Rødspætter bagt i ovn
30 min

Rødspætter bagt i ovn

Fisk på den nemme måde og så er retten fyldt med smag og farver - velbekomme!
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødspætter bagt i ovn

Fisk på den nemme måde og så er retten fyldt med smag og farver - velbekomme!

Antal portioner
  • 4 flåede rødspætter eller skrubber (ca. 1200 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 300 g rensede sukkerærter
  • 25 g smør
  • 2 røde peberfrugter i grove stykker (ca. 300 g)
  • 300 g rensede bønnespirer
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g groft brød
  • både af en citroner

Fremgangsmåde:

Rens rødspætterne for blod og skyl dem udvendigt og indvendigt. Tør fiskene og drys dem med salt på begge sider. Læg rødspætterne ved siden af hinanden i en smurt bradepande. Fordel fedtstoffet på de 4 fisk og bag dem øverst i ovnen.

Skær sukkerærterne i tynde strimler - på langs. Varm fedtstoffet i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugterne i ca. 1 min. Tilsæt sukkerærter, spirer, salt og peber. Svits ca. 1 min. mere og smag til.

Spis straks grøntsagerne til de ovnbagte rødspætter.

Tip

I stedet for de 4 hele fisk kan du bruge 600 g torskefilet. Læg evt. fileterne dobbelt, hvis de er meget tynde.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,6 g
  • Protein: 46 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 24 %
Print