Janssons fristelse
1 time 40 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Janssons fristelse er et kartoffelfad med ansjoser og er en svensk klassiker. En helt enkelt ovnret, der består af flødebagte kartofler, porre, løg og anjoser.
Ingredienser
1¼ kg
Melede kartofler
|
|
---|---|
30 g
Smør
|
|
300 g
Porrer i tynde ringe
|
|
3
Store løg i tynde ringe (ca. 300 g)
|
|
75 g
Ansjosfileter
|
|
3 spsk
Hvedemel
|
|
1½ dl
Mælk
|
|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3 spsk
Rasp
|
Sådan gør du
Undlad at skylle kartoflerne efter at de er skåret i skiver. Stivelsen i kartoflerne er med til at jævne retten.
Erstat ansjoser med sardiner eller røget laks og evt. dild.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8472 kJ / 2025 kcal
Næringsindhold pr. 100g
351 kJ / 84 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 11,7 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 62,2 % | 12,9 g |
Fedt: | 26,1 % | 2,5 g |