Små ostetærter

Små ostetærter

60+ min
Fryseegnet
Små ostetærter er perfekte som både frokost og forret. Opskriften er nem og resultatet er rigtig lækkert.

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Dej
  • Bland fuldkornshvedemel, hvedemel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen med vand. Lad den hvile tildækket og koldt i ca. 1 time. Del dejen i 8 dele og tryk dem ud i 8 små smurte ovnfaste portionsforme (ca. 10 cm i diameter). Tryk dejen godt op ad kanterne og prik den med en gaffel. Forbag tærterne midt i ovnen og lad dem køle af.
Fyld
  • Fordel den revne ost på tærterne. Pisk æggene sammen og tilsæt mælk, hvidløg, paprika og salt. Hæld blandingen over osten. Bag tærterne midt i ovnen. Tag dem ud af formene og pynt dem med icebergsalat og bladselleri.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11165 kJ / 2668 kcal

Næringsindhold pr. 100g

914 kJ / 219 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 16,5 % 8,8 g
Kulhydrat: 23,1 % 12,4 g
Fedt: 60,4 % 14,9 g

Ingredienser

Dej
Hvedemel (ca. 2 dl)
125 g
Fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
60 g
Groft salt
½ tsk
Koldt smør
100 g
Vand
1½ spsk
Fyld
Revet revet cheddar- og maasdammerost
250 g
Æg
3
Mælk
1 dl
Knust fed hvidløg
½
Mild paprika
½ tsk
Groft salt
½ tsk
Blade af bladselleri
Tilbehør
Blandet salat
400 g