Frisk tomatsalsa med ristede majs

Frisk tomatsalsa med ristede majs

15 min
En farverig og lækker tomatsalsa med ristede majskerner og solmodne tomater. Tomatsalsa har mange anvendelsesmuligheder - og du kan variere med både krydderier og grøntsager udover tomaterne. Server tomatsalsaen til fx quesadillas eller i en mexi bowl.

Sådan gør du

Majssalsa
  • Rist majskernerne ved kraftig varme ca. 5 min. - eller til de bliver let gyldne og begynder at poppe. Lad majskernerne køle helt af.
  • Vend tomater med chili og koriander.
  • Pisk olivenolie, limesaft, salt og sukker godt sammen og vend det sammen med tomatblandingen.
  • Tilsæt de afkølede majs og bland det godt sammen. Drys med korianderblade og flagesalt.
Mere inspiration

Bliv i den sydamerikanske stemning og prøv endnu en quesadilla.

Quesadillas i lag
45 min
Quesadillas i lag
(42)
Velbekomme!
Tip

Tilføj mere chili til salsaen, hvis du ønsker en stærkere version.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3061 kJ / 732 kcal

Næringsindhold pr. 100g

323 kJ / 77 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 8,5 % 1,6 g
Kulhydrat: 46,7 % 8,9 g
Fedt: 44,8 % 3,9 g

Ingredienser

Majssalsa
Afdryppede majs (ca. 4 dl)
2 dåser
Modne tomater i tern (ca. 300 g)
3
Finthakket grøn chilipeber
1
Grofthakket frisk koriander
1 bundt
Olivenolie
2 spsk
Friskpresset limesaft
1½ tsk
Groft salt
½ tsk
Sukker
¼ tsk
Flagesalt