Goma dressing
Goma dressing er en enormt smagfuld og dejlig dressing, der er meget rig på umami. Goma består primært af sesamfrø, soja, riseddike, sukker og olie. Med sin nøddesmag og de sur-søde ingredienser er den fantastisk som dip og dressing til virkelig mange ting. Server goma som dip til sprøde eller blancherede grøntsager, til friske forårsruller, sushi, som dressing i en poké bowl eller vendt sammen med dampende varme nudler. Og skal det være helt simpelt, så smager den fantastisk at vende goma dressing med fintsnittet spidskål og gulerødder, og du har en sprød kålsalat - nemmere bliver det ikke. Goma dressing er perfekt at have i køleskabet, så du nemt og hurtigt kan omdanne en simpel ret til noget helt særligt.
Ingredienser
Goma dressing
75 g
Sesamfrø
|
|
---|---|
3 spsk
Sojasauce
|
|
2 spsk
Risvinseddike
|
|
1½ spsk
Sukker
|
|
1 dl
Rapsolie
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 spsk
Peanutbutter
|
|
½ dl
Vand
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Goma dressing
Du kan gemme goma dressingen i køleskabet i et glas med tætsluttende låg i ca. 1 uge.
Du kan forstærke sesamsmagen ved at skifte 1 spsk af rapsolien ud med sesamolie. Bruger du ristet sesamolie får goma dressingen en meget fremtrædende, næsten brændt, sesamsmag. Hvis du har for mange ristsede sesamfrø kan du vende dem i dressingen til sidst.
Goma dressingen kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5470 kJ / 1307 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1599 kJ / 382 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 7 % | 6,5 g |
Kulhydrat: | 10,5 % | 9,9 g |
Fedt: | 82,5 % | 35,6 g |