Hvid chokolademousse med citron

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(75 vurderinger)

60+ min

En fin, blød mousse med smag af hvid chokolade og et frisk pift af citron.

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ dl mandelflager
  • 200 g hindbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad halvdelen af chokoladen smelte i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen og kom resten af chokoladen i og lad det smelte. Pisk fløden til et let skum. Pisk ægget luftigt og vend det sammen med den smeltede chokolade, citronskal og -saft ved kraftig piskning. Vend tykmælken heri og til sidst flødeskummet. Hæld desserten i 6 portionsglas (a ca. 1½ dl). Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.

Kom imens mandelflagerne i en kold, tør pande og rist dem ved jævn varme i ca. 3½ min. - eller til de er gyldne. Lad dem køle af.

Fordel mandelflager og hindbær på de 6 hvide chokolademousse med citron og server.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 70 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: