Rødspætter bagt i ovn

Rødspætter bagt i ovn

30 min
Ovnbagte rødspætter er nemt og lækkert. Server dem med spæde, nye grøntsager, når de er i sæson - og med andre grøntsager, salat eller snittet kål resten af året.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Rens rødspætterne og skyl dem udvendigt og indvendigt.
  • Tør fiskene og drys dem med salt på begge sider.
  • Læg rødspætterne ved siden af hinanden i en smurt bradepande.
  • Fordel fedtstoffet på de 4 fisk og bag dem øverst i ovnen.
Grøntsager
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde.
  • Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og uden låg i ca. 7 min. - eller til de er møre.
  • Tilsæt asparges og gulerødder og kog i yderligere ca. 2 min.
  • Tilsæt sukkerærter og kog i ca. 1 min.
  • Hæld grøntsagerne til afdrypning i et dørslag.
  • Kom dem tilbage i gryden og vend dem sammen med smør, persille, salt og peber.
  • Rør friskosten op så den bliver blød og cremet. Server de ovnbagte rødspætter med varme grøntsager, friskost og citronbåde.

I stedet for de 4 hele fisk kan du bruge 600 g torskefilet. Læg evt. fileterne dobbelt, hvis de er meget tynde.

Energiindhold for hele retten:

8321 kJ / 1989 kcal

Næringsindhold pr. 100g

294 kJ / 70 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 34,5 % 6 g
Kulhydrat: 36,7 % 6,3 g
Fedt: 28,8 % 2,3 g

Ingredienser

4 Flåede rødspætter eller skrubber (ca. 1200 g)
1 tsk Groft salt
20 g Smeltet smør
Grøntsager
2½ liter Vand
2 tsk Groft salt
750 g Små nye kartofler
500 g Grønne asparges i skrå stykker
20 Små nye gulerødder med top, i skrå stykker (ca. 500 g)
250 g Grofthakkede sukkerærter
20 g Smør
1 dl Finthakket kruspersille
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
100 g Pikant flødeost
½ Citron (usprøjtet) i både