Fiskefilet med kulørt salat og persilledressing

Fiskefilet med kulørt salat og persilledressing

45 min
Fiskefilet er en god måde at få fisk på - her sammen med en grov og farverig vintersalat.

Sådan gør du

Grønkålssalat
  • Skyl speltkernerne og kog dem i ca. 20 min. i bouillon. Lad kernerne køle af. Bland perlespelt, granatæblekerner, æbler og grønkål. Rør appelsinsaft, granatæblesaft, olie, salt og peber sammen og vend det godt rundt i salaten. Smag til.
Persilledressing
  • Vend det syrnede produkt sammen med de øvrige ingredienser og smag til.
  • Pisk æg og persille sammen. Vend rødspættefileterne i æg og derefter i mel. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg fiskefileterne i ca. 2 min. på hver side ved jævn varme.
Ved serveringen
  • Anret de nystegte fileter på et fad sammen med appelsinbåde og server grønkålssalat og persilledressing til.
Energiindhold for hele retten:

10055 kJ / 2403 kcal

Næringsindhold pr. 100g

448 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 27,5 % 7,2 g
Kulhydrat: 47 % 12,4 g
Fedt: 25,5 % 3,1 g
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

Ingredienser

Grønkålssalat
Perlespelt (ca. 2½ dl)
200 g
Grøntsagsbouillon
½ liter
Granatæble, kernerne heraf
1
Æbler i tern, fx discovery
3
Finthakket grønkål
75 g
Friskpresset friskpresset appelsinsaft
1 spsk
Saft fra granatæble
1 spsk
Olivenolie
2 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Persilledressing
Kvark
200 g
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
1 spsk
Finthakket kruspersille
½ dl
Friskkværnet peber
Groft salt
½ tsk
Æg
2
Finthakket kruspersille
½ dl
Rødspættefileter
4
Grahamsmel
75 g
Smør
25 g
Tilbehør
Appelsiner i både