Taramasalata - cremet torskerognsdip
Ny

Taramasalata - cremet torskerognsdip

15 min
Her får du opskriften på en autentisk taramasalata, som smager helt fantastisk. Taramasalata er en traditionel græsk dip lavet på torskerogn, citron, løg, olie og udblødt brød - og dens konsistens bliver næsten som mayonnaise. Den cremede torskerognsdip er hurtig og nem at lave - og når frisk torskerogn er i sæson i det tidlige forår, er denne dip ekstra lækker, men den kan sagtens laves med torskerogn fra dåse. Server taramasalata som en lille forret med brød og grøntsagsstave eller som spread i en sandwich.
https://www.arla.dk/opskrifter/taramasalata---cremet-torskerognsdip/

Sådan gør du

  • Skær skorperne af brødet og læg det i blød i mælk i ca. 10 min.
  • Kram brødet let og kom det i en blender med torskerogn, rødløg, hvidløg, citronsaft, salt og peber til en ensartet masse.
  • Tilsæt dernæst olivenolie i en tynd stråle. Torskerognsdippen skal have konsistens som en tyk mayonnaise.
  • Smag til.

Vi anbefaler at bruge frisk torskerogn, når det er i sæson - men dippen kan sagtens laves med torskerogn fra dåse.

Energiindhold for hele retten:

6706 kJ / 1603 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1092 kJ / 261 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 17,7 % 11,4 g
Kulhydrat: 24,2 % 15,6 g
Fedt: 58,1 % 17,1 g
Mere inspiration

Er du mere til en klassisk torskerognssalat, finder du opskriften her.

Torskerognssalat
15 min
Torskerognssalat
(24)

Ingredienser

150 g Toastbrød
1 dl Mælk
200 g Røget torskerogn eller rogn fra dåse
½ Rødløg
½ Fed hvidløg
2 spsk Citronsaft
½ tsk Groft salt og friskkværnet peber
1 dl Olivenolie
Evt. ekstra olivenolie, oliven og ristet brød