Lun bønnesalat
&format=webp)
Butterbeans, limabønner, smørbønner. Glem alt om en melet konsistens, her er bønnerne cremede og lækre. Butterbeans og stegt palmekål er både en nem og fyldig ret. Når bønnerne er tilberedte, anretter du palmekålen og de andre toppings direkte på bønnerne. Palmekålen skal steges ved høj varme, så det sprutter på panden og den må gerne tage lidt farve. Du kan bruge de fleste slags udblødte bønner og palmekålen kan erstattes af grønkål. Server som hovedret, evt. med brød og en frisk grøn salat til eller server bønnesalaten som en del af flere retter.
Ingredienser
Butter beans
1
Lille løg
|
|
---|---|
1
Fed hvidløg
|
|
15 g
Smør
|
|
2 dåser
Butterbeans
|
|
3 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
Dressing
30 g
Salatost
|
|
---|---|
2 dl
Krydderurter fx persille, basilikum og koriander (ca. 30 g)
|
|
½ dl
Creme fraiche eller 9 %
|
|
saft fra ½
Citron
|
|
½
Fed hvidløg
|
Topping
200 g
Palmekålsblade
|
|
---|---|
2 spsk
Smagsneutral olie - til stegning af palmekål
|
|
1
Granatæble (kernerne herfra)
|
Sådan gør du
Butterbeans
Dressing
Servering
Du kan erstatte palmekålen med grønkål. Du kan også bruge hvide bønner i stedet for butterbeans eller bruge en blanding. Der findes mange lækre typer tørrede bønner som du også kan bruge, du skal bare huske at udbløde og koge dem først. Udblødte og kogte bælgfrugter kan du portionere og opbevare i fryseren, så er de klar, når du skal bruge dem.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5388 kJ / 1288 kcal
Næringsindhold pr. 100g
324 kJ / 77 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4 g |
Protein: | 17,1 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 37,7 % | 7,2 g |
Fedt: | 45,2 % | 4 g |
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble.
