Er du til mere af det svenske.....så er Köttbullar med potatismos en klassiker.
Undlad at skylle kartoflerne efter at de er skåret i skiver. Stivelsen i kartoflerne er med til at jævne retten.
Erstat ansjoser med sardiner eller røget laks og evt. dild.
8472 kJ / 2025 kcal
351 kJ / 84 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 11,7 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 62,2 % | 12,9 g |
Fedt: | 26,1 % | 2,5 g |
Melede kartofler
|
1¼ kg |
---|---|
Smør
|
30 g |
Porrer i tynde ringe
|
300 g |
Store zittauerløg i tynde ringe (ca. 300 g)
|
3 |
Ansjosfileter
|
75 g |
Hvedemel
|
3 spsk |
Mælk
|
1½ dl |
2½ dl | |
Groft salt
|
1 tsk |
Friskkværnet peber
|
|
Rasp
|
3 spsk |