Hvid chokolademousse med citron
60+ min

Hvid chokolademousse med citron

En fin, blød mousse med smag af hvid chokolade og et frisk pift af citron.
Bedømmelse (65 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvid chokolademousse med citron

En fin, blød mousse med smag af hvid chokolade og et frisk pift af citron.

Antal portioner
  • ½ dl mandelflager
  • 200 g hindbær

Fremgangsmåde:

Lad halvdelen af chokoladen smelte i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen og kom resten af chokoladen i og lad det smelte. Pisk fløden til et let skum. Pisk ægget luftigt og vend det sammen med den smeltede chokolade, citronskal og -saft ved kraftig piskning. Vend tykmælken heri og til sidst flødeskummet. Hæld desserten i 6 portionsglas (a ca. 1½ dl). Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.

Kom imens mandelflagerne i en kold, tør pande og rist dem ved jævn varme i ca. 3½ min. - eller til de er gyldne. Lad dem køle af.

Fordel mandelflager og hindbær på de 6 hvide chokolademousse med citron og server.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 70 %
Print