Sprød og frisk rejesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(170 vurderinger)

60+ min

Lækker og flot salat på glas der er velegnet til at tage med på farten. Det gør den ideel til udflugter og picnic eller prøv den som madpakke - den skal nok imponere på kontoret eller værkstedet! Salaten kan desuden varieres i det uendelige, afhængig af hvad du har i køleskabet.

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

  • 1½ dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30% Flødefraiche 30%
  • ½ tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 1½ tsk friskpresset limesaft
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rejesalat

  • 300 g perlespelt (ca. 3¾ dl)
  • 4 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 rødløg i tynde både (ca. 100 g)
  • 1 spsk eddike
  • 150 g fintsnittet spidskål
  • 1 dl grofthakkede friske korianderblade
  • 2 modne avocadoer i tynde både (ca. 200 g)
  • 1 moden mangofrugt i mundrette stykker (ca. 300 g)
  • 250 g rejer

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 200 g groft flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Dressing

Pisk flødefraiche, appelsinskal og de øvrige ingredienser sammen i ca. 1 min. med fx en håndmixer. Stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Rejesalat

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Kom perlespelten i en skål og stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Bring løg og eddike i kog i en tykbundet gryde og damp løgene i ca. 1 min. - til de bliver flot lyserøde. Kom dem i en skål og stil dem tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Fordel ingredienserne i 4 glas (á ca. ¾ liter) med tilsluttende låg. Start med dressing i bunden, herefter spidskål, koriander, løg, perlespelt, mango og afslut med avocado og rejer. Pynt med koriander og server med brød til. Eller luk glasset og gem salaten i køleskabet, til senere.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 28 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: