Friske forårsruller og stegte butterbeans

Friske forårsruller og stegte butterbeans

45 min
Saftige friske forårsruller, også kaldet vietnamesiske forårsruller, er virkelig lækre. I får masser af grøntsager og de ser festlige og flotte ud. Hyg jer evt. med at rulle forårsrullerne ved bordet. Så kan man selv vælge hvad der skal i rullen - og der er ikke én i familien, som skal lave alt arbejdet. Friske forårsruller er også perfekte at servere, hvis du skal have ryddet op i grøntsagsskuffen, for I kan bruge stort set alle slags grøntsager. Salatblade er altid godt at have med i de friske forårsruller- det gør det nemmere at rulle.

Sådan gør du

Sataysauce
  • Vend alle ingredienserne til sataysaucen sammen - bortset fra kokosflagerne.
  • Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Vend kokosflager i lige inden serveringen og smag til.
  • Tilsæt evt. lidt vand, hvis sataysaucen er for tyk.
Forårsruller
  • Drys nektariner og grøntsager med salt.
  • Dyp rispapiret, en plade ad gangen, i lunt vand i ca. 30 sek. eller til pladen er helt blød. Tag den op, lad vandet dryppe let af og placer den udbredt på et spækbræt.
  • Læg lidt hjertesalat, nektarin, grøntsager og korianderblade i bunden af rispapirpladen og rul sammen helt tæt. Luk enderne på forårsrullen ind.
  • Lav 16 forårsruller - eller I kan hygge jer med, at I hver især laver jeres egne friske forårsruller, inde ved bordet.
Stegte butterbeans
  • Skyl og tør bønnerne godt.
  • Lad olien blive varm i en pande.
  • Tilsæt de afdryppede og tørrede bønner og rist dem ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør forsigtigt af og til.
  • Kom bønnerne i en skål og vend dem med salt og sesamfrø - og korianderblade lige inden serveringen.
Mere inspiration

Er I til friske forårsruller med kød til, er her en opskrift med kylling.

Velbekomme!
Tip

Du kan stege andre former for bønner fra dåse, fx kidney-, hvide eller sorte bønner. Sørg for at tørre dem godt, når du har skyllet bønnerne, så de ikke sprøjter i den varme olie.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8952 kJ / 2140 kcal

Næringsindhold pr. 100g

379 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 20,3 % 4,5 g
Kulhydrat: 41,9 % 9,4 g
Fedt: 37,8 % 3,9 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Sataysauce
250 g
Chrunchy peanutbutter
2½ spsk
Brun farin
2 spsk
Finthakket zittauerløg
2 spsk
Finthakket rød chilipeber
1 spsk
Lille hakket fed hvidløg
1
Friskpresset limesaft
1 spsk
Sojasauce
1 tsk
Ristede kokosflager
25 g
Forårsruller
Nektariner eller 1 mangofrugt i tynde stave (ca. 250 g)
3
Hjertesalat i strimler
75 g
Dampede broccolini eller grøn asparges
250 g
Rød peberfrugt i lange strimler (ca. 200 g)
1
Gulerødder i lange stave (ca. 150 g)
2
Groft salt
½ tsk
Rispapir (ca. 160 g)
16 plader
Frisk koriander
1 dl
Stegte butterbeans
Butterbeans (ca. 800 g)
2 dåser
Rapsolie
1½ spsk
Groft salt
½ tsk
Sorte sesamfrø
1 spsk
Frisk koriander
2 dl