Taramasalata - cremet torskerognsdip
15 min
•
Arbejdstid: 15 min
•
Her får du opskriften på en autentisk taramasalata, som smager helt fantastisk. Taramasalata er en traditionel græsk dip lavet på torskerogn, citron, løg, olie og udblødt brød - og dens konsistens bliver næsten som mayonnaise. Den cremede torskerognsdip er hurtig og nem at lave - og når frisk torskerogn er i sæson i det tidlige forår, er denne dip ekstra lækker, men den kan sagtens laves med torskerogn fra dåse. Server taramasalata som en lille forret med brød og grøntsagsstave eller som spread i en sandwich.
Ingredienser
150 g
Toastbrød
|
|
---|---|
1 dl
Mælk
|
|
200 g
Røget torskerogn eller rogn fra dåse
|
|
½
Rødløg
|
|
½
Fed hvidløg
|
|
2 spsk
Citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt og friskkværnet peber
|
|
1 dl
Olivenolie
|
Evt. ekstra olivenolie, oliven og ristet brød
|
---|
Sådan gør du
Vi anbefaler at bruge frisk torskerogn, når det er i sæson - men dippen kan sagtens laves med torskerogn fra dåse.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6706 kJ / 1603 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1092 kJ / 261 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 17,7 % | 11,4 g |
Kulhydrat: | 24,2 % | 15,6 g |
Fedt: | 58,1 % | 17,1 g |