Taramasalata - cremet torskerognsdip

15 min
Arbejdstid: 15 min
Taramasalata - cremet torskerognsdip

Her får du opskriften på en autentisk taramasalata, som smager helt fantastisk. Taramasalata er en traditionel græsk dip lavet på torskerogn, citron, løg, olie og udblødt brød - og dens konsistens bliver næsten som mayonnaise. Den cremede torskerognsdip er hurtig og nem at lave - og når frisk torskerogn er i sæson i det tidlige forår, er denne dip ekstra lækker, men den kan sagtens laves med torskerogn fra dåse. Server taramasalata som en lille forret med brød og grøntsagsstave eller som spread i en sandwich.

Ingredienser

150 g Toastbrød
1 dl Mælk
200 g Røget torskerogn eller rogn fra dåse
½ Rødløg
½ Fed hvidløg
2 spsk Citronsaft
½ tsk Groft salt og friskkværnet peber
1 dl Olivenolie
Evt. ekstra olivenolie, oliven og ristet brød

Sådan gør du

  • Skær skorperne af brødet og læg det i blød i mælk i ca. 10 min.
  • Kram brødet let og kom det i en blender med torskerogn, rødløg, hvidløg, citronsaft, salt og peber til en ensartet masse.
  • Tilsæt dernæst olivenolie i en tynd stråle. Torskerognsdippen skal have konsistens som en tyk mayonnaise.
  • Smag til.

Vi anbefaler at bruge frisk torskerogn, når det er i sæson - men dippen kan sagtens laves med torskerogn fra dåse.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6706 kJ / 1603 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1092 kJ / 261 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 17,7 % 11,4 g
Kulhydrat: 24,2 % 15,6 g
Fedt: 58,1 % 17,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/taramasalata---cremet-torskerognsdip/