Lagkage med hindbærmousse og hvid chokolade

Lagkage med hindbærmousse og hvid chokolade

60+ min
Lagkage med lækre marcipanbunde, syrlig hindbærmousse og hvid chokolade - en smuk og delikat lagkage som vil pryde ethvert dessertbord.

Sådan gør du

Bagetid for marcipanbunde:

Ca. 1¼ time ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for mandler:

Ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn.

Marcipanbunde
  • Ælt marcipan og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt smør og pisk blandingen lys og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk til dejen er glat. Vend mel og salt i. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 18 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i formen og bag kagen midt i ovnen. Tjek om kagen er gennembagt, inden du tager den ud af ovnen - brug fx en træpind.
  • Fordel mandlerne i en lille bradepande og bag dem ved siden af kagen - de skal være let gyldne. Lad mandlerne køle af. Lad kagen køle helt af, i formen, på en bagerist. Tag kagen ud af formen og skær evt. den rundede top af. Del kagen med en brødkniv, så du får tre ens marcipanbunde.
Hindbærmousse
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og bland dem med lidt af sukkeret. Kom hindbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i en gryde og bring det i kog. Kog ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Tag gryden af varmen og smelt husblassen i hindbærrene. Blend blandingen med en stavblender og stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 time - til den er kølet af. Pisk fløden til et let flødeskum og vend det i hindbærblandingen. Smag til.
  • Byg lagkagen op direkte på kagefadet. Placer en springform uden bund (ca. 18 cm i diameter) på kagefadet. Beklæd formen med lagkageplast og læg en marcipanbund i formen. Tag ca. 2 dl hindbærmousse og lidt mandler fra til pynt. Smør halvdelen af den resterende hindbærmousse på marcipanbunden i et jævnt lag og fordel herpå halvdelen af mandlerne. Placer en marcipanbund ovenpå og tryk den let fast. Smør resten af hindbærmoussen på og fordel de sidste mandler ovenpå. Læg den sidste marcipanbund oven på og tryk let. Smør de 2 dl hindbærmousse på den øverste marcipanbund i et tyndt lag. Stil lagkagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne længere.
  • Fjern forsigtigt ringen og lagkageplasten. Stryg moussen på siderne glat med en paletkniv - dyp evt. paletkniven i varmt vand inden. Pynt med friske hindbær, smeltet hvid chokolade og ristede mandler.

Du kan anvende både frosne og friske hindbær til hindbærmoussen.

Undlad et blad husblas, hvis du laver kagen dagen før servering.

Energiindhold for hele retten:

27900 kJ / 6668 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1289 kJ / 308 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 6,2 % 4,7 g
Kulhydrat: 34,8 % 26,4 g
Fedt: 59 % 20,5 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Marcipanbunde
250 g Marcipan
250 g Sukker (ca. 3 dl)
250 g Blødt smør
5 Æg
150 g Hvedemel (ca. 2¾ dl)
½ tsk Groft salt
50 g Grofthakkede, smuttede mandler
Hindbærmousse
5 blade Husblas
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
4 spsk Sukker
500 g Hindbær
3 spsk Friskpresset citronsaft
3½ dl Piskefløde
Pynt
Friske hindbær
Smeltet hvid chokolade
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk