Tacos med chilistegte svampe

Tacos med chilistegte svampe

30 min
Tacos er populær og hurtig aftensmad i mange familier. De små tortillas fyldes med chilistegte svampe, syltede løg, avocadocreme og kål og denne fantastiske kombination giver både masser af umami smag, og er en fryd for både gane og øjne. Så uanset om vi kalder det for tacos, tortillas eller madpandekager, er du sikker, på at ingen savner kød til denne ret.
Se den {klassiske} version
https://www.arla.dk/opskrifter/tacos-med-chilistegte-svampe/

Sådan gør du

Syltede rødløg
  • Bring sukker, eddike og vand i kog i en gryde.
  • Hæld lagen over løgene.
  • Luk med et tætsluttende låg og opbevar i køleskabet til servering.
Avocadocreme
  • Mos avocadoerne med en gaffel og bland mosen med fraiche, hvidløg, limesaft og salt. Smag til.
  • Stil cremen tildækket på køl til servering.
Stegte svampe
  • Smelt ¼ af smørret i en stor pande. Steg ¼ af svampeskiverne 3-4 min. ved kraftig varme, vend dem undervejs.
  • Tag dem af panden og gentag med resten af smørret og svampene.
  • Kom alle de stegte svampe tilbage i panden og vend dem med sambal oelek og salt.
  • Lun tortillaerne og server dem sammen med avocadocreme, chilistegte svampe, syltede rødløg, palmekål, fraiche og korianderblade.

De syltede rødløg kan med fordel laves i god tid. Det er syren fra eddiken, der gør dem lyserøde, og jo længere tid løgene trækker, jo mere intens bliver farven. De syltede rødløg kan holde sig ca. 2 uger tildækket i køleskabet. Lav evt. en større portion, nu du alligevel er i gang. Syltede rødløg kan bruges i både salater og på smørrebrød.

Energiindhold for hele retten:

11850 kJ / 2832 kcal

Næringsindhold pr. 100g

570 kJ / 136 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 10,4 % 3,5 g
Kulhydrat: 42,6 % 14,3 g
Fedt: 47 % 7,2 g

Ingredienser

Syltede rødløg
85 g Sukker (ca. 1 dl)
1 dl Ufarvet lagereddike
2 Rødløg i meget tynde ringe (ca. 150 g)
Avocadocreme
3 Spiseklare avocadoer
1 dl Fraiche
1 Knust fed hvidløg
1 spsk Friskpresset limesaft
¾ tsk Groft salt
Chilistegte svampe
50 g Smør
600 g Portobello svampe - i 1 cm skiver
3 spsk Sambal oelek
½ tsk Groft salt
Tilbehør
12 Små tortillaer
150 g Fintsnittede palmekålsblade
2 dl Fraiche
Frisk koriander