Lun bønnesalat

Lun bønnesalat

45 min
Butterbeans, limabønner, smørbønner. Glem alt om en melet konsistens, her er bønnerne cremede og lækre. Butterbeans og stegt palmekål er både en nem og fyldig ret. Når bønnerne er tilberedte, anretter du palmekålen og de andre toppings direkte på bønnerne. Palmekålen skal steges ved høj varme, så det sprutter på panden og den må gerne tage lidt farve. Du kan bruge de fleste slags udblødte bønner og palmekålen kan erstattes af grønkål. Server som hovedret, evt. med brød og en frisk grøn salat til eller server bønnesalaten som en del af flere retter.
https://www.arla.dk/opskrifter/lun-bonnesalat/

Sådan gør du

Butterbeans
  • Snit løget fint og pres hvidløget. Kom smørret på panden og sauter løg og hvidløg et par minutter.
  • Sigt lagen fra bønnerne, skyl dem og kom dem på panden. Sauter yderligere i ca. 5 min. Tryk nogle af af bønnerne med en gaffel, så de falder lidt fra hinanden.
  • Tilsæt bouillon og citronskal. Lad bønner og væske koge lidt ind. Hold retten lun.
Dressing
  • Blend imens ost, krydderurter, cremefraiche, citronsaft og hvidløg helt glat og smag til.
  • Rib palmekålsbladene af stænglerne, skyl og tør dem.
  • Kom olien på en pande og varm den godt op. Steg kålen ved høj varme til den tager farve og falder lidt sammen.
Servering
  • Læg palmekålen ovenpå de lune bønner og fordel noget af dressingen herpå. Drys med granatæblekerner og server med resten af dressingen.

Du kan erstatte palmekålen med grønkål. Du kan også bruge hvide bønner i stedet for butterbeans eller bruge en blanding. Der findes mange lækre typer tørrede bønner som du også kan bruge, du skal bare huske at udbløde og koge dem først. Udblødte og kogte bælgfrugter kan du portionere og opbevare i fryseren, så er de klar, når du skal bruge dem.

Energiindhold for hele retten:

5369 kJ / 1283 kcal

Næringsindhold pr. 100g

323 kJ / 77 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4 g
Protein: 17 % 3,2 g
Kulhydrat: 37,7 % 7,2 g
Fedt: 45,3 % 3,9 g
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

Ingredienser

Butter beans
1 Lille løg
1 Fed hvidløg
15 g Smør
2 dåser Butterbeans
3 dl Grøntsagsbouillon
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
Dressing
30 g Salatost
2 dl Krydderurter fx persille, basilikum og koriander (ca. 30 g)
½ dl Creme fraiche eller 9 %
saft fra ½ Citron
½ Fed hvidløg
Topping
200 g Palmekålsblade
2 spsk Smagsneutral olie - til stegning af palmekål
1 Granatæble (kernerne herfra)