Kylling i jordnøddesauce

Bedømmelse

(56 vurderinger)

30 min

Jordnøddesauce giver en helt speciel og dejlig smag, der helt bestemt skal prøves!

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 kyllingefileter (ca. 500 g)
  • 2 æbler
  • 2 små fed hvidløg
  • 1 dl saltede peanuts
  • 1½ tsk finthakket rød chilipeber
  • 2 spsk peanutbutter (jordnøddesmør)
  • ½ limefrugt (revet skal og saft)
  • 1 spsk brun farin
  • 1 dl vand
  • 2½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 hønsebouillon-terning
  • 1 spsk smør
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 320 g ris
  • 400 g forårsløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kyllingen i strimler. Skræl æblerne og skær dem i strimler. Skræl hvidløget og hak det, hak peanutsene. Pisk peanuts, chili, jordnøddesmør, lime, farinsukker, vand og fløde sammen med den smuldrede bouillonterning i en gryde. Kog blandingen op. Brun kyllingestrimlerne i smør - lidt ad gangen i en stegepande, og kom dem over i gryden. Kog nogle minutter. Krydr med salt. Svits æblestrimler og hvidløg i smør - og kom det ned i gryden.

Server med kogte ris og svitsede forårsløg.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 43 %

Kilde: