Stegte rødspætter
45 min

Stegte rødspætter

Det er en klassiker: Smørstegt rødspætte med nye kartofler, smørsauce, hakket persille og citronbåde. Enkelt og sublimt.
Bedømmelse (36 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegte rødspætter

Det er en klassiker: Smørstegt rødspætte med nye kartofler, smørsauce, hakket persille og citronbåde. Enkelt og sublimt.

Antal portioner
  • 4 flåede rødspætter (ca. 1000 g)
  • 50 g groft rugmel (ca. 1 dl)
  • ½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smør

Smørsauce

  • 100 g smør

Pynt

  • kruspersille

Tilbehør

  • 1 kg kogte skrabede eller pillede kartofler
  • 500 g dampede ærter - gerne nybælgede
  • 1 citron i både

Fremgangsmåde:

Rens rødspætterne for blod og skyl dem udvendigt og indvendigt. Bland mel, salt og peber i et fad og vend de våde rødspætter i melet. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg 2 af rødspætterne ved jævn varme, ca. 5 min. på hver side – skru op til kraftig varme i ca. 1 min., når du vender. Tag rødspætterne op og hold dem varme, fx i ovnen ved 100°. Steg de sidste 2 rødspætter på samme måde.

Smørsauce

Tør panden af og lad smørret blive gyldent. Kom det i en lille saucekande.

Server de varme rødspætter med smørsauce, dampede ærter og kartofler, drysset med persille.

Tip

Har du lyst til at servere et lidt lettere og mere moderne tilbehør til de stegte rødspætter, kan det fx være en dressing af skyr smagt til med piccallily, en salat af romainesalat, edamamebønner, agurk og rødløg – og ristet rugbrød.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 43 %
Print