Chokolademousse
60+ min

Chokolademousse

En chokolademousse uden fløde – den er i stedet lavet med cremefraiche, hvilket gør den let syrlig. Lækker chokolademousse med masser af mørk chokolade og bær.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokolademousse

En chokolademousse uden fløde – den er i stedet lavet med cremefraiche, hvilket gør den let syrlig. Lækker chokolademousse med masser af mørk chokolade og bær.

Opskriften gælder for 10 personer

Pynt

  • friske citronmelisseblade
  • blandede bær, fx friske blåbær og hindbær

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen over vandbad, rør smør i, når chokoladen er smeltet. Rør æggeblommer i, herefter tilsættes cremefraiche. Pisk æggehviderne stive med sukker, vend den afkølede chokolademasse i de stiftpiskede æggehvider.

Anret chokolademoussen i 10 glas og stil dem tildækkede i køleskabet i ca. 2 timer. Pynt med citronmelisse og bær.

Tip

Uden for bærsæsonen kan du servere frisk frugt til chokolademoussen, fx moden mango.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 61 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Protein: 5 %
  • Fiber: 9,7 g
Print