Fiskefilet med kulørt salat og persilledressing

45 min
Arbejdstid: 45 min
Fiskefilet med kulørt salat og persilledressing

Fiskefilet er en god måde at få fisk på - her sammen med en grov og farverig vintersalat.

Ingredienser

Grønkålssalat

200 g Perlespelt (ca. 2½ dl)
½ liter Grøntsagsbouillon
1 Granatæble, kernerne heraf
3 Æbler i tern, fx discovery
75 g Finthakket grønkål
1 spsk Friskpresset friskpresset appelsinsaft
1 spsk Saft fra granatæble
2 spsk Olivenolie
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Persilledressing

200 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
1 spsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ dl Finthakket persille
Friskkværnet peber
½ tsk Groft salt
2 Æg
½ dl Finthakket persille
4 Rødspættefileter
75 g Grahamsmel
25 g Smør

Tilbehør

Appelsiner i både

Sådan gør du

Grønkålssalat

  • Skyl speltkernerne og kog dem i ca. 20 min. i bouillon. Lad kernerne køle af. Bland perlespelt, granatæblekerner, æbler og grønkål. Rør appelsinsaft, granatæblesaft, olie, salt og peber sammen og vend det godt rundt i salaten. Smag til.

Persilledressing

  • Vend det syrnede produkt sammen med de øvrige ingredienser og smag til.
  • Pisk æg og persille sammen. Vend rødspættefileterne i æg og derefter i mel. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg fiskefileterne i ca. 2 min. på hver side ved jævn varme.

Ved serveringen

  • Anret de nystegte fileter på et fad sammen med appelsinbåde og server grønkålssalat og persilledressing til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10052 kJ / 2402 kcal

Næringsindhold pr. 100g

446 kJ / 107 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 27,5 % 7,2 g
Kulhydrat: 46,9 % 12,3 g
Fedt: 25,6 % 3,1 g
Relateret video Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

https://www.arla.dk/opskrifter/fiskefilet-med-kulort-salat-og-persilledressing/