Chokoladedessertkager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(54 vurderinger)

1 timer

Skøn dessertkage der kan opbevares i køleskabet i 3 døgn og skæres ud dagen før.

Ingredienser

2 stykker kage pr. person

Opskriften gælder for 20 personer

  • 400 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 2 dl stærk kaffe
  • 300 g sukker (ca. 3½ dl)
  • 250 g blødt smør
  • 6 æg (ca. 3 dl)
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • ½ dl appelsinlikør, fx grand marnier
  • 75 g hvid chokolade

Marinerede frugter

  • 500 g jordbær i halve
  • ½ meloner i mindre stykker, fx galia (ca. 250 g)
  • 200 g friske blåbær
  • 3 spsk akaciehonning

Tilbehør

  • 2 liter vaniljeflødeis

Sådan gør du

Sådan gør du

Beklæd en lille bradepande (ca. 4 x 18 x 25 cm) med bagepapir. Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål over vandbad. Pisk kaffe og sukker i. Pisk smørret i lidt efter lidt. Tag skålen op af vandbadet og pisk æggene i et ad gangen. Vend melet (drysset gennem en sigte) i chokoladeblandingen, skiftevis med orangelikør. Hæld dejen i bradepanden og bag kagen midt i ovnen - kagen er fugtig efter bagning. Lad kagen køle lidt af og stil den derefter tildækket (stadig i bradepanden) i køleskabet i mindst et døgn. Løft den kolde kage op. Skær kanterne af og del kagen i 40 stykker (ca. 3 x 3 cm).

Del den hvide chokolade i mindre stykker og smelt dem i en skål over vandbad. Hæld chokoladen i en frysepose. Klip et lille hul i et hjørne af posen og pynt kagestykkerne.

Marinerede frugter

Vend forsigtigt frugt og honning sammen og lad det marinere tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time.

Stil chokoladedessertkagerne på tallerkener sammen med de marinerede frugter. Server isen til.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Forbered i god tid

Du kan opbevare kagen i køleskabet i 3 døgn. Den kan skæres ud dagen før og pyntes.

Tip

I stedet for jordbær, melon og blåbær kan man marinere frisk ananas og passionsfrugter.

Drikkevarer

Sød madeira, fx malmsey.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 38700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 47 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: