Torskerognssalat smager skønt og er et sikkert hit på frokostbordet. Server torskerognssalaten med ristet rugbrød og lidt forskelligt grønt. Torskerognssalat er også lækkert i madpakken - kom fx torskerognssalaten i en grovbolle, pitabrød eller bagel. Når frisk torskerogn er i sæson i det tidlige forår, er denne torskerognssalat ekstra lækker - men salaten kan sagtens laves med torskerogn fra dåse resten af året. Velbekomme.
Sådan gør du
Torskerognssalat
Findel torskerognen og rør den sammen med cremefraiche, purløg, citronsaft, salt og peber.
Lad salaten stå tildækket i køleskabet i ca. 30 min.
Smag torskerognssalaten til, pynt med purløg og server med ristet rugbrød og grønt.
Tip
I stedet for torskerogn på dåse kan man anvende frisk torskerogn, når det er sæson.
Energiindhold for hele retten:
3489 kJ / 834 kcal
Næringsindhold pr. 100g
427 kJ / 102 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
2,9 g
Protein:
20,8 %
5,2 g
Kulhydrat:
52,3 %
13,1 g
Fedt:
26,9 %
3,1 g
Relateret video
Torskerognssalat smager skønt og er et sikkert hit på frokostbordet.
Ingredienser
Torskerognssalat
1 dåse
Torskerogn (ca. 200 g)
1 dl
Creme fraiche
2 spsk
Finthakket purløg
2 tsk
Friskpresset citronsaft
½ tsk
Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Finthakket purløg
Tilbehør
200 g
Ristet groft rugbrød
300 g
Grøntsager, fx gulerødder, agurk og bladselleri i stænger