Citronmousse dessert

7 timer 30 min
Arbejdstid: 1 time
Citronmousse dessert

Imponerende dessert, der ikke er så svær at lave, som den ser ud til. Her er opskriften på en let og luftig citronmousse med en smuk gul glaze - serveret på sprød og knasende pistaciebund.

Ingredienser

Citronmousse

6 blade Husblas
5 Æg
50 g Sukker
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
¾ dl Friskpresset citronsaft
2¾ dl Piskefløde
2¾ dl Skyr naturel

Glaze

4 blade Husblas
200 g Sukker
1¾ dl Mælk
40 g Glukosesirup
200 g Hvid chokolade
Gul pastafarve
100 g Usaltede pistacienødder

Pistacietuilles

100 g Blødt smør
100 g Sukker
100 g Hvedemel
3 Æggehvider (ca. 1 dl)
100 g Blendede usaltede pistacienødder

Pynt

Skovsyre

Sådan gør du

Citronmousse

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps og vend citronskal heri.
  • Varm citronsaften til lige under kogepunktet og tag gryden af varmen.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt husblassen i citronsaften. Afkøl husblassen med lidt af æggesnapsen og vend det i resten af æggesnapsen.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i den letstivnede æggeblanding. Vend forsigtigt skyren i.
  • Kom moussen i silikoneforme med huller á ca. 1 dl og sæt dem i fryseren i min. 5 timer.

Glaze

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Hæld sukker, mælk og glukosesirup i en gryde og bring det i kog under omrøring - til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt husblassen i mælkeblandingen.
  • Kom chokoladen i et højt litermål, tilsæt pastafarve og hæld den varme husblasblanding heri. Lad blandingen stå i ca. 1 min - til chokoladen er smeltet.
  • Hold litermålet skråt og før en stavblender langsomt ned i blandingen. Blend glazen til den er helt jævn - hold stavblenderen nede i glazen hele tiden, så der ikke dannes luftbobler. Tag stavblenderen langsomt op igen, hold stadig litermålet skråt.
  • Bank litermålet ned i bordpladen et par gange for at få eventuelle luftbobler op til overfladen og fjern luftboblerne med en ske. Hæld glazen gennem en finmasket sigte over i en kande eller beholder med hældetud. Fjern igen eventuelle luftbobler med en ske.
  • Dæk glazen med husholdningsfilm, så filmen rører glazen. Lad glazen stå på køkkenbordet og afkøl til ca. 35°- tjek temperaturen af og til med et sukkertermometer.
  • Blend imens pistacienøddekernerne.
  • Tag de frosne mousser ud af fryseren og befri dem fra silikoneformen. Placer dem på en rist med en ren bradepande under - til at opsamle den overskydende glaze. Hæld forsigtigt glazen over kagerne og lad det overskydende glaze løbe af i 1-2 min.
  • Kom de blendede pistacienødder på en lille flad tallerken og dyp bunden af de glaserede mousser heri - én ad gangen.
  • Flyt mousserne til en plade og stil dem i køleskabet i ca. 2 timer - eller til de er tøet op.

Pistacietuilles

  • Bland alle ingredienserne og rør dem godt sammen.
  • Smør dejen ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir.
  • Bag tuillen midt i ovnen til den er gyldenbrun ca. 8 min. ved 175° - traditionel ovn. Lad den køle helt af.
  • Knæk tuillen i 10 stykker og placer en glaseret optøet mousse i midten på hver stykke tuille. Pynt med skovsyre og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

27339 kJ / 6534 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1266 kJ / 303 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 10,1 % 7,5 g
Kulhydrat: 38,9 % 29 g
Fedt: 51 % 17,4 g
Relateret video Sådan bruger du husblas

https://www.arla.dk/opskrifter/citronmousse-dessert/