Små ostetærter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Små ostetærter er perfekte som både frokost og forret. Opskriften er nem og resultatet er rigtig lækkert.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 60 g fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g koldt smør
  • 2 spsk vand

Fyld

Pynt

  • blade af bladselleri

Tilbehør

  • 400 g fintstrimlet icebergsalat og bladselleri

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Bland fuldkornshvedemel, hvedemel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen med vand. Lad den hvile tildækket og koldt i ca. 1 time. Del dejen i 8 dele og tryk dem ud i 8 små smurte ovnfaste portionsforme (ca. 10 cm i diameter). Tryk dejen godt op ad kanterne og prik den med en gaffel. Forbag tærterne midt i ovnen og lad dem køle af.

Fyld

Fordel den revne ost på tærterne. Pisk æggene sammen og tilsæt mælk, hvidløg, paprika og salt. Hæld blandingen over osten. Bag tærterne midt i ovnen. Tag dem ud af formene og pynt dem med icebergsalat og bladselleri.

Forbagning

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 60 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Til disse små tærter vil en hvidvin på druen pinot gris være dejlig. Vil du have rødvin, så vælg den lette beaujolais på druen gamay Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost