Stegte rødspætter

Stegte rødspætter

45 min
Det er en klassiker: Smørstegt rødspætte med nye kartofler, persillesauce, hakket persille og citronbåde. Enkelt og sublimt. Og når du tager dig tid til at servere din stegte rødspætte med nybælgede friske ærter, så er sommeren rigtig kommet til Danmark. Stegt rødspætte er og bliver en fantastisk spise.
https://www.arla.dk/opskrifter/stegte-rodspatter/

Sådan gør du

Stegte rødspætter
  • Rens rødspætterne for blod og skyl dem udvendigt og indvendigt.
  • Bland mel, salt og peber i et fad og vend de våde rødspætter i melet.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg 2 af rødspætterne ved jævn varme, ca. 5 min. på hver side - skru op til kraftig varme i ca. 1 min., når du vender.
  • Tag rødspætterne op og hold dem varme, fx i ovnen ved 100°. Steg de sidste 2 rødspætter på samme måde.
Persillesauce
  • Rør mælken sammen med majsstivelsen i en gryde og bring det i kog under omrøring.
  • Tilsæt persille, sukker og lad saucen koge i ca. 5 min.
  • Tilsæt salt og peber og smag til.
Ved serveringen
  • Server de varme rødspætter med persillesauce, dampede ærter og kartofler, drysset med persille.

Har du lyst til at servere et lidt lettere og mere moderne tilbehør til de stegte rødspætter, kan det fx være en dressing af skyr smagt til med piccalilly, en salat af romainesalat, edamamebønner, agurk og rødløg - og ristet rugbrød.

Energiindhold for hele retten:

9913 kJ / 2369 kcal

Næringsindhold pr. 100g

342 kJ / 82 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 28,7 % 5,8 g
Kulhydrat: 49,6 % 10 g
Fedt: 21,7 % 2 g
Mere inspiration

Persillesovs kan også tilberedes på denne måde.

Persillesovs
15 min
Persillesovs
(68)
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Stegte rødspætter
4 Flåede rødspætter (ca. 1000 g)
50 g Groft rugmel (ca. 1 dl)
½ tsk Fint salt
Friskkværnet peber
50 g Smør
Persillesauce
½ liter Mælk
3 spsk Majsstivelse fx. maizena
2 dl Finthakket kruspersille
½ tsk Sukker
1 tsk Groft salt
Groftkværnet peber
Pynt
Kruspersille
Tilbehør
1 kg Kogte skrabede eller pillede kartofler
600 g Dampede grøntsager, fx ærter - gerne nybælgede
1 Citron (usprøjtet) i både