Lagkage

Lagkage

2 timer
Arbejdstid: 1 time
Helt klassisk flødeskumslagkage med konditorcreme, hindbærsyltetøj - og flødeskum, naturligvis. Lagkagen er samlet med hjemmelavet vaniljecreme og hindbærkompot og smager helt enkelt af nostalgi og gamle dage. Server lagkagen til fødselsdag eller eftermiddagskaffe.
https://www.arla.dk/opskrifter/lagkage/

Sådan gør du

Vaniljecreme
  • Pisk mælk og æg let sammen i en tykbundet gryde.
  • Pisk sukker, mel og vaniljekorn og -stang i gryden.
  • Bring blandingen i kog under piskning og kog cremen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. - eller til melsmagen er væk.
  • Hæld cremen i en skål (fjern vaniljestangen) og dæk den med film helt nede ved cremen, så den ikke danner skind. Stil cremen på køl til den er helt kold.
Hindbærkompot
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Kom hindbær og citronsaft i en lille gryde og bring det i kog. Kog ved svag varme i ca. 5 min.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i hindbærkompotten.
  • Stil hindbærkompotten på køl til den er helt kold.
Sådan samler du lagkagen
  • Pisk fløden til skum og vend ca. ¼ af flødeskummet i vaniljecremen - så har du en konditorcreme.
  • Læg en lagkagebund på et serveringsfad og fordel først halvdelen af hindbærkompotten på bunden og så halvdelen af konditorcremen.
  • Tryk en bund ovenpå og gentag med resten af hindbærkompotten og konditorcremen.
  • Tryk den sidste bund godt ned i cremen og smør den med glasur.
  • Kom resten af flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt det på siden af lagkagen.
  • Pynt med bær. Stil lagkagen på køl til servering.

Lagkagen er velegnet at lægge sammen nogle timer, før den serveres. Den kan endog lægges sammen dagen før servering, men vent da med at sprøjte flødeskumskanten på.

Energiindhold for hele retten:

13953 kJ / 3335 kcal

Næringsindhold pr. 100g

992 kJ / 237 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 5,6 % 3,3 g
Kulhydrat: 43,1 % 25,2 g
Fedt: 51,3 % 13,8 g
Relateret video
Sådan bruger du husblas

Ingredienser

Vaniljecreme
2 dl Mælk
1 Æg
2 spsk Sukker
1 spsk Hvedemel eller majsstivelse
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
Hindbærkompot
1 blad Husblas
200 g Frosne hindbær
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 spsk Sukker
½ liter Piskefløde
3 Tykke lyse lagkagebunde
Glasur
100 g Flormelis
1½ spsk Vand
Pynt
Friske blandede bær, fx jordbær, hindbær og ribs