Sprød og frisk rejesalat - Opskrifter - Arla

Sprød og frisk rejesalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(223 vurderinger)

60+ min

Lækker og flot salat på glas der er velegnet til at tage med på farten. Det gør den ideel til udflugter og picnic eller prøv den som madpakke - den skal nok imponere på kontoret eller værkstedet! Salaten kan desuden varieres i det uendelige, afhængig af hvad du har i køleskabet.

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

  • 1½ dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30% Flødefraiche 30%
  • ½ tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 1½ tsk friskpresset limesaft
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rejesalat

  • 300 g perlespelt (ca. 3¾ dl)
  • 4 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 rødløg i tynde både (ca. 100 g)
  • 1 spsk eddike
  • 150 g fintsnittet spidskål
  • 1 dl grofthakkede friske korianderblade
  • 2 modne avocadoer i tynde både (ca. 200 g)
  • 1 moden mangofrugt i mundrette stykker (ca. 300 g)
  • 250 g rejer

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 200 g groft flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Dressing

Pisk flødefraiche, appelsinskal og de øvrige ingredienser sammen i ca. 1 min. med fx en håndmixer. Stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Rejesalat

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Kom perlespelten i en skål og stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Bring løg og eddike i kog i en tykbundet gryde og damp løgene i ca. 1 min. - til de bliver flot lyserøde. Kom dem i en skål og stil dem tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Fordel ingredienserne i 4 glas (á ca. ¾ liter) med tilsluttende låg. Start med dressing i bunden, herefter spidskål, koriander, løg, perlespelt, mango og afslut med avocado og rejer. Pynt med koriander og server med brød til. Eller luk glasset og gem salaten i køleskabet, til senere.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: