Hvid chokolademousse med citron

Hvid chokolademousse med citron

60+ min
En fin, blød mousse med smag af hvid chokolade og et frisk pift af citron.

Sådan gør du

  • Lad halvdelen af chokoladen smelte i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen og kom resten af chokoladen i og lad det smelte. Pisk fløden til et let skum. Pisk ægget luftigt og vend det sammen med den smeltede chokolade, citronskal og -saft ved kraftig piskning. Vend tykmælken heri og til sidst flødeskummet. Hæld desserten i 6 portionsglas (a ca. 1½ dl). Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.
  • Kom imens mandelflagerne i en kold, tør pande og rist dem ved jævn varme i ca. 3½ min. - eller til de er gyldne. Lad dem køle af.
  • Fordel mandelflager og hindbær på de 6 hvide chokolademousse med citron og server.
Energiindhold for hele retten:

8758 kJ / 2093 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1103 kJ / 264 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 6,2 % 4 g
Kulhydrat: 20,5 % 13,3 g
Fedt: 73,3 % 21,9 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

150 g Hvid chokolade, fx odense hvid overtrækschokolade
¼ liter Piskefløde
1 Æg
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
100 g Tykmælk
½ dl Mandelflager
200 g Hindbær