Kylling i jordnøddesauce
Kylling i jordnøddesauce er rigtig comfort food som både børn og voksne er vilde med. Jordnøddesaucen har en helt speciel og dejlig smag som kommer af peanutbutter og de ekstra peanuts. Kylling i jordnøddesauce bliver serveret med ris, som klæder retten rigtig godt. Du kan sagtens tage børnene (hvis du har nogen) med i køkkenet. Kylling i jordnøddesauce er nem at lave og mange børn vil være glade og stolte over at kunne servere en lækker ret til aftensmad for hele familien.
Ingredienser
Kylling i jordnøddesauce
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
1 dl
Vand
|
|
2 spsk
Peanutbutter
|
|
1 spsk
Brun farin
|
|
1 spsk
Koncentreret kyllingefond
|
|
1 dl
Grofthakkede peanuts
|
|
2 tsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
2 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
2 tsk
Friskpresset limesaft
|
15 g
Smør
|
|
---|---|
300 g
Kyllingefilet i strimler
|
|
½ tsk
Groft salt
|
2
Røde æbler i tynde både (ca. 250 g)
|
|
---|---|
2
Finthakkede små fed hvidløg
|
Tilbehør
4 dl
Løse ris, parboiled - koges
|
|
---|---|
3 bundter
Sauterede forårsløg (ca. 300 g)
|
Sådan gør du
Kylling i jordnøddesauce
Du kan lave en vegetarisk version af retten ved erstatte kyllingen med 2 dåser kikærter. Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte inden du kommer dem i gryden sammen de svitsede æbler.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11552 kJ / 2761 kcal
Næringsindhold pr. 100g
503 kJ / 120 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 18,9 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 50,7 % | 15 g |
Fedt: | 30,4 % | 4,1 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.