Chokoladedessertkager

1 time
Fryseegnet
Chokoladedessertkager

Denne skønne chokoladedessertkage er, som navnet siger, en chokoladekage, der er særdeles velegnet til dessert. Det fantastiske ved denne hjemmelavede chokoladedessertkage er nemlig, at den kan bages hele 3 dage, før den skal serveres, så det er nemt, den dag, der skal holdes fest. Chokoladedessertkagen skal opbevares i køleskabet og kan ovenikøbet skæres ud dagen før. Desserten er et hit hele året - du kan variere det marinerede frugt efter sæson og smag. Det er også dit eget valg om du vil servere købt eller hjemmelavet flødeis til - eller en dejlig kold flødeskum.

Ingredienser

Chokoladedessertkager

400 g Mørk chokolade
2 dl Stærk kaffe
300 g Sukker (ca. 3½ dl)
250 g Blødt smør
6 Æg (ca. 3 dl)
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
½ dl Appelsinlikør, fx grand marnier
75 g Hvid chokolade

Marinerede frugter

500 g Jordbær i halve
½ Melon i mindre stykker, fx galia (ca. 250 g)
200 g Friske blåbær
3 spsk Akaciehonning

Tilbehør

2 liter Vaniljeflødeis

Sådan gør du

Chokoladedessertkager

  • Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål over vandbad.
  • Pisk kaffe og sukker i. Pisk smørret i lidt efter lidt.
  • Tag skålen op af vandbadet og pisk æggene i et ad gangen.
  • Vend melet (drysset gennem en sigte) i chokoladeblandingen, skiftevis med orangelikør.
  • Hæld dejen i en bradepande, beklædt med bagepapir (ca. 4 x 18 x 25 cm) og bag kagen midt i ovnen i ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn. Kagen er fugtig efter bagning.
  • Lad kagen køle lidt af og stil den derefter tildækket (stadig i bradepanden) i køleskabet i mindst et døgn.
  • Skær kanterne af og del kagen i 40 stykker (ca. 3 x 3 cm).
  • Del den hvide chokolade i mindre stykker og smelt dem i en skål over vandbad.
  • Hæld chokoladen i en frysepose. Klip et lille hul i et hjørne af posen og pynt kagestykkerne.

Marinerede frugter

  • Vend forsigtigt frugt og honning sammen og lad frugterne marinere tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time.

Ved servering

  • Stil chokoladedessertkagerne på tallerkener sammen med de marinerede frugter. Server flødeis til.

Du kan opbevare kagen i køleskabet i 3 døgn. Den kan skæres ud dagen før og pyntes.

I stedet for jordbær, melon og blåbær kan man marinere frisk ananas og passionsfrugter.

Sød madeira, fx malmsey.

https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladedessertkager/