein: | 16,4 % | 4,5 g |
Kulhydrat: | 54,2 % | 14,9 g |
Fedt: | 29,4 % | 3,7 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.