Hvid chokolademousse med citron

2 timer 35 min
Arbejdstid: 40 min
Hvid chokolademousse med citron

En fin, blød mousse med smag af hvid chokolade og et frisk pift af citron.

Ingredienser

150 g Hvid chokolade, fx Odense hvid overtrækschokolade
¼ liter Piskefløde
1 Æg
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
100 g Tykmælk
½ dl Mandelflager
200 g Hindbær

Sådan gør du

  • Lad halvdelen af chokoladen smelte i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen og kom resten af chokoladen i og lad det smelte.
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Pisk ægget luftigt og vend det sammen med den smeltede chokolade, citronskal og -saft ved kraftig piskning. Vend tykmælken heri og til sidst flødeskummet.
  • Hæld desserten i 6 portionsglas (a ca. 1½ dl). Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.
  • Kom imens mandelflagerne i en kold, tør pande og rist dem ved jævn varme i ca. 3½ min. - eller til de er gyldne.
  • Lad dem køle af.
  • Fordel mandelflager og hindbær på de 6 hvide chokolademousse med citron og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8572 kJ / 2049 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1080 kJ / 258 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 6,3 % 4 g
Kulhydrat: 21 % 13,3 g
Fedt: 72,7 % 21,2 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

https://www.arla.dk/opskrifter/hvid-chokolademousse-med-citron/