Citronmousse dessert
7 timer 30 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
Imponerende dessert, der ikke er så svær at lave, som den ser ud til. Her er opskriften på en let og luftig citronmousse med en smuk gul glaze - serveret på sprød og knasende pistaciebund.
Ingredienser
Citronmousse
6 blade
Husblas
|
|
---|---|
5
Æg
|
|
50 g
Sukker
|
|
2 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
¾ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
2¾ dl
Piskefløde
|
|
2¾ dl
Skyr naturel
|
Glaze
4 blade
Husblas
|
|
---|---|
200 g
Sukker
|
|
1¾ dl
Mælk
|
|
40 g
Glukosesirup
|
|
200 g
Hvid chokolade
|
|
Gul pastafarve
|
100 g
Usaltede pistacienødder
|
---|
Pistacietuilles
100 g
Blødt smør
|
|
---|---|
100 g
Sukker
|
|
100 g
Hvedemel
|
|
3
Æggehvider (ca. 1 dl)
|
|
100 g
Blendede usaltede pistacienødder
|
Pynt
Skovsyre
|
---|
Sådan gør du
Citronmousse
Glaze
Pistacietuilles
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
27339 kJ / 6534 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1266 kJ / 303 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 10,1 % | 7,5 g |
Kulhydrat: | 38,9 % | 29 g |
Fedt: | 51 % | 17,4 g |
Relateret video
Sådan bruger du husblas