Chimichanga

Chimichanga

Hovedret
Chimichanga er oprindeligt en friturestegt burito med smeltet ost i midten. Denne udgave af chimichanga har spicy bønnefyld, men den kan sagtens laves med kød - gerne pulled eller hakket kød, der er tilberedt. Her steger vi chimichangaerne i olie - det giver sprød skorpe. Som tilbehør til den sprøde og stærke chimichanga med den bløde, varme midte foreslår vi en frisk og farverig salat. Hertil lime og en syrlig, cremet fraiche og ekstra jalapenos, hvis du er til det.
Mere inspiration

Mere inspiration med mexicanske undertoner...

Velbekomme!
Variation

Brug de bønner du har lyst til - og udblød dem gerne dagen før, det smager dejligt. Du kan også fint bruge alle typer af bønner fra dåse.

Forbered i god tid

Fold dine tortillas på forhånd og obevar dem under et fugtigt viskestykke, så de ikke bliver tørre. Steg dine chimichangas lige inden servering.

Tilberedningstip

Hvis du bruger frisk majskolbe til din salat, kan du tilberede den i microovnen med blade i ca. 3 min. Tag den ud og skær bunden af - så kan du skubbe majsen op og dermed fri af bladene. Skær derefter kernerne af majskolben.

Tilberedningstip

Skær alle cherrytomaterne over på en gang ved at placere dem mellem to tallerkener. Hold hånden på den øverste tallerken og skær mellem tallerkenerne med en brødkniv eller en anden god tomatkniv.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3324 kJ / 3324 kcal

Næringsindhold pr. 100g

733 kJ / 175 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 12,2 % 5,2 g
Kulhydrat: 31,8 % 13,7 g
Fedt: 56 % 11,1 g
Relateret video
Chimichanga

Ingredienser