Chilitærte

Chilitærte

1 time 30 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Chilitærte med rejer er en virkelig lækker tærte. Som de fleste tærter er denne chilitærte heller ikke i den lette ende, hvad angår kalorier, men sammen med en god blandet salat, får du et skønt måltid. Chilitærte er både velegnet til aftensmad, på et buffetbord eller til frokost. Du kan også tage chilitærte med på picnic og i madpakken, for den smager også fint, når den er blevet kold. Chilitærte er et overraskende positivt bekendtskab for de fleste - for den sprøde bund og den dejlige chilismag er sammen med rejer og ost en virkelig skøn oplevelse.
https://www.arla.dk/opskrifter/chilitarte/

Sådan gør du

Tærtedej
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Tilsæt salt og vand og saml hurtigt dejen.
  • Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) – lad den gå halvt op ad formens side.
  • Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Prik dejen med en gaffel og forbag bunden midt i ovnen ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.
Fyld
  • Pisk æg og fløde sammen.
  • Bland chili og de øvrige ingredienser heri.
  • Fordel fyldet i den forbagte bund og bag chilitærten midt i ovnen ca. ½ time ved 200°- traditionel ovn. Server chilitærten varm eller lun.

Du kan skrue op og ned for styrken af chili, som du har lyst til.

Chilitærten kan fryses, hvis du bruger rejer i lage.

Energiindhold for hele retten:

9782 kJ / 2338 kcal

Næringsindhold pr. 100g

755 kJ / 180 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 17,9 % 7,9 g
Kulhydrat: 26,7 % 11,8 g
Fedt: 55,4 % 11,3 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Ingredienser

Tærtedej
100 g Koldt smør
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
½ tsk Groft salt
1½ spsk Vand
Fyld
3 Æg
1½ dl Madlavningsfløde
1 spsk Finthakket rød chilipeber
¾ bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 75 g)
1 Knust fed hvidløg
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
200 g Pillede, kogte rejer
Tilbehør
300 g Grøn salat