Köttbullar med potatismos - svenske kødboller med kartoffelmos

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Köttbullar med potatismos kan vist næsten kaldes svenskernes nationalret, eller i hvert tilfælde en af dem. Vi har hentet opskriften fra vores kolleger i Sverige, så den skulle være god nok - selvom den ikke helt ligner den, du måske har smagt på en tur til Ikea.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Kartoffelmos

Kødboller

Saltet agurk

  • 1 agurk i meget tynde skiver (ca. 350 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 3 spsk hakkede krydderurter, fx dild, persille eller estragon

Tilbehør

  • 1 dl tyttebærsyltetøj

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kartoffelmos

Skær kartoflerne i skiver og kom dem i en tykbundet gryde sammen med vand. Bring i kog og kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til de er godt møre. Hæld kogevandet fra kartoflerne (gem 2--3 dl kogevand) og damp kartoflerne tørre. Mos kartoflerne (fint eller groft som du bedst kan lide det). Tilsæt madlavningsfløde, ca. 2 dl kogevand og salt. Rør kartoffelmosen igennem og smag til.

Kødboller

Kom rasp og madlavningsfløde i en skål og lad det trække i ca. 5 min. Rør den udblødte rasp sammen med det hakkede kød, æg, løg, salt og peber. Rør farsen godt igennem og form den til ca. 32 kødboller på størrelse med valnødder. Lad smørret blive gyldent i en stor pande og steg kødbollerne ved kraftig varme i ca. 6 min. - ryst panden af og til så kødbollerne bliver så runde som muligt.

Saltet agurk

Vend agurkeskiverne med salt og lad dem trække i ca. 5 min. Bland agurkeskiverne med hakkede krydderurter lige inden serveringen.

Tips

Du kan give kødbollerne lidt mere smag ved at tilsætte 1 tsk stødt spidskommen til farsen.
Om sommeren smager det dejligt med nye kartofler og en tomatsalat til kødbollerne.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,2 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 26 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag