Grøn sandwich med gnavegrønt

Grøn sandwich med gnavegrønt

Har du lyst til en velsmagende sandwich med masser af grønt og en lækker dip baseret på hytteost? Hytteost kan blendes helt glat og så har den et højt indhold af protein, der giver din sandwich masser af fylde. Som tilbehør til din grønne sandwich kan du vælge sæsonens grøntsager og opbevare dem i et glas med dip i bunden. Grøn sandwich med gnavegrønt er oplagt at lave som madpakke eller picnic.

Sådan gør du

Grøn sandwich
  • Brug det ene æg til hytteostmayo'en og skær de øvrige æg i skiver eller del dem med en æggedeler. Kom æg, hytteost, krydderurter og krydderier i en foodprocessor eller hurtighakker. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til konsistensen er glat. Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Lav bånd af squash med en tyndskræller og drys med salt. Lad det stå på køkkenbordet ca. 5 min. og dup saften af med køkkenrulle. Rist brødet på en brødrister og smør hytteostmayo på alle skiverne (du skal ikke bruge det hele). Saml sandwichene med spinat, squash og æg i skiver.
Gnavegrønt
  • Fordel resten af hytteostmayo'en i glas, du har låg til. Skær grøntsagerne i stave og sørg for længden passer til glassene.

Brug de krydderurter du har, fx. timian, basilikum eller oregano.

Se her hvordan du kan lave din hytteostmayo om til en 'remoulade' hytteostmayo

Energiindhold for hele retten:

8363 kJ / 1999 kcal

Næringsindhold pr. 100g

463 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 26,2 % 7,1 g
Kulhydrat: 58 % 15,8 g
Fedt: 15,8 % 2 g
Mere inspiration

En anden dejlig, grøn ret, du kan tage med på tur!

Relateret video
Brændenældesuppe

Ingredienser

Grøn sandwich
4 Hårdkogte æg
450 g Hytteost
2 dl Bredbladet persille
1½ dl Purløg
4 spsk Kapers (ca. 60 g)
1 tsk Karry
½ tsk Groft salt
70 g Grøn squash eller agurk
¼ tsk Groft salt
8 skiver Groft landbrød
70 g Spinatblade, rucola eller spidskål
Gnavegrønt
400 g Sæsonens grønt fx gulerødder, bladselleri eller radisser