Sprød og frisk rejesalat
60+ min

Sprød og frisk rejesalat

Lækker og flot salat på glas der er velegnet til at tage med på farten. Det gør den ideel til udflugter og picnic eller prøv den som madpakke - den skal nok imponere på kontoret eller værkstedet! Salaten kan desuden varieres i det uendelige, afhængig af hvad du har i køleskabet.
Bedømmelse (163 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprød og frisk rejesalat

Lækker og flot salat på glas der er velegnet til at tage med på farten. Det gør den ideel til udflugter og picnic eller prøv den som madpakke - den skal nok imponere på kontoret eller værkstedet! Salaten kan desuden varieres i det uendelige, afhængig af hvad du har i køleskabet.

Antal portioner

Dressing

  • 1½ dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30%
  • ½ tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 1½ tsk friskpresset limesaft
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rejesalat

  • 300 g perlespelt (ca. 3¾ dl)
  • 4 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 rødløg i tynde både (ca. 100 g)
  • 1 spsk eddike
  • 150 g fintsnittet spidskål
  • 1 dl grofthakkede friske korianderblade
  • 2 modne avocadoer i tynde både (ca. 200 g)
  • 1 moden mangofrugt i mundrette stykker (ca. 300 g)
  • 250 g rejer

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 200 g groft flute

Fremgangsmåde:

Dressing

Pisk flødefraice, appelsinskal og de øvrige ingredienser sammen i ca. 1 min. med fx en håndmixer. Stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Rejesalat

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Kom perlespelten i en skål og stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Bring løg og eddike i kog i en tykbundet gryde og damp løgene i ca. 1 min. - til de bliver flot lyserøde. Kom dem i en skål og stil dem tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Fordel ingredienserne i 4 glas (á ca. ¾ liter) med tilsluttende låg. Start med dressing i bunden, herefter spidskål, koriander, løg, perlespelt, mango og afslut med avocado og rejer. Pynt med koriander og server med brød til. Eller luk glasset og gem salaten i køleskabet, til senere.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 28 %
Print