Chokolademousse med hytteost

Chokolademousse med hytteost

45 min
I denne chokolademousse er fløden udskiftet med hytteost. Det er ikke helt almindeligt at skifte piskefløde ud med hytteost, men vil du spare lidt på kalorierne er det en god ide. Chokolademousse med hytteost er stadig meget lækker og luftig og har et dejligt pift af appelsin.
https://www.arla.dk/opskrifter/chokolademousse-med-hytteost/

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Kom hytteost i en foodprocessor eller hurtighakker. Kør ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til det er helt glat. Tilsæt appelsinskal, vaniljesukker og sirup og hak i yderligere ca. 30 sek.
  • Smelt chokoladen i en skål i vandbad og pisk æggehviderne stive.
  • Rør halvdelen af hytteosten i chokoladen så det er jævnt fordelt og rør herefter resten af hytteosten i.
  • Lun appelsinsaften og smelt husblassen heri. Rør det i en jævn stråle i hytteostblandingen.
  • Vend tilsidst forsigtigt æggehviderne i.
  • Fordel chokolademoussen i 4 glas og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer og gerne natten over.
Ved serveringen
  • Pynt de 4glas chokolademousse med hasselnødder og server appelsinfileterne ved siden af.

Du kan fx lade appelsinfileterne marinere i lidt sherry.

Energiindhold for hele retten:

4665 kJ / 1115 kcal

Næringsindhold pr. 100g

644 kJ / 154 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 18,7 % 7,1 g
Kulhydrat: 45,2 % 17,1 g
Fedt: 36,1 % 6,3 g
Mere inspiration

Den klassiske chokolademousse - enkelt og lækkert.

Chokolademousse
60+ min
Chokolademousse
(390)
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

1 blad Husblas
250 g Hytteost
1 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
1½ tsk Vaniljesukker
1½ spsk Ahornsirup
100 g Mørk chokolade
3 Æggehvider
3 spsk Friskpresset appelsinsaft
Pynt
25 g Grofthakkede, ristede hasselnøddekerner
1 Appelsin - fileter heraf