Ostetærte

Ostetærte

1 time 15 min
Forb. 30 min
Æg, ost, hvidtøl og krydderier gør denne tærte lækker og cremet. Opskriften er nem og smager dejligt, specielt sammen med grøn salat som tilbehør.
https://www.arla.dk/opskrifter/ostetarte/

Sådan gør du

Tærtebund
  • Bland mel og salt. Smuldr smørret i melet og saml dejen hurtigt med vandet.
  • Tryk dejen ud i en tærtebund (ca. 22 cm i diameter) og op langs formens side. Stil bunden i køleskab ca. ½ time.
  • Forbag tærtebunden øverst i ovnen ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
Fyld
  • Fordel osten i den bagte bund.
  • Pisk de øvrige ingredienser sammen og hæld det over osten.
  • Bag tærten nederst i ovnen ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn, til den er gylden på overfladen. Server tærten lun.
Energiindhold for hele retten:

10597 kJ / 2533 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1398 kJ / 334 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 15,6 % 12,8 g
Kulhydrat: 21,6 % 17,8 g
Fedt: 62,8 % 23,7 g
Mere inspiration

Prøv også disse små ostetærter - gode på ostebordet

Små ostetærter
1 time 5 min
Små ostetærter
(10)

Ingredienser

Tærtebund
175 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
½ tsk Groft salt
100 g Koldt smør
1½ spsk Vand
Fyld
250 g Revet cheddar- og maasdammerost
3 Æg
1 dl Hvidtøl
½ Knust fed hvidløg
¼ tsk Mild paprika
1 Nip cayennepeber