Asiatisk salat

Asiatisk salat

45 min
Den asiatiske salat er inspireret af smagen af banh mi - med sød, syltet spidskål og en peanutdressing. Måske er du så heldig at have adgang til street food, hvor banh mi er en af de virkelig populære retter. Du kan også sagtens lave din egen street food inspirerede mad. Den asiatiske salat er en vegetarisk salat med masser af smag og god mæthed. Salaten er god både til picnic, madpakke eller til frokost eller aftensmad derhjemme.

Sådan gør du

Lynsyltet spidskål
  • Rør eddike, ingefær, og salt godt sammen.
  • Bland spidskål og lage godt.
  • Lad det sylte tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min.
  • Vend i kålen af og til.
Peanutdressing
  • Vend, med let hånd, cremefraiche sammen med hoisinsauce, peanuts (gem lidt til pynt) og salt.
  • Smag til.
Glas
  • Anret i 8 glas eller skåle (a mindst 5 dl), der egner sig til transport: Peanutdressing, lynsyltede spidskål og ris.
  • Fordel bønner, agurk, koriander, peanuts og chili herpå.

Den asiatiske salat kan også spises derhjemme, uden du anretter den i glas. Til frokost, picnic eller madpakke er der til 8 personer. Serverer du den asiatiske salt som hovedret, er der til 4 personer.

Energiindhold for hele retten:

11690 kJ / 2794 kcal

Næringsindhold pr. 100g

546 kJ / 130 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 16 % 5,1 g
Kulhydrat: 31 % 9,9 g
Fedt: 52,9 % 7,8 g
Alkohol: 0,1 %
Mere inspiration

Hjemmebagt brød er altid godt - også til at tage med på picnic.

Snoede pestobrød
60+ min
Snoede pestobrød
(25)
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser

Lynsyltede grøntsager
1 dl Risvinseddike
3 spsk Finthakket sød syltet ingefær
½ tsk Groft salt
500 g Fintsnittet lilla spidskål
Peanutdressing
4 dl Creme fraiche
1 dl Hoisinsauce
150 g Grofthakkede peanuts
1 tsk Groft salt
Glas
400 g Kogte jasminris (af 2 dl rå)
300 g Edamamebønner
1 Agurk i tern (ca. 300 g)
2 dl Frisk koriander
1 Rød chilipeber i meget tynde ringe