Chilitærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(66 vurderinger)

60+ min

Tærten er ikke stærk - den kan gøres stærkere ved at tilsætte ekstra chili.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 100 g koldt smør
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 1½ spsk vand

Fyld

Tilbehør

  • 300 g grøn salat

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt salt og vand og saml hurtigt dejen. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) – lad den gå halvt op ad formens side. Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik dejen med en gaffel og forbag bunden midt i ovnen.

Fyld

Pisk æg og fløde sammen. Bland chili og de øvrige ingredienser heri. Fordel fyldet i den forbagte bund og bag chilitærten midt i ovnen. Server den varm eller lun.

Forbagning

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. ½ time ved 200°- traditionel ovn.

Frysetip

Chilitærten kan fryses, hvis du bruger rejer i lage.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,4 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 57 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: