Chokolademousse med hytteost

Chokolademousse med hytteost

45 min
I denne chokolademousse er fløden udskiftet med hytteost. Det er ikke helt almindeligt at skifte piskefløde ud med hytteost, men vil du spare lidt på kalorierne er det en god ide. Chokolademousse med hytteost er stadig meget lækker og luftig og har et dejligt pift af appelsin.

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Kom hytteost i en foodprocessor eller hurtighakker. Kør ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til det er helt glat. Tilsæt appelsinskal, vaniljesukker og sirup og hak i yderligere ca. 30 sek.
  • Smelt chokoladen i en skål i vandbad og pisk æggehviderne stive.
  • Rør halvdelen af hytteosten i chokoladen så det er jævnt fordelt og rør herefter resten af hytteosten i.
  • Lun appelsinsaften og smelt husblassen heri. Rør det i en jævn stråle i hytteostblandingen.
  • Vend tilsidst forsigtigt æggehviderne i.
  • Fordel chokolademoussen i 4 glas og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer og gerne natten over.
Ved serveringen
  • Pynt de 4glas chokolademousse med hasselnødder og server appelsinfileterne ved siden af.
Mere inspiration

Den klassiske chokolademousse - enkelt og lækkert.

Chokolademousse
60+ min
Chokolademousse
(334)
Velbekomme!
Tip

Du kan fx lade appelsinfileterne marinere i lidt sherry.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4943 kJ / 1181 kcal

Næringsindhold pr. 100g

684 kJ / 163 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 19,4 % 7,8 g
Kulhydrat: 41,8 % 16,8 g
Fedt: 38,8 % 7,2 g
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Husblas
1 blad
250 g
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
1 tsk
Vaniljesukker
1½ tsk
Ahornsirup
1½ spsk
Mørk chokolade
100 g
Æggehvider
3
Friskpresset appelsinsaft
3 spsk
Pynt
Grofthakkede, ristede hasselnøddekerner
25 g
Appelsin - fileter heraf
1