Champignontærte

Champignontærte

60+ min
Klassisk tærte med champignon. Servér den til frokost eller aften med en salat

Sådan gør du

Forbagning:

Forbagning:

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Dej
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Tilsæt ost og salt og saml hurtigt dejen.
  • Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens sider. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time eller til næste dag.
  • Prik tærtebunden og forbag den midt i ovnen.
Fyld
  • Smelt smørret i en gryde. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits løgene heri i ca. 1 min.
  • Tilsæt champignonerne og svits dem til al væden er væk, ca. 6 min. Hæld fyldet i den forbagte bund.
  • Pisk æg og mælk sammen og tilsæt de øvrige ingredienser. Hæld æggemassen over grøntsagerne og bag tærten midt i ovnen.
  • Server den lune tærte med en grøn blandet salat.
Tips

Kan du godt lide spicy mad - så brug en tex mex ost. Den er ret stærk, så måske kun til enten bunden eller fyldet - du bestemmer. Brug evt. en færdig tærtedej på de travle hverdage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9381 kJ / 2242 kcal

Næringsindhold pr. 100g

610 kJ / 146 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 13,4 % 4,8 g
Kulhydrat: 27,5 % 9,9 g
Fedt: 59,1 % 9,7 g
Mere inspiration

Prøv også denne skønne tærte med chili og rejer - og virkelig sprød bund.

Chilitærte
60+ min
Chilitærte
(101)
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Dej
Koldt smør
100 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost
50 g
Groft salt
½ tsk
Fyld:
Smør
25 g
Karry
½ tsk
Grofthakkede zittauerløg (ca. 125 g)
2
Champignoner i tynde skiver
425 g
Æg
2
Mælk
2 dl
Revet cheddar- og maasdammerost
50 g
Lille knust fed hvidløg
1
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Hertil
Blandet salat
300 g