Ostetærte

Ostetærte

60+ min
Æg, ost, hvidtøl og krydderier gør denne tærte lækker og cremet. Opskriften er nem og smager dejligt, specielt sammen med grøn salat som tilbehør.

Sådan gør du

Tærtebund
  • Bland mel og salt. Smuldr smørret i melet og saml dejen hurtigt med vandet.
  • Tryk dejen ud i en tærtebund (ca. 22 cm i diameter) og op langs formens side. Stil bunden i køleskab ca. ½ time.
  • Forbag tærtebunden øverst i ovnen.
Fyld
  • Fordel osten i den bagte bund.
  • Pisk de øvrige ingredienser sammen og hæld det over osten.
  • Bag tærten nederst i ovnen, til den er gylden på overfladen. Server tærten lun.
Forbagning
  • Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
Bagning
  • Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10597 kJ / 2533 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1398 kJ / 334 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 15,6 % 12,8 g
Kulhydrat: 21,6 % 17,8 g
Fedt: 62,8 % 23,7 g

Ingredienser

Tærtebund
Hvedemel (ca. 2½ dl)
175 g
Groft salt
½ tsk
Koldt smør
100 g
Vand
1½ spsk
Fyld
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
250 g
Æg
3
Hvidtøl
1 dl
Knust fed hvidløg
½
Mild paprika
¼ tsk
Nip cayennepeber
1