Goma dressing

Goma dressing

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Goma dressing er en asiatisk inspireret dressing lavet af ristede sesamfrø. Goma dressingen er meget rig på umami smag og er fantastisk som dip til sprøde grøntsager, til en poke bowl eller til sushi.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

ca. ½ liter

Antal portioner

Goma dressing

  • 200 g sesamfrø
  • 1 lille pillet fed hvidløg
  • 1 spsk sukker
  • 4 spsk sojasauce
  • 1½ spsk risvinseddike
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 4 spsk rapsolie
  • ½ spsk grofthakket rød chilipeber
  • ½ tsk groft salt
  • 1½ dl vand

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Goma dressing

  1. Kom sesamfrøene i en pande og rist dem ca. 2 min. ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til jævn varme og og rist i yderligere 4-5 min. , stadig under omrøring. Lad sesamfrøene køle lidt af.
  2. Kom hvidløget i en lille skål, hæld kogende vand over og lad det trække i ca. 1 min.
  3. Kom de ristede sesamfrø, det blancherede hvidløg, chili, sojasauce og de øvrige ingredienser i et blenderglas og blend i ca. 1 min. til gomadressingen er glat.
  4. Tilsæt ekstra vand, hvis du vil have en mere lind dressing.
  5. Stil dressingen tildækket i køleskabet til den er kold og smag til.
  6. Server goma dressingen som dip til grøntsagsstave eller som tilbehør til poke bowl, sushi, nudelretter og anden asiatisk inspireret mad.

Frysetip

Goma dressingen kan fryses.

Tip

Du kan gemme goma dressingen i køleskabet i et glas med tætsluttende låg i ca. 1 uge.

Tilberedningstip

Du kan forstærke sesamsmagen ved at skifte 1 spsk af rapsolien ud med sesamolie. Bruger du ristet sesamolie får goma dressingen en meget fremtrædende, næsten brændt, sesamsmag.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7284 kJ / 1741 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,3 g
  • Protein: 11,2 %
  • Kulhydrat: 8,5 %
  • Fedt: 80,3 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag