Honningbomber
Honningbomber - mums det er lækkerier. Honningbomberne er bagt af en relativ hurtig honningkagedej. Bundene bliver overtrukket med chokolade og lagt sammen med appelsinsmagende smørcreme og abrikosmarmelade. Server dine hjemmelavede honningbomber til kaffe eller te og måske et glas iskoldt mælk til børnene.
Ingredienser
Dej til honningbomber - 1 til 3 døgn før
150 g
Honning
|
|
---|---|
150 g
Brun farin
|
|
125 g
Smør
|
|
2
Æg
|
|
350 g
Hvedemel (ca. 6 dl)
|
|
1 tsk
Stødt kanel
|
|
1 tsk
Stødt nellike
|
|
1 tsk
Stødt ingefær
|
|
1 tsk
Hjortetaksalt
|
Chokoladeovertræk
250 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
Sukkerperler
|
Smørcreme med appelsin
200 g
Blødt smør
|
|
---|---|
200 g
Flormelis
|
|
1 spsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
3 spsk
Friskpresset appelsinsaft
|
75 g
Abrikosmarmelade
|
---|
Sådan gør du
Dej til honningbomber
Chokoladeovertræk
Smørcreme med appelsin
Sådan lægger du honningbomberne sammen
Hvis der er varmt i køkkenet, bliver dejen blød og svær at stikke ud og flytte. Tag evt. kun halvdelen af dejen ud af køleskabet til første udrulning. Er dejen blevet for blød, kan du samle den og lægge den i fryseren i ca. ½ time. Du skal ikke tilsætte ekstra mel, da kagerne så bliver for tørre - det er temperaturen, der er afgørende for om dejen er til at arbejde med.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
29866 kJ / 7138 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1795 kJ / 429 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 3,4 % | 3,6 g |
Kulhydrat: | 52,7 % | 55,6 g |
Fedt: | 43,9 % | 21,3 g |
Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.