Chokoladedessertkager
&format=webp)
Denne skønne chokoladedessertkage er, som navnet siger, en chokoladekage, der er særdeles velegnet til dessert. Det fantastiske ved denne hjemmelavede chokoladedessertkage er nemlig, at den kan bages hele 3 dage, før den skal serveres, så det er nemt, den dag, der skal holdes fest. Chokoladedessertkagen skal opbevares i køleskabet og kan ovenikøbet skæres ud dagen før. Desserten er et hit hele året - du kan variere det marinerede frugt efter sæson og smag. Det er også dit eget valg om du vil servere købt eller hjemmelavet flødeis til - eller en dejlig kold flødeskum.
Ingredienser
Chokoladedessertkager
400 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
2 dl
Stærk kaffe
|
|
300 g
Sukker (ca. 3½ dl)
|
|
250 g
Blødt smør
|
|
6
Æg (ca. 3 dl)
|
|
125 g
Hvedemel (ca. 2 dl)
|
|
½ dl
Appelsinlikør, fx grand marnier
|
75 g
Hvid chokolade
|
---|
Marinerede frugter
500 g
Jordbær i halve
|
|
---|---|
½
Melon i mindre stykker, fx galia (ca. 250 g)
|
|
200 g
Friske blåbær
|
|
3 spsk
Akaciehonning
|
Tilbehør
2 liter
Vaniljeflødeis
|
---|
Sådan gør du
Chokoladedessertkager
Marinerede frugter
Ved servering
Du kan opbevare kagen i køleskabet i 3 døgn. Den kan skæres ud dagen før og pyntes.
I stedet for jordbær, melon og blåbær kan man marinere frisk ananas og passionsfrugter.
Sød madeira, fx malmsey.
