Lagkage med hindbærmousse og hvid chokolade
60+ min

Lagkage med hindbærmousse og hvid chokolade

Lagkage med lækre marcipanbunde, syrlig hindbærmousse og hvid chokolade - en smuk og delikat lagkage som vil pryde ethvert dessertbord.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lagkage med hindbærmousse og hvid chokolade

Lagkage med lækre marcipanbunde, syrlig hindbærmousse og hvid chokolade - en smuk og delikat lagkage som vil pryde ethvert dessertbord.

Ca. 12 stykker

Antal portioner

Marcipanbunde

  • 250 g ren, rå marcipan
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 250 g smør
  • 5 æg
  • 150 g hvedemel (ca. 2¾ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 50 g smuttede mandler

Hindbærmousse

Pynt

  • friske hindbær
  • smeltet hvid chokolade

Fremgangsmåde:

Marcipanbunde

Ælt marcipan og sukker sammen til en sammenhængende masse. Tilsæt smør og pisk til blandingen er lyst og luftig. Tilsæt æg et ad gangen og pisk til blandingen er glat. Vend mel og salt i blandingen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 18 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Tjek om kagen er gennembagt inden du tager den ud af ovnen - brug fx en kødnål. Hak imens mandlerne groft og fordel dem i en lille bradepande. Bag mandlerne ved siden af kagen - de skal være let gyldne. Lad mandlerne køle af. Lad kagen køle helt af i formen på en bagerist efter endt bagetid. Tag kagen ud af formen og fjern bagepapiret. Skær evt. den rundede top af kagen. Del kagen i tre med en brødkniv, så du får tre ens, flade marcipanbunde.

Hindbærmousse

Læg imens husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekorn ud og bland dem med lidt af sukkeret. Kom hindbær, sukker, vanilje og citronsaft i en gryde og bring det i kog. Kog det ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Tag gryden af varmen og smelt husblassen heri. Blend blandingen med en stavblender og stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time - til den er kølet lidt af. Pisk imens fløden til et let skum og vend det i hindbærblandingen. Smag til.

Byg lagkagen op direkte på kagefadet. Placer en springform uden bund (ca. 18 cm i diameter) på kagefadet. Beklæd formen med lagkageplast og læg en marcipanbund i formen. Tag ca. 2 dl hindbærmousse og lidt mandler fra til pynt. Smør halvdelen af den resterende hindbærmousse på marcipanbunden i et jævnt lag og fordel halvdelen af mandlerne herpå. Placer en marcipanbund ovenpå og tryk den let fast i formen. Smør resten af hindbærmoussen herpå og fordel de sidste mandler ovenpå. Læg den sidste marcipanbund oven på og tryk let. Smør det gemte hindbærmousse på den øverste marcipanbund i et tyndt lag. Stil lagkagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne længere.

Fjern ringen og lagkageplasten forsigtigt. Stryg moussen på siderne glat med en paletkniv - dyp evt. paletkniven i varmt vand inden. Pynt med friske hindbær, smeltet hvid chokolade og ristede mandler.

Bagetid for marcipanbunde

Ca. 1½ time ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for mandler

Ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Undlad et blad husblas, hvis du laver kagen dagen før servering.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 31150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 53,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 58 %
Print