Sprød og frisk rejesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(326 vurderinger)

60+ min

Lækker og flot salat på glas der er velegnet til at tage med på farten. Det gør den ideel til udflugter og picnic eller prøv den som madpakke - den skal nok imponere på kontoret eller værkstedet! Salaten kan desuden varieres i det uendelige, afhængig af hvad du har i køleskabet.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

  • 1½ dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30% Flødefraiche 30%
  • ½ tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 1½ tsk friskpresset limesaft
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rejesalat

  • 300 g perlespelt (ca. 3¾ dl)
  • 4 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 rødløg i tynde både (ca. 100 g)
  • 1 spsk eddike
  • 150 g fintsnittet spidskål
  • 1 dl grofthakkede friske korianderblade
  • 2 modne avocadoer i tynde både (ca. 200 g)
  • 1 moden mangofrugt i mundrette stykker (ca. 300 g)
  • 250 g rejer

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 200 g groft flute

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Dressing

Pisk flødefraiche, appelsinskal og de øvrige ingredienser sammen i ca. 1 min. med fx en håndmixer. Stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Rejesalat

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Kom perlespelten i en skål og stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Bring løg og eddike i kog i en tykbundet gryde og damp løgene i ca. 1 min. - til de bliver flot lyserøde. Kom dem i en skål og stil dem tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Fordel ingredienserne i 4 glas (á ca. ¾ liter) med tilsluttende låg. Start med dressing i bunden, herefter spidskål, koriander, løg, perlespelt, mango og afslut med avocado og rejer. Pynt med koriander og server med brød til. Eller luk glasset og gem salaten i køleskabet, til senere.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag