&w=1680&h=750&scale=both&ak=6826258c&hm=0c363850)
Chilitærte
60+ min
Tærten er ikke stærk - den kan gøres stærkere ved at tilsætte ekstra chili.
Ingredienser
Dej
- 100 g koldt smør
- 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
- ½ tsk groft salt
- 1½ spsk vand
Fyld
- 3 æg
-
1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
- 1 spsk finthakket rød chilipeber
- 5 forårsløg i tynde ringe (ca. 75 g)
- 1 knust fed hvidløg
-
100 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
- 200 g pillede, kogte rejer
Tilbehør
- 300 g grøn salat
Sådan gør du
Sådan gør du
Dej
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt salt og vand og saml hurtigt dejen. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) – lad den gå halvt op ad formens side. Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik dejen med en gaffel og forbag bunden midt i ovnen.
Fyld
Pisk æg og fløde sammen. Bland chili og de øvrige ingredienser heri. Fordel fyldet i den forbagte bund og bag chilitærten midt i ovnen. Server den varm eller lun.
Forbagning
Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.
Bagning
Ca. ½ time ved 200°- traditionel ovn.
Frysetip
Chilitærten kan fryses, hvis du bruger rejer i lage.
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 10420 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 10,4 g
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 26 %
- Fedt: 57 %