Frisk tomatsalsa med ristede majs

Frisk tomatsalsa med ristede majs

15 min
En farverig og lækker tomatsalsa med ristede majskerner og solmodne tomater. Tomatsalsa har mange anvendelsesmuligheder - og du kan variere med både krydderier og grøntsager udover tomaterne. Server tomatsalsaen til fx quesadillas eller i en mexi bowl.
https://www.arla.dk/opskrifter/frisk-tomatsalsa-med-ristede-majs/

Sådan gør du

Majssalsa
  • Rist majskernerne ved kraftig varme ca. 5 min. - eller til de bliver let gyldne og begynder at poppe. Lad majskernerne køle helt af.
  • Vend tomater med chili og koriander.
  • Pisk olivenolie, limesaft, salt og sukker godt sammen og vend det sammen med tomatblandingen.
  • Tilsæt de afkølede majs og bland det godt sammen. Drys med korianderblade og flagesalt.

Tilføj mere chili til salsaen, hvis du ønsker en stærkere version.

Energiindhold for hele retten:

2987 kJ / 714 kcal

Næringsindhold pr. 100g

315 kJ / 75 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 8,7 % 1,6 g
Kulhydrat: 47,9 % 8,9 g
Fedt: 43,4 % 3,7 g
Mere inspiration

Bliv i den sydamerikanske stemning og prøv endnu en quesadilla.

Quesadillas i lag
45 min
Quesadillas i lag
(43)

Ingredienser

Majssalsa
2 dåser Afdryppede majs (ca. 4 dl)
3 Modne tomater i tern (ca. 300 g)
1 Finthakket grøn chilipeber
1 bundt Grofthakket frisk koriander
2 spsk Olivenolie
1½ tsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt
¼ tsk Sukker
Flagesalt