Rødspætter bagt i ovn

Bedømmelse

(19 vurderinger)

30 min

Fisk på den nemme måde og så er retten fyldt med smag og farver - velbekomme!

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 flåede rødspætter eller skrubber (ca. 1200 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 300 g rensede sukkerærter
  • 25 g smør
  • 2 røde peberfrugter i grove stykker (ca. 300 g)
  • 300 g rensede bønnespirer
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g groft brød
  • både af en citroner

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens rødspætterne for blod og skyl dem udvendigt og indvendigt. Tør fiskene og drys dem med salt på begge sider. Læg rødspætterne ved siden af hinanden i en smurt bradepande. Fordel fedtstoffet på de 4 fisk og bag dem øverst i ovnen.

Skær sukkerærterne i tynde strimler - på langs. Varm fedtstoffet i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugterne i ca. 1 min. Tilsæt sukkerærter, spirer, salt og peber. Svits ca. 1 min. mere og smag til.

Spis straks grøntsagerne til de ovnbagte rødspætter.

Tip

I stedet for de 4 hele fisk kan du bruge 600 g torskefilet. Læg evt. fileterne dobbelt, hvis de er meget tynde.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,6 g
  • Protein: 46 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 24 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: