Tacos med chilistegte svampe
30 min
•
Tacos er populær og hurtig aftensmad i mange familier. De små tortillas fyldes med chilistegte svampe, syltede løg, avocadocreme og kål og denne fantastiske kombination giver både masser af umami smag, og er en fryd for både gane og øjne. Så uanset om vi kalder det for tacos, tortillas eller madpandekager, er du sikker, på at ingen savner kød til denne ret.
Ingredienser
Syltede rødløg
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
1 dl
Ufarvet lagereddike
|
|
2
Rødløg i meget tynde ringe (ca. 150 g)
|
Avocadocreme
3
Spiseklare avocadoer
|
|
---|---|
1 dl
Fraiche
|
|
1
Knust fed hvidløg
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Chilistegte svampe
50 g
Smør
|
|
---|---|
600 g
Portobello svampe - i 1 cm skiver
|
|
3 spsk
Sambal oelek
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
12
Små tortillaer
|
|
---|---|
150 g
Fintsnittede palmekålsblade
|
|
2 dl
Fraiche
|
|
Frisk koriander
|
Sådan gør du
Syltede rødløg
Avocadocreme
Stegte svampe
De syltede rødløg kan med fordel laves i god tid. Det er syren fra eddiken, der gør dem lyserøde, og jo længere tid løgene trækker, jo mere intens bliver farven. De syltede rødløg kan holde sig ca. 2 uger tildækket i køleskabet. Lav evt. en større portion, nu du alligevel er i gang. Syltede rødløg kan bruges i både salater og på smørrebrød.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11850 kJ / 2832 kcal
Næringsindhold pr. 100g
570 kJ / 136 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,9 g |
Protein: | 10,4 % | 3,5 g |
Kulhydrat: | 42,6 % | 14,3 g |
Fedt: | 47 % | 7,2 g |