Sirupslagkage

Sirupslagkage

60+ min
Fryseegnet
En rigtig retro-kage, der smager af varme krydderier og hygge med mormor og farmor....den skal ungerne da også smage nu om dage.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 50 min. ved 175°.

Sirupsbunde
  • Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Kom det ene æg i og pisk godt. Tilsæt det andet æg og pisk, til blandingen er let og luftig. Vend sirup i. Bland mel, kanel, kardemomme, vaniljesukker og bagepulver. Vend det i smørblandingen, skiftevis med mælken. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen. Dæk den evt. med bagepapir efter ca. ½ time, så kagen ikke bliver for mørk. Flæk forsigtigt den afkølede kage i 3 bunde.
Flødeostefyld
  • Skær flødeosten i mindre stykker og rør den sammen med flormelis, citronskal og -saft. Vær præcis med at måle flormelis af; kommer der for meget i, bliver glasuren tynd. Del fyldet i 3 portioner. Læg kagebunde og flødeostefyld sammen lagvis. Stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med strimler af citronskal lige inden serveringen.

Du kan fryse bundene.

Energiindhold for hele retten:

15796 kJ / 3775 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1217 kJ / 291 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 5,9 % 4,2 g
Kulhydrat: 53,9 % 38,6 g
Fedt: 40,2 % 13,2 g

Ingredienser

Sirupsbunde
100 g Blødt smør
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
2 Æg
1 dl Mørk sirup
225 g Hvedemel (ca. 3¾ dl)
2 tsk Stødt kanel
1 tsk Stødt kardemomme
1 tsk Vaniljesukker
1 tsk Bagepulver
2 dl Mælk
Flødeostefyld
300 g Flødeost
75 g Flormelis (ca. 1½ dl)
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset friskpresset citronsaft
Pynt:
Strimler af citronskal (usprøjtet)