Köttbullar med potatismos - svenske kødboller med kartoffelmos

Köttbullar med potatismos - svenske kødboller med kartoffelmos

45 min Hovedret

Köttbullar med potatismos kan vist næsten kaldes svenskernes nationalret, eller i hvert tilfælde en af dem. Vi har hentet opskriften fra vores kolleger i Sverige, så den skulle være god nok - selvom den ikke helt ligner den, du måske har smagt i Ikea. Om der skal sovs til Köttbullar med potatismos er en smagssag. Når vi googler Köttbullar med potatismos, dukker der opskrifter op både med og uden sovs, så valget er dit. Sovsen er supernem at lave og kan også bruges til andre retter, hvor du vil lave brun sovs, uden at have en sky som base.

Mere inspiration

Er du til mere af det svenske.....så er Janssons fristelser en klassiker.

Velbekomme!
Tips

Du kan give kødbollerne lidt mere smag ved at tilsætte 1 tsk stødt spidskommen til farsen. Om sommeren smager det dejligt med nye kartofler og en tomatsalat til kødbollerne. Du kan med fordel varme mælken inden du kommer den i kartoffelmosen - så bliver mosen dejlig varm.

Tilberedningstip

Sovsen fra köttbullarne kan du bruge i andre sammenhænge, fx til frikadeller, koteletter eller medistepølse. Du kan også lave en bøf af plantefars. Skift evt. den koncentrerede oksefond ud med grøntsagsfond, hvis du vil have retten vegetarisk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11540 kJ / 2758 kcal

Næringsindhold pr. 100g

404 kJ / 97 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 21,5 % 5,1 g
Kulhydrat: 45,7 % 10,8 g
Fedt: 32,8 % 3,6 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt. 

Ingredienser