Tacos med chilistegte svampe

Tacos med chilistegte svampe

30 min
Tacos er populær og hurtig aftensmad i mange familier. De små tortillas fyldes med chilistegte svampe, syltede løg, avocadocreme og kål og denne fantastiske kombination giver både masser af umami smag, og er en fryd for både gane og øjne. Så uanset om vi kalder det for tacos, tortillas eller madpandekager, er du sikker, på at ingen savner kød til denne ret.

Sådan gør du

Syltede rødløg
  • Bring sukker, eddike og vand i kog i en gryde.
  • Hæld lagen over løgene.
  • Luk med et tætsluttende låg og opbevar i køleskabet til servering.
Avocadocreme
  • Mos avocadoerne med en gaffel og bland mosen med fraiche, hvidløg, limesaft og salt. Smag til.
  • Stil cremen tildækket på køl til servering.
Stegte svampe
  • Smelt ¼ af smørret i en stor pande. Steg ¼ af svampeskiverne 3-4 min. ved kraftig varme, vend dem undervejs.
  • Tag dem af panden og gentag med resten af smørret og svampene.
  • Kom alle de stegte svampe tilbage i panden og vend dem med sambal oelek og salt.
  • Lun tortillaerne og server dem sammen med avocadocreme, chilistegte svampe, syltede rødløg, palmekål, fraiche og korianderblade.
Velbekomme!
Tip

De syltede rødløg kan med fordel laves i god tid. Det er syren fra eddiken, der gør dem lyserøde, og jo længere tid løgene trækker, jo mere intens bliver farven. De syltede rødløg kan holde sig ca. 2 uger tildækket i køleskabet. Lav evt. en større portion, nu du alligevel er i gang. Syltede rødløg kan bruges i både salater og på smørrebrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12238 kJ / 2925 kcal

Næringsindhold pr. 100g

589 kJ / 141 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 9,2 % 3,2 g
Kulhydrat: 41,6 % 14,4 g
Fedt: 49,2 % 7,8 g

Ingredienser

Syltede rødløg
Sukker (ca. 1 dl)
85 g
Ufarvet lagereddike
1 dl
Rødløg i meget tynde ringe (ca. 150 g)
2
Avocadocreme
Spiseklare avocadoer
3
1 dl
Knust fed hvidløg
1
Friskpresset limesaft
1 spsk
Groft salt
¾ tsk
Chilistegte svampe
Smør
50 g
Portobello svampe - i 1 cm skiver
600 g
Sambal oelek
3 spsk
Groft salt
½ tsk
Tilbehør
Små tortillaer
12
Fintsnittede palmekålsblade
150 g
2 dl
Frisk koriander