Bønnegryde

Bønnegryde

30 min Hovedret

Bønnegryde er en nem og hurtig vegetarret. Der er knald på både farver og smag i bønnegryden. Smagsnuancerne kommer fra bl.a. gulerødder og rødvinseddike, som giver hinanden godt modspil mellem sødme og syre. Server bønnegryde til aftensmad en af de dage, hvor I vil spise grønt - det er nemt og hurtigt. Vi har foreslået kartofler som tilbehør til bønnegryden, men det smager også dejligt med pasta, bulgur eller ris til.

Mere inspiration

Er du til mere lækker vegetarmad med bønner?

Velbekomme!
Tilberedningstip

Bønner fra dåse er ok. Men de tørrede bønner, du selv udbløder og koger er endnu bedre, da de har lidt mere struktur. Tilbered evt. en ordentlig portion bønner og frys dem ned i portioner a ca. 250 g tilberedte bønner - det svarer til en dåse bønner.

Tip

Det smager også dejligt med pasta, bulgur eller ris til bønnegryden.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9723 kJ / 2324 kcal

Næringsindhold pr. 100g

325 kJ / 78 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 17,2 % 3,3 g
Kulhydrat: 51,7 % 9,9 g
Fedt: 31,1 % 2,7 g

Ingredienser