Chokolademousse med hytteost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

45 min

I denne chokolademousse er fløden udskiftet med hytteost. Chokolademoussen er lækker og luftig og har et dejligt pift af appelsin.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 blad husblas
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%
  • 1 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1½ tsk vaniljesukker
  • 1½ spsk ahornsirup
  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 3 æggehvider
  • 3 spsk friskpresset appelsinsaft

Pynt

  • 25 g grofthakkede, ristede hasselnøddekerner
  • 1 appelsin - fileter heraf

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Kom hytteost i en foodprocessor eller hurtighakker. Kør ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til det er helt glat. Tilsæt appelsinskal, vaniljesukker og sirup og hak i yderligere ca. 30 sek. Smelt chokoladen i en skål i vandbad og pisk æggehviderne stive. Rør halvdelen af hytteosten i chokoladen så det er jævnt fordelt og rør herefter resten af hytteosten i. Lun appelsinsaften og smelt husblassen heri. Rør det i en jævn stråle i hytteostblandingen. Vend tilsidst forsigtigt æggehviderne i. Fordel chokolademoussen i 4 glas og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer og gerne natten over.

Pynt de 4 chokolademousse med hasselnødder og server appelsinfileterne ved siden af.

Tip

Du kan fx lade appelsinfileterne marinere i lidt sherry.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 39 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag