Lagkage med hindbærmousse og hvid chokolade
60+ min

Lagkage med hindbærmousse og hvid chokolade

Lagkage med lækre marcipanbunde, syrlig hindbærmousse og hvid chokolade - en smuk og delikat lagkage som vil pryde ethvert dessertbord.
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lagkage med hindbærmousse og hvid chokolade

Lagkage med lækre marcipanbunde, syrlig hindbærmousse og hvid chokolade - en smuk og delikat lagkage som vil pryde ethvert dessertbord.

Ca. 12 stykker

Antal portioner

Marcipanbunde

  • 250 g ren, rå marcipan
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 250 g blødt smør
  • 5 æg
  • 150 g hvedemel (ca. 2¾ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 50 g grofthakkede, smuttede mandler

Hindbærmousse

Pynt

  • friske hindbær
  • smeltet hvid chokolade

Fremgangsmåde:

Marcipanbunde

Ælt marcipan og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt smør og pisk blandingen lys og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk til dejen er glat. Vend mel og salt i. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 18 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i formen og bag kagen midt i ovnen. Tjek om kagen er gennembagt, inden du tager den ud af ovnen - brug fx en træpind.

Fordel mandlerne i en lille bradepande og bag dem ved siden af kagen – de skal være let gyldne. Lad mandlerne køle af. Lad kagen køle helt af, i formen, på en bagerist. Tag kagen ud af formen og skær evt. den rundede top af. Del kagen med en brødkniv, så du får tre ens marcipanbunde.

Hindbærmousse

Læg imens husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekorn ud og bland dem med lidt af sukkeret. Kom hindbær, sukker, vanilje og citronsaft i en gryde og bring det i kog. Kog ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Tag gryden af varmen og smelt husblassen i hindbærrene. Blend blandingen med en stavblender og stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time - til den er kølet lidt af. Pisk fløden til et let flødeskum og vend det i hindbærblandingen. Smag til.

Byg lagkagen op direkte på kagefadet. Placer en springform uden bund (ca. 18 cm i diameter) på kagefadet. Beklæd formen med lagkageplast og læg en marcipanbund i formen. Tag ca. 2 dl hindbærmousse og lidt mandler fra til pynt. Smør halvdelen af den resterende hindbærmousse på marcipanbunden i et jævnt lag og fordel halvdelen af mandlerne herpå. Placer en marcipanbund ovenpå og tryk den let fast i formen. Smør resten af hindbærmoussen herpå og fordel de sidste mandler ovenpå. Læg den sidste marcipanbund oven på og tryk let. Smør de 2 dl hindbærmousse på den øverste marcipanbund i et tyndt lag. Stil lagkagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne længere.

Fjern forsigtigt ringen og lagkageplasten. Stryg moussen på siderne glat med en paletkniv - dyp evt. paletkniven i varmt vand inden. Pynt med friske hindbær, smeltet hvid chokolade og ristede mandler.

Bagetid for marcipanbunde

Ca. 1½ time ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for mandler

Ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Du kan anvende både frosne og friske hindbær til hindbærmoussen.

Undlad et blad husblas, hvis du laver kagen dagen før servering.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 31150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 53,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 58 %
Print