Chokolademousse med hytteost
45 min
•
I denne chokolademousse er fløden udskiftet med hytteost. Det er ikke helt almindeligt at skifte piskefløde ud med hytteost, men vil du spare lidt på kalorierne er det en god ide. Chokolademousse med hytteost er stadig meget lækker og luftig og har et dejligt pift af appelsin.
Ingredienser
1 blad
Husblas
|
|
---|---|
250 g
Hytteost
|
|
1 tsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
1½ tsk
Vaniljesukker
|
|
1½ spsk
Ahornsirup
|
|
100 g
Mørk chokolade
|
|
3
Æggehvider
|
|
3 spsk
Friskpresset appelsinsaft
|
Pynt
25 g
Grofthakkede, ristede hasselnøddekerner
|
|
---|---|
1
Appelsin - fileter heraf
|
Sådan gør du
Ved serveringen
Du kan fx lade appelsinfileterne marinere i lidt sherry.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4665 kJ / 1115 kcal
Næringsindhold pr. 100g
644 kJ / 154 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 18,7 % | 7,1 g |
Kulhydrat: | 45,2 % | 17,1 g |
Fedt: | 36,1 % | 6,3 g |
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.