Grunddej - med bønner
1 time
•
Arbejdstid: 30 min
•
Denne dej med bønner gør det let at få spist flere bælgfrugter. Dejen er nem at rulle ud og kan bruges til pølsehorn, pizzasnegle, pestosnurrer eller lignende bagværk, der med garanti er et hit i madpakken. At bage med bønner vil for mange være nyt og ukendt, men bønnerne giver en lækker dej og sikrer, at brødet ikke bliver så hurtigt tørt.
Ingredienser
50 g
Smør
|
|
---|---|
2 dl
Mælk
|
|
25 g
Gær
|
|
1 dl
A38 naturel
|
|
150 g
Fuldkornshvedemel
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
1 dåse
Butterbeans eller hvide bønner
|
|
250 g
Hvedemel
|
Sådan gør du
Du kan sagtens bruge tørrede bønner, som du selv udbløder og koger, men sørg for at koge dem godt ud. Du kan skrue op og ned på det grove mel - og evt. tilsætte frø og kerner efter smag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12536 kJ / 2996 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1058 kJ / 253 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8,4 g |
Protein: | 18,6 % | 11,6 g |
Kulhydrat: | 63,4 % | 39,4 g |
Fedt: | 18 % | 5,2 g |