Chilitærte

Chilitærte

60+ min
Fryseegnet
Chilitærte med rejer er en virkelig lækker tærte. Som de fleste tærter er denne chilitærte heller ikke i den lette ende, hvad angår kalorier, men sammen med en god blandet salat, får du et skønt måltid. Chilitærte er både velegnet til aftensmad, på et buffetbord eller til frokost. Du kan også tage chilitærte med på picnic og i madpakken, for den smager også fint, når den er blevet kold. Chilitærte er et overraskende positivt bekendtskab for de fleste - for den sprøde bund og den dejlige chilismag er sammen med rejer og ost en virkelig skøn oplevelse.

Sådan gør du

Tærtedej
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Tilsæt salt og vand og saml hurtigt dejen.
  • Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) – lad den gå halvt op ad formens side.
  • Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Prik dejen med en gaffel og forbag bunden midt i ovnen.
Fyld
  • Pisk æg og fløde sammen.
  • Bland chili og de øvrige ingredienser heri.
  • Fordel fyldet i den forbagte bund og bag chilitærten midt i ovnen. Server chilietærgen varm eller lun.
Forbagning
  • Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.
Bagning
  • Ca. ½ time ved 200°- traditionel ovn.
Mere inspiration

Denne tærte er dejlig aftensmad en dag du er til grøn mad.

Løgtærte
60+ min
Løgtærte
(56)
Velbekomme!
Frysetip

Chilitærten kan fryses, hvis du bruger rejer i lage.

Tip

Du kan skrue op og ned for styrken af chili, som du har lyst til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10125 kJ / 2420 kcal

Næringsindhold pr. 100g

781 kJ / 187 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 17,2 % 7,9 g
Kulhydrat: 25,4 % 11,7 g
Fedt: 57,4 % 12,1 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Tærtedej
Koldt smør
100 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
175 g
Groft salt
½ tsk
Vand
1½ spsk
Fyld
Æg
3
1½ dl
Finthakket rød chilipeber
1 spsk
Forårsløg i tynde ringe (ca. 75 g)
¾ bundt
Knust fed hvidløg
1
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
100 g
Pillede, kogte rejer
200 g
Tilbehør
Grøn salat
300 g