Tacos med kylling
45 min

Tacos med kylling

I Mexico er tacos "streetfood". Der er skallerne dog ikke sprøde, som dem vi køber herhjemme, men derimod små nybagte bløde tortillas med varierende fyld. Tortillaerne er hurtige at lave og helt bestemt arbejdet værd!
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tacos med kylling

I Mexico er tacos "streetfood". Der er skallerne dog ikke sprøde, som dem vi køber herhjemme, men derimod små nybagte bløde tortillas med varierende fyld. Tortillaerne er hurtige at lave og helt bestemt arbejdet værd!

Antal portioner
  • 15 g smør
  • 500 g kyllingefileter
  • 2 dl vand
  • 3 knuste små fed hvidløg
  • 1 spsk flydende honning
  • ½ spsk kyllingefond
  • ½ spsk delikatessepaprika
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk groft salt
  • ¼ tsk cayennepeber

Guacamole

  • 2 avocadoer (ca. 400 g)
  • 1 tomat (ca. 100 g)
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk finthakket rød chilipeber
  • ½ tsk groft salt

Små tortillas - 16 stk

  • 150 g minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 15 g smør
  • 2 dl vand - lillefingervarmt

Pynt

  • friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en sauterpande. Svits kyllingefileterne i ca. 1 min. på hver side. Tilsæt de øvrige ingredienser. Kog kyllingen ved jævn varme og under låg ca. 20 min. Tag kyllingen op og riv kødet fra hinanden med gafler, så det bliver trevlet. Kog væsken ind ved kraftig varme til det begynder at tykne og bliver til en sauce. Bland kyllingekødet i saucen og smag til. Hold kødet lunt til serveringen.

Guacamole

Del avocadoerne på langs, fjern stenen og skrab kødet ud med en spiseske. Mos det med en gaffel. Del tomaten og fjern kernerne. Hak resten af tomaten i små tern og vend dem sammen med avocadomosen og resten af ingredienserne. Smag til og stil guacamolen tildækket i køleskabet til servering.

Små tortillas - 16 stk

Bland majsmel, hvedemel, salt og bagepulver. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt vand lidt ad gangen og saml dejen. Dejen må hverken være klistret eller tør. Del dejen i 16 stykker og rul dem til tynde tortillas (ca. 15 cm i diameter). Lad en pande blive godt varm. Bag tortillaerne en af gangen ved kraftig varme ca. ½ min. på hver side - til de er gennembagte. Hold dem lune i et viskestykke indtil serveringen.

Vend hytteosten sammen med krydderierne. Server den krydrede hytteost til de lune tortillas med kylling og guacamole. Pynt med koriander.

Tip

I stedet for små tortillas kan du bage 8 store tortillas (ca. 22 cm i diameter).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,1 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 36 %
Print