Bønner fra dåse er ok. Men de tørrede bønner, du selv udbløder og koger er endnu bedre, da de har lidt mere struktur. Tilbered evt. en ordentlig portion bønner og frys dem ned i portioner a ca. 250 g tilberedte bønner - det svarer til en dåse bønner.
Det smager også dejligt med pasta, bulgur eller ris til bønnegryden.
8225 kJ / 1966 kcal
284 kJ / 68 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 15,8 % | 2,6 g |
Kulhydrat: | 58,4 % | 9,8 g |
Fedt: | 25,8 % | 2 g |
Er du til mere lækker vegetarmad med bønner?
30 g
Smør eller 2 spsk olie
|
|
---|---|
300 g
Pillede små, hele skalotteløg eller zittauerløg i både
|
|
4
Gulerødder i grove stykker (ca. 300 g)
|
|
3 spsk
Eddike, fx rødvinseddike
|
|
1 dåse
Flåede tomater (ca. 400 g)
|
|
1 dl
Vand
|
|
5 stilke
Bredbladet persille
|
|
1 spsk
Honning eller sukker
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 dåser
Bønner, fx røde kidneybønner og/eller butterbeans
|
1 dl
Strimlet bredbladet persille
|
|
---|---|
100 g
Salatost i tern
|
|
750 g
Kogte, skrællede kartofler - let moste
|