Lagkage

Lagkage

60+ min
Helt klassisk flødeskumslagkage med konditorcreme, hindbærsyltetøj - og flødeskum, naturligvis. Lagkagen er samlet med hjemmelavet vaniljecreme og hindbærkompot og smager helt enkelt af nostalgi og gamle dage. Server lagkagen til fødselsdag eller eftermiddagskaffe.

Sådan gør du

Vaniljecreme
  • Pisk mælk og æg let sammen i en tykbundet gryde.
  • Pisk sukker, mel og vaniljekorn og -stang i gryden.
  • Bring blandingen i kog under piskning og kog cremen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. - eller til melsmagen er væk.
  • Hæld cremen i en skål (fjern vaniljestangen) og dæk den med film helt nede ved cremen, så den ikke danner skind. Stil cremen på køl til den er helt kold.
Hindbærkompot
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Kom hindbær og citronsaft i en lille gryde og bring det i kog. Kog ved svag varme i ca. 5 min.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i hindbærkompotten.
  • Stil hindbærkompotten på køl til den er helt kold.
Sådan samler du lagkagen
  • Pisk fløden til skum og vend ca. ¼ af flødeskummet i vaniljecremen - så har du en konditorcreme.
  • Læg en lagkagebund på et serveringsfad og fordel først halvdelen af hindbærkompotten på bunden og så halvdelen af konditorcremen.
  • Tryk en bund ovenpå og gentag med resten af hindbærkompotten og konditorcremen.
  • Tryk den sidste bund godt ned i cremen og smør den med glasur.
  • Kom resten af flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt det på siden af lagkagen.
  • Pynt med bær. Stil lagkagen på køl til servering.
Mere inspiration

Kan du lide frugt i lagkage, kan du prøve denne opskrift.

Velbekomme!
Forbered i god tid

Lagkagen er velegnet at lægge sammen nogle timer, før den serveres. Den kan endog lægges sammen dagen før servering, men vent da med at sprøjte flødeskumskanten på.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14323 kJ / 3423 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1019 kJ / 243 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 5,5 % 3,3 g
Kulhydrat: 42 % 25,2 g
Fedt: 52,5 % 14,5 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Vaniljecreme
Mælk
2 dl
Æg
1
Sukker
2 spsk
Hvedemel eller majsstivelse
1 spsk
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1
Hindbærkompot
Husblas
1 blad
Frosne hindbær
200 g
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Sukker
1 spsk
Tykke lyse lagkagebunde
3
Glasur
Flormelis
100 g
Vand
1½ spsk
Pynt
Friske blandede bær, fx jordbær, hindbær og ribs