Ostecreme - af skønne osterester
15 min
•
Brug resterne fra osteskuffen eller ostebordet og lave en skøn ostecreme. Her får du en opskrift på ostecreme, som du kan bruge til madpakken, til dip, til din morgenbolle eller aftensnack. Du kan bruge de osterester du har - du kan sikkert lide dem alle - og du kan sagtens varier i forholdet mellem ostetyperne. Smag til med de krydderurter du har og/eller brug andre krydderier.
Ingredienser
200 g
Revet cheddar- og maasdammerost og/eller andre osterester (også skimmelost)
|
|
---|---|
½ dl
Mælk eller anden blåskimmelost
|
|
100 g
Blød ost, fx hytteost eller salatost
|
|
Friskkværnet peber
|
|
½ dl
Friske krydderurter, fx purløg, persille eller ramsløg
|
Sådan gør du
Spis ostecremen til sprøde knækbrød, kiks, ristet rugbrød og snackgrønt - eller brug den som smørelse i en sandwich.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3684 kJ / 880 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1026 kJ / 245 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 29,5 % | 17,8 g |
Kulhydrat: | 4,5 % | 2,7 g |
Fedt: | 66 % | 18,3 g |