Du kan give kødbollerne lidt mere smag ved at tilsætte 1 tsk stødt spidskommen til farsen. Om sommeren smager det dejligt med nye kartofler og en tomatsalat til kødbollerne. Du kan med fordel varme mælken inden du kommer den i kartoffelmosen - så bliver mosen dejlig varm.
Sovsen fra köttbullarne kan du bruge i andre sammenhænge, fx til frikadeller, koteletter eller medistepølse. Du kan også lave en bøf af plantefars. Skift evt. den koncentrerede oksefond ud med grøntsagsfond, hvis du vil have retten vegetarisk.
11348 kJ / 2712 kcal
397 kJ / 95 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 21 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 45,9 % | 10,7 g |
Fedt: | 33,1 % | 3,6 g |
Er du til mere af det svenske.....så er Janssons fristelser en klassiker.
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
1 kg
Skrællede melede kartofler
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
3 dl
Mælk
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
3 spsk
Rasp
|
|
---|---|
1 dl
Mælk
|
|
400 g
Hakket grise- og kalvekød (ca. 6% fedt)
|
|
1
Æg
|
|
1
Stort revet eller finthakket løg (ca. 100 g)
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
40 g
Smør
|
20 g
Smør
|
|
---|---|
1 spsk
Hvedemel
|
|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
1 spsk
Sojasauce
|
|
½ spsk
Koncentreret oksefond
|
|
½ spsk
Worcestershiresauce
|
|
1 tsk
Flydende honning
|
|
1 tsk
Tørret timian
|
|
Friskkværnet peber
|
1
Agurk i meget tynde skiver (ca. 350 g)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
3 spsk
Hakkede krydderurter, fx dild og/eller persille
|
1½ dl
Tyttebærsyltetøj
|
---|