Chokoladedessertkager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(56 vurderinger)

1 timer

Skøn dessertkage der kan opbevares i køleskabet i 3 døgn og skæres ud dagen før.

Ingredienser

2 stykker kage pr. person

Opskriften gælder for 20 personer

  • 400 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 2 dl stærk kaffe
  • 300 g sukker (ca. 3½ dl)
  • 250 g blødt smør
  • 6 æg (ca. 3 dl)
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • ½ dl appelsinlikør, fx grand marnier
  • 75 g hvid chokolade

Marinerede frugter

  • 500 g jordbær i halve
  • ½ melon i mindre stykker, fx galia (ca. 250 g)
  • 200 g friske blåbær
  • 3 spsk akaciehonning

Tilbehør

  • 2 liter vaniljeflødeis

Sådan gør du

Sådan gør du

Beklæd en lille bradepande (ca. 4 x 18 x 25 cm) med bagepapir. Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål over vandbad. Pisk kaffe og sukker i. Pisk smørret i lidt efter lidt. Tag skålen op af vandbadet og pisk æggene i et ad gangen. Vend melet (drysset gennem en sigte) i chokoladeblandingen, skiftevis med orangelikør. Hæld dejen i bradepanden og bag kagen midt i ovnen - kagen er fugtig efter bagning. Lad kagen køle lidt af og stil den derefter tildækket (stadig i bradepanden) i køleskabet i mindst et døgn. Løft den kolde kage op. Skær kanterne af og del kagen i 40 stykker (ca. 3 x 3 cm).

Del den hvide chokolade i mindre stykker og smelt dem i en skål over vandbad. Hæld chokoladen i en frysepose. Klip et lille hul i et hjørne af posen og pynt kagestykkerne.

Marinerede frugter

Vend forsigtigt frugt og honning sammen og lad det marinere tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time.

Stil chokoladedessertkagerne på tallerkener sammen med de marinerede frugter. Server isen til.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Forbered i god tid

Du kan opbevare kagen i køleskabet i 3 døgn. Den kan skæres ud dagen før og pyntes.

Tip

I stedet for jordbær, melon og blåbær kan man marinere frisk ananas og passionsfrugter.

Drikkevarer

Sød madeira, fx malmsey.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 38700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: