Svampetacos
Ny

Svampetacos

30 min
Svampetacos smager virkelig godt og er nem at variere efter ambitionsniveau. Denne opskrift på tacos med svampe tager udgangspunkt i stegte svampe, løg og hvidløg - smagt til med spidskommen, cayennepeber, soya og lime. De varme svampe topper vi op med kølig fraiche, syltede rødløg og frisk tomatsalsa - og et drys koriander. Sprøde tortillachips ved siden af - og så har du både surt, sødt, salt, bittert, sprødt, koldt og lunt i samme servering. Svampetacos kan nemt blive dit nye yndlingsmåltid!

Sådan gør du

  • Skær eller riv svampene i mindre aflange stykker.
  • Varm olien op på en pande og steg hvidløg og løg så de bliver klare og bløde uden at tage farve -skub dem lidt til side på panden og skru op for varmen.
  • Kom svampene på panden og lad dem stege cirka 2 min. uden du rører rundt i dem. Steg svampene så de får stegeskorpe og vend dem sammen med løg og hvidløg. Skru nu ned til svag varme.
  • Kom krydderier, sukker og soja på. Rør rundt og sluk for varmen.
  • Tilsæt limesaft og rør rundt en sidste gang.
  • Lun tortillaerne og fyld dem med svampeblanding, creme fraiche, syltede rødløg, tomatsalsa og koriander.
  • Server tortillachips og en limebåd til.
Mere inspiration

Flere skønne vegetariske tacoskaller - masser af smag.

Velbekomme!
Tips

Svampetacos bliver endnu bedre, når du bruger hjemmelavede syltede rødløg og fx denne tomatsalsa .

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4849 kJ / 1159 kcal

Næringsindhold pr. 100g

472 kJ / 113 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 11,5 % 3,2 g
Kulhydrat: 44,9 % 12,5 g
Fedt: 43,6 % 5,6 g

Ingredienser

Blandede svampe
250 g
Olivenolie
2 spsk
Lille fed hvidløg, fint hakket
1
Lille løg, i tynde skiver
1
Tørret oregano
1 spsk
Stødt spidskommen
1 tsk
Cayennepeber
¼ tsk
Sukker
1½ tsk
Sojasauce
2 spsk
Friskpresset limesaft
1 spsk
Majs tortillaer, ca. 15 cm i diameter
6
Økologisk creme fraiche 9%
2 dl
Syltede rødløg, evt hjemmelavede, se link i tips
1 dl
Tomatsalsa, evt hjemmelavet, se link i tip
150 g
Frisk koriander
En håndfuld tortillachips med salt
Limefrugter i både