Stjernebrød med kanelremonce

Stjernebrød med kanelremonce

1 time 5 min
Fryseegnet
Stjernebrød med kanelremonce er et svampet og lækkert kanelbrød, der kan trækkes fra hinanden. Stjernebrød er sjove at lave og lækre at spise i den søde juletid. Nyd julens stjernebrød med en skøn kanelremonce lunt direkte fra ovnen - enten med glasur på eller et sødt snedrys i form af flormelis. Dette julestjernebrød kan nemt gå hen og blive en af julens søde favoritter.
https://www.arla.dk/opskrifter/stjernebrod-med-kanelremonce/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn

Dej
  • Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt mælk og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold evt. lidt mel tilbage - dejen skal være fugtig).
  • Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.
Remonce
  • Rør smør, brun farin og kanel godt sammen.
Sådan laver du stjernebrødet
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 4 lige store stykker og form 4 boller. Rul hver bolle ud i en cirkel, så du får 4 flade, runde bunde (ca. 25 cm i diameter).
  • Fordel remoncen på 3 af de 4 bunde og smør den ud i et tyndt lag.
  • Læg en af de smurte bunde på en plade med bagepapir og læg de andre bunde ovenpå - slut af med bunden uden remonce.
  • Læg en tallerken (ca. 25 cm i diameter) ovenpå og skær kanterne af, så kagen bliver helt rund.
  • Stil et glas eller en udstikkerform (ca. 5 cm i diameter) i midten af kagen. Brug en kniv til at skære 16 lige store 'snit' (lagkagestykker) ud fra glasset i midten og helt ud til kanten.
  • Løft 2 snitter af gangen og sno dem 3 gange rundt - væk fra hinanden. Tryk enderne på de 2 snoede snitter godt sammen, så de hæfter med hinanden i spidsen. Fortsæt hele vejen rundt, så stjernebrødet får 8 spidser.
  • Lad stjernebrødet efterhæve tildækket i ca. 15 min.
  • Pensl med æg og bag stjernebrødet midt i ovnen.
  • Drys med flormelis (gennem en sigte) og server stjernebrødet lunt.
Energiindhold for hele retten:

19232 kJ / 4597 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1393 kJ / 333 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 7,2 % 5,9 g
Kulhydrat: 49,2 % 40,3 g
Fedt: 43,6 % 16,4 g
Relateret video
Stjernebrød med kanelremonce

Se hvordan du laver Stjernebrød med kanelremonce her. Stjernebrød med kanelremonce er et svampet og lækkert kanelbrød, der kan trækkes fra hinanden. Stjernebrød er sjove at lave og lækre at spise i den søde juletid.

Ingredienser

Dej
100 g Smør
2½ dl Mælk
50 g Gær
2 Æg
600 g Hvedemel
2 tsk Stødt kardemomme
1 tsk Groft salt
Kanelremonce
150 g Blødt smør
100 g Brun farin
3 spsk Stødt kanel
Æg til pensling
Flormelis til drys