Bønnegryde
![Bønnegryde](https://images.arla.com/recordid/B657CFE9-0D4F-4C0F-AFBFBA3EF5314B41/bonnegryde.jpg?format=webp&width=375&height=265&mode=crop&crop=(381,0,0,0))
Bønnegryde er en nem og hurtig vegetarret. Der er knald på både farver og smag i bønnegryden. Smagsnuancerne kommer fra bl.a. gulerødder og rødvinseddike, som giver hinanden godt modspil mellem sødme og syre. Server bønnegryde til aftensmad en af de dage, hvor I vil spise grønt - det er nemt og hurtigt. Vi har foreslået kartofler som tilbehør til bønnegryden, men det smager også dejligt med pasta, bulgur eller ris til.
Ingredienser
Bønnegryde
30 g
Smør
|
|
---|---|
300 g
Perleløg eller løg
|
|
4
Gulerødder i grove stykker (ca. 300 g)
|
|
3 spsk
Eddike, fx rødvinseddike
|
|
1 dåse
Flåede tomater (ca. 400 g)
|
|
1 dl
Vand
|
|
5 stilke
Bredbladet persille
|
|
1 spsk
Honning eller sukker
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 dåser
Bønner, fx brune bønner eller kidneybønner (ca. 480 g)
|
Tilbehør
1 dl
Strimlet bredbladet persille
|
|
---|---|
100 g
Salatost i tern
|
|
750 g
Kogte kartofler - let moste
|
Sådan gør du
Bønnegryde
Ved serveringen
Bønner fra dåse er ok. Men de tørrede bønner, du selv udbløder og koger er endnu bedre, da de har lidt mere struktur. Tilbered evt. en ordentlig portion bønner og frys dem ned i portioner a ca. 250 g tilberedte bønner - det svarer til en dåse bønner.
Det smager også dejligt med pasta, bulgur eller ris til bønnegryden.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7794 kJ / 1863 kcal
Næringsindhold pr. 100g
302 kJ / 72 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 16,7 % | 3 g |
Kulhydrat: | 59,2 % | 10,5 g |
Fedt: | 24,1 % | 2 g |
![https://www.arla.dk/opskrifter/bonnegryde/](/opskrifter/bonnegryde/qrcode.png)