Goma dressing

Goma dressing

30 min
Fryseegnet
Goma dressing er en enormt smagfuld og dejlig dressing, der er meget rig på umami. Goma består primært af sesamfrø, soja, riseddike, sukker og olie. Med sin nøddesmag og de sur-søde ingredienser er den fantastisk som dip og dressing til virkelig mange ting. Server goma som dip til sprøde eller blancherede grøntsager, til friske forårsruller, sushi, som dressing i en poké bowl eller vendt sammen med dampende varme nudler. Og skal det være helt simpelt, så smager den fantastisk at vende goma dressing med fintsnittet spidskål og gulerødder, og du har en sprød kålsalat - nemmere bliver det ikke. Goma dressing er perfekt at have i køleskabet, så du nemt og hurtigt kan omdanne en simpel ret til noget helt særligt.

Sådan gør du

Goma dressing
  • Kom sesamfrøene i en pande og rist dem ca. 2 min. ved kraftig varme og under omrøring.
  • Skru ned til jævn varme og og rist i yderligere 4-5 min. , stadig under omrøring. Lad sesamfrøene køle lidt af.
  • Kom ristede sesamfrø i en blender sammen med resten af ingredienserne og og blend den helt glat.

Du kan gemme goma dressingen i køleskabet i et glas med tætsluttende låg i ca. 1 uge.

Du kan forstærke sesamsmagen ved at skifte 1 spsk af rapsolien ud med sesamolie. Bruger du ristet sesamolie får goma dressingen en meget fremtrædende, næsten brændt, sesamsmag. Hvis du har for mange ristsede sesamfrø kan du vende dem i dressingen til sidst.

Goma dressingen kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

5470 kJ / 1307 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1599 kJ / 382 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 7 % 6,5 g
Kulhydrat: 10,5 % 9,9 g
Fedt: 82,5 % 35,6 g
Mere inspiration

Goma er den perfekte dressing til friske forårsruller.

Ingredienser

Goma dressing
75 g Sesamfrø
3 spsk Sojasauce
2 spsk Risvinseddike
1½ spsk Sukker
1 dl Rapsolie
1 spsk Friskpresset limesaft
1 spsk Peanutbutter
½ dl Vand
½ tsk Groft salt