Chokoladedessertkager

Chokoladedessertkager

1 time
Fryseegnet
Denne skønne chokoladedessertkage er, som navnet siger, en chokoladekage, der er særdeles velegnet til dessert. Det fantastiske ved denne hjemmelavede chokoladedessertkage er nemlig, at den kan bages hele 3 dage, før den skal serveres, så det er nemt, den dag, der skal holdes fest. Chokoladedessertkagen skal opbevares i køleskabet og kan ovenikøbet skæres ud dagen før. Desserten er et hit hele året - du kan variere det marinerede frugt efter sæson og smag. Det er også dit eget valg om du vil servere købt eller hjemmelavet flødeis til - eller en dejlig kold flødeskum.
https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladedessertkager/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Chokoladedessertkager
  • Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål over vandbad.
  • Pisk kaffe og sukker i. Pisk smørret i lidt efter lidt.
  • Tag skålen op af vandbadet og pisk æggene i et ad gangen.
  • Vend melet (drysset gennem en sigte) i chokoladeblandingen, skiftevis med orangelikør.
  • Hæld dejen i en bradepande, beklædt med bagepapir (ca. 4 x 18 x 25 cm) og bag kagen midt i ovnen - kagen er fugtig efter bagning.
  • Lad kagen køle lidt af og stil den derefter tildækket (stadig i bradepanden) i køleskabet i mindst et døgn.
  • Skær kanterne af og del kagen i 40 stykker (ca. 3 x 3 cm).
  • Del den hvide chokolade i mindre stykker og smelt dem i en skål over vandbad.
  • Hæld chokoladen i en frysepose. Klip et lille hul i et hjørne af posen og pynt kagestykkerne.
Marinerede frugter
  • Vend forsigtigt frugt og honning sammen og lad frugterne marinere tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time.
Ved servering
  • Stil chokoladedessertkagerne på tallerkener sammen med de marinerede frugter. Server flødeis til.

Du kan opbevare kagen i køleskabet i 3 døgn. Den kan skæres ud dagen før og pyntes.

I stedet for jordbær, melon og blåbær kan man marinere frisk ananas og passionsfrugter.

Sød madeira, fx malmsey.

Energiindhold for hele retten:

37913 kJ / 9061 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1025 kJ / 245 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 5,1 % 3,1 g
Kulhydrat: 48 % 28,9 g
Fedt: 46,5 % 12,9 g
Alkohol: 0,4 %

Ingredienser

Chokoladedessertkager
400 g Mørk chokolade
2 dl Stærk kaffe
300 g Sukker (ca. 3½ dl)
250 g Blødt smør
6 Æg (ca. 3 dl)
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
½ dl Appelsinlikør, fx grand marnier
75 g Hvid chokolade
Marinerede frugter
500 g Jordbær i halve
½ Melon i mindre stykker, fx galia (ca. 250 g)
200 g Friske blåbær
3 spsk Akaciehonning
Tilbehør
2 liter Vaniljeflødeis