Hvis du ikke har en morter, kan du bruge en kagerulle til at knuse kardemommefrøene med. Kom kardemommefrøene i en lille frysepose og slå på dem med kagerullen til de er knuste. Der findes mange snurreteknikker til kardemomme- og kanelsnurrer. Den metode der forklares i opskriften er bare en af mange måder. Uanset hvordan du snurrer dine snurrer, så smager de jo heldigvis godt...
Kardemomme kan købes som hele kapsler, frø og knust. Hvis du køber hele kardemommekapsler, skal du pille frøene ud af kapslerne, inden du knuser dem. Stødt kardemomme har ikke samme intensive kardemommesmag som frø, du selv knuser. Hvis du bruger stødt kardemomme i stedet for kardemommefrø, så skru lidt op for mængden. Brug fx 1 spsk stødt kardemomme i dejen og 1.5 tsk stødt kardemomme i kardemommesukkeret.
18734 kJ / 4478 kcal
1375 kJ / 329 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 6 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 57,8 % | 46,7 g |
Fedt: | 36,2 % | 13,5 g |
Kardemommesnurrer er i familie med de skønne kanelsnurrer. Snurrerne stammer fra Sverige og ud over at være smukke, så smager kardemommesnurrer helt fantastisk. Disse kardemommesnurrer består af en let og smidig dej, der gør snurrerne nemme at snurre efter den helt særlige teknik. Der er skruet helt op for kardemommesmagen i denne opskrift, hvor der indgår knuste kardemommefrø både i dejen og i kardemommesukkeret, som drysses på toppen af snurrerne efter bagning. Kardemommesnurrerne får deres karakterisktiske glansfulde overflade af at blive penslet med sukkerlage. lige når de kommer ud af ovnen.
1 tsk
Kardemommefrø
|
|
---|---|
2½ dl
Lun mælk
|
|
25 g
Gær
|
|
50 g
Sukker
|
|
1
Æg
|
|
550 g
Hvedemel
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
100 g
Smør i små tern
|
100 g
Blødt smør
|
|
---|---|
100 g
Brun farin
|
½ dl
Kogende vand
|
|
---|---|
50 g
Sukker (ca. ½ dl)
|
½ tsk
Kardemommefrø
|
|
---|---|
2 spsk
Sukker
|