Chokolademousse

Chokolademousse

60+ min Dessert

Hjemmelavet chokolademousse med æg, fløde, sukker og chokolade. Udviklet efter alle kunstens regler: chokoladen smeltes med lun fløde og samles med æggeblommer, der emulgerer. Hele herligheden vendes med pisket fløde og derefter piskede æggehvider, der løfter chokolademoussen og gør den blød og skummende. Det lyder måske svært, men hvis du tager en proces af gangen, skal du nok få succes med en helt klassisk og faktisk meget nem chokolademousse.

Mere inspiration

Chokolademousse eller citronfromage - det er svært valg. En af hver måske?

Velbekomme!
Tips

I stedet for mørk chokolade kan du bruge hvid chokolade. Server evt. lidt friske røde bær til den hvide chokolademousse - og måske også en skefuld flødeskum.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10125 kJ / 2420 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1507 kJ / 360 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 5,8 % 5,1 g
Kulhydrat: 22,6 % 20 g
Fedt: 71,6 % 29,2 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser