Lagkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(76 vurderinger)

60+ min

Savner du inpsiration til en lækker lagkage? Så prøv denne opskrift med friskt fyld og pynt med appelsin - perfekt til børnefødselsdagen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

12 stykker pr. lagkage

Antal portioner

  • 4 æg
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk bagepulver

Fyld og pynt

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smør. Pisk æg og sukker til let og luftig æggesnaps. Sigt mel og bagepulver i dejen, og vend det forsigtigt rundt. Hæld straks dejen i formen, og bag kagen nederst i ovnen. Del kagen i 3 dele, når den er kold.

Fyld og pynt

Dryp bundene med appelsinsaft. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver eller mindre stykker. Lad dem trække lidt med sukker. Pisk fløden stiv. Bland halvdelen af flødeskummet med halvdelen af appelsinerne. Læg fyldet mellem bundene, og lad dem trække nogle timer. Pynt kagen med resten af flødeskummet og appelsinstykkerne.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - tradtionel ovn.

Serveringsforslag

Lagkagen kan også pyntes med skiver af vaniljeis og jordbær eller med andre frugter i flødeskum, fx jordbær, ferskner eller blandet frugtsalat.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 56 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag