Rødspætter bagt i ovn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

30 min

Fisk på den nemme måde og så er retten fyldt med smag og farver - velbekomme!

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 flåede rødspætter eller skrubber (ca. 1200 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 300 g rensede sukkerærter
  • 25 g smør
  • 2 røde peberfrugter i grove stykker (ca. 300 g)
  • 300 g rensede bønnespirer
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g groft brød
  • både af en citroner

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens rødspætterne for blod og skyl dem udvendigt og indvendigt. Tør fiskene og drys dem med salt på begge sider. Læg rødspætterne ved siden af hinanden i en smurt bradepande. Fordel fedtstoffet på de 4 fisk og bag dem øverst i ovnen.

Skær sukkerærterne i tynde strimler - på langs. Varm fedtstoffet i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugterne i ca. 1 min. Tilsæt sukkerærter, spirer, salt og peber. Svits ca. 1 min. mere og smag til.

Spis straks grøntsagerne til de ovnbagte rødspætter.

Tip

I stedet for de 4 hele fisk kan du bruge 600 g torskefilet. Læg evt. fileterne dobbelt, hvis de er meget tynde.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,6 g
  • Protein: 46 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 24 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: