Hytteost-dip

Hytteost-dip

10 min
Lækker og nem dip lavet på hytteost. Variér smagen i din dip med andre krydderurter, krydderier, pesto, oliven, soltørrede tomater m.m. Spis den sammen med fx grøntsagssnack, ristede rugbrødsstave eller sprødt knækbrød. Top hytteost-dippen op med fx olivenolie, ristede kerner eller kryddersalt.

Sådan gør du

  • Kom hytteost, krydderurter, hvidløg og salt i en blender eller foodprocessor.
  • Blend ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til blandingen er glat. Smag til. Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Pynt med fx olivenolie, ristede sesamfrø, chipotle eller kryddersalt.

Lav en rød hytteostdip ved at blende 200 g hytteost med 2 tsk rød karrypasta, 3 tsk ketchup og ¼ tsk salt.

Energiindhold for hele retten:

614 kJ / 147 kcal

Næringsindhold pr. 100g

287 kJ / 69 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 67,8 % 11,4 g
Kulhydrat: 13,4 % 2,3 g
Fedt: 18,8 % 1,4 g
Mere inspiration

Klassisk dip - i hjemmelavet udgave....

Holiday dip
10 min
Holiday dip
(6)
Relateret video
Hytteost-dip

Lynhurtig og lækker hytteost-dip. Smag til med dine yndlingskrydderurter og krydderier og server som skønt tilbehør til grøntsager, chips m.m.

Ingredienser

½ dl Krydderurter, fx persille og purløg
200 g Hytteost
½ Lille fed hvidløg
½ tsk Groft salt