Tacos med kylling

Tacos med kylling

45 min
Tacos er en streetfood klassiker og laves typisk med en slags fyld og let topping. Disse tacos består af små, hjemmebagte tortillas, pulled kylling og en frisk guacamole. De små tortillas er hurtige at lave og helt bestemt arbejdet værd! Du kan forberede både pulled oksekød og tortillas i god tid, du skal blot lune det hele inden du samler dine tacos!

Sådan gør du

Pulled kylling
  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en sauterpande.
  • Svits kyllingefileterne i ca. 1 min. på hver side. Tilsæt de øvrige ingredienser.
  • Kog kyllingen ved jævn varme og under låg ca. 20 min.
  • Tag kyllingen op og riv kødet fra hinanden med gafler, så det bliver trevlet. Kog væsken ind ved kraftig varme til det begynder at tykne og bliver til en sauce.
  • Bland kyllingekødet i saucen og smag til. Hold kødet lunt til serveringen.
Små tortillas - 16 stk
  • Bland alle tørre ingredienser i en skål. Tilsæt olie og derefter vand lidt ad gangen og saml dejen.
  • Dejen må hverken være klistret eller tør. Tilsæt lidt mere vand, hvis dejen er for tør. Lad dejen hvile 10-15 min. så glutenstrukturen kan udvikle sig.
  • Del dejen i 16 stykker og rul dem til tynde tortillas (ca. 15 cm i diameter).
  • Lad en pande blive godt varm. Bag tortillaerne en ad gangen ved kraftig varme ca. ½ min. på hver side - til de er gennembagte. Hold dem lune i et viskestykke indtil serveringen.
Guacamole
  • Del avocadoerne på langs, fjern stenen og skrab kødet ud med en spiseske. Mos det med en gaffel.
  • Del tomaten og fjern kernerne. Hak resten af tomaten i små tern og vend dem sammen med avocadomosen og resten af ingredienserne.
  • Smag til og stil guacamolen tildækket i køleskabet til servering.
Krydret hytteost
  • Rør hytteosten med paprika og cayennepeber og smag til.
Ved serveringen
  • Server de lune tortillas med pulled kylling, guacamole, og krydret hytteost. Pynt med koriander.

Server evt. fintsnittet iceberg salat til - det både smager godt og giver ekstra fylde. I stedet for små tortillas kan du bage 8 store tortillas (ca. 22 cm i diameter). Det er nemmest at arbejde med dejen, når den har hvilet 10-15 min. så glutenstrukturen kan udvikle sig, men er du sulten, kan du godt rulle den ud med det samme.

Energiindhold for hele retten:

12002 kJ / 2869 kcal

Næringsindhold pr. 100g

582 kJ / 139 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 24,1 % 8,3 g
Kulhydrat: 36,9 % 12,6 g
Fedt: 39 % 6,1 g
Mere inspiration

Har du lyst til flere tortillas - så prøv denne der også er med kylling

Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Pulled kylling
15 g Smør
500 g Kyllingefilet
2 dl Vand
3 Knuste små fed hvidløg
1 spsk Flydende honning
½ spsk Koncentreret kyllingefond
½ spsk Mild paprika
2 tsk Stødt spidskommen
½ tsk Groft salt
¼ tsk Cayennepeber
Små tortillas - 16 stk
225 g Hvedemel
75 g Majsmel
1 tsk Groft salt
½ tsk Bagepulver
1 spsk Olie
2 dl Vand - lillefingervarmt
Guacamole
2 Avocadoer (ca. 400 g)
1 Tomat (ca. 100 g)
2 Små knuste fed hvidløg
1 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Finthakket rød chilipeber
½ tsk Groft salt
Krydret hytteost
250 g Hytteost
½ tsk Mild paprika
Et nip cayennepeber
Pynt
Frisk koriander