Ostetærte
60+ min

Ostetærte

Æg, ost, hvidtøl og krydderier gør denne tærte lækker og cremet. Opskriften er nem og smager dejligt, specielt sammen med grøn salat som tilbehør.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ostetærte

Æg, ost, hvidtøl og krydderier gør denne tærte lækker og cremet. Opskriften er nem og smager dejligt, specielt sammen med grøn salat som tilbehør.

Antal portioner

Tærtebund

  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 1/2 tsk groft salt
  • 150 g koldt smør

Fyld

Tilbehør

  • 520 g grøn salat
  • olie-eddikedressing

Fremgangsmåde:

Tærtebund

Bland mel og salt. Smuldr smørret i melet. Tryk dejen ud i en tærtebund (ca. 24 cm i diameter) og op langs formens side. Stil bunden i køleskab ca. 1 time. Forbag tærtebunden øverst i ovnen.

Fyld

Fordel osten i den bagte bund. Pisk de øvrige ingredienser sammen og hæld det over osten. Bag tærten nederst i ovnen, til den er gylden på overfladen. Server tærten lun.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 69 %
Print