Grov nudelsalat med ost og grønt

Grov nudelsalat med ost og grønt

30 min
Lav en stor portion og du har til madpakken dagen efter.

Sådan gør du

  • Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter 4-5 min. under omrøring er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Hæld nudlerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Lad nudlerne dryppe godt af og kom dem i en skål. Klip nudlerne i mindre stykker og rør dem sammen med olie, limesaft, honning, ingefær og peber.
  • Flæk imens agurken og fjern kernerne, fx med en teske. Skær agurken i tynde skiver, kom dem i en skål og drys med salt. Skyl efter ca. 5 min. agurkeskiverne i koldt vand. Lad dem dryppe godt af i et dørslag.
  • Vend agurk, gulerødder og ost sammen med nudlerne. Lad nudelsalaten hvile tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til. Server laksen ved siden af.
Velbekomme!
Tips

I stedet for hvid ost i saltlage kan du bruge tern af gul ost. I stedet for røget laks kan du bruge røget ørred, tun eller stegt laks fra dagen før.

Madpakke til i morgen

Kom nudelsalaten i en plastikboks og server den sammen med en grovbolle og en lille klase vindruer. Husk en gaffel til salaten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6702 kJ / 1602 kcal

Næringsindhold pr. 100g

449 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 24,3 % 6,4 g
Kulhydrat: 53,1 % 14 g
Fedt: 22,6 % 2,7 g

Ingredienser

Ægnudler, fx fuldkornsnudler
250 g
Vand
2 liter
Groft salt
2 tsk
Olivenolie
1 spsk
Friskpresset limesaft
1 spsk
Flydende honning
½ spsk
Stødt ingefær
1 tsk
Friskkværnet peber
Agurk (ca. 350 g)
1
Groft salt
2 tsk
Groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
4
200 g
Røget laks i strimler
100 g
Tilbehør
Limefrugt i både
1