Chokolademousse

Chokolademousse

60+ min
Lækker chokolademousse med æg, fløde, sukker og chokolade. Opskriften er nem - selv om den er udviklet efter alle kunstens regler: chokoladen smeltes med lun fløde og samles med æggeblommer, der emulgerer. Hele herligheden vendes med pisket fløde og derefter med piskede æggehvider, der løfter chokolademoussen og gør den blød og skummende. Det lyder måske svært, men hvis du tager en proces af gangen, skal du nok få succes med en helt klassisk og faktisk meget nem chokolademousse.
https://www.arla.dk/opskrifter/chokolademousse/

Sådan gør du

Chokolademousse
  • Smelt chokoladen sammen med 1.5 dl fløde i en gryde ved jævn varme.
  • Rør af og til og hold øje med blandingen, det skal kun smelte sammen. Tag gryden af varmen og lad blandningen køle let af.
  • Rør æggeblommerne i chokoladen til det har en glat, ensartet konsistens.
  • Pisk æggehvider skummende og tilsæt sukker. Pisk blandingen i ca. 2 min. - til en fast konsistens.
  • Pisk derefter 2 dl fløde til et let skum.
  • Vend chokolademassen og flødeskum sammen - start med at tilføje ⅓ af flødeskummet og vend derefter resten heri. Gentag med de piskede æggehvider.
  • Anret chokolademoussen i små portionsglas og stil på køl i mindst 3 timer. Pynt med grofthakket eller flager af chokolade.

I stedet for mørk chokolade kan du bruge hvid chokolade. Server evt. lidt friske røde bær til den hvide chokolademousse - og måske også en skefuld flødeskum.

Energiindhold for hele retten:

9860 kJ / 2357 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1467 kJ / 351 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 5,8 % 5 g
Kulhydrat: 22,9 % 19,7 g
Fedt: 71,3 % 28,3 g
Mere inspiration

Chokolademousse eller citronfromage - det er svært valg. En af hver måske?

Citronfromage
60+ min
Citronfromage
(686)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Chokolademousse
175 g Mørk chokolade
3½ dl Piskefløde
3 Æggeblommer (ca. 2 spsk)
3 Æggehvider
1 spsk Sukker
Pynt
Flager af mørk chokolade