Har du lyst til at servere et lidt lettere og mere moderne tilbehør til de stegte rødspætter, kan det fx være en dressing af skyr smagt til med piccalilly, en salat af romainesalat, edamamebønner, agurk og rødløg - og ristet rugbrød.
9913 kJ / 2369 kcal
342 kJ / 82 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 28,7 % | 5,8 g |
Kulhydrat: | 49,6 % | 10 g |
Fedt: | 21,7 % | 2 g |
Persillesovs kan også tilberedes på denne måde.
Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.
Flåede rødspætter (ca. 1000 g)
|
4 |
---|---|
Groft rugmel (ca. 1 dl)
|
50 g |
Fint salt
|
½ tsk |
Friskkværnet peber
|
|
Smør
|
50 g |
Mælk
|
½ liter |
---|---|
Majsstivelse fx. maizena
|
3 spsk |
Finthakket kruspersille
|
2 dl |
Sukker
|
½ tsk |
Groft salt
|
1 tsk |
Groftkværnet peber
|
Kruspersille
|
---|
Kogte skrabede eller pillede kartofler
|
1 kg |
---|---|
Dampede grøntsager, fx ærter - gerne nybælgede
|
600 g |
Citron (usprøjtet) i både
|
1 |