Sirupslagkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(32 vurderinger)

60+ min

En rigtig retro-kage, der smager af varme krydderier og hygge med mormor og farmor....den skal ungerne da også smage nu om dage.

Ingredienser

10 stykker pr. lagkage

Antal portioner

Sirupsbunde

  • 100 g blødt smør
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 2 æg
  • 1 dl mørk sirup
  • 225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk

Flødeostefyld

Pynt:

  • strimler af citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Sirupsbunde

Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Kom det ene æg i og pisk godt. Tilsæt det andet æg og pisk, til blandingen er let og luftig. Vend sirup i. Bland mel, kanel, kardemomme, vaniljesukker og bagepulver. Vend det i smørblandingen, skiftevis med mælken. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen. Dæk den evt. med bagepapir efter ca. ½ time, så kagen ikke bliver for mørk. Flæk forsigtigt den afkølede kage i 3 bunde.

Flødeostefyld

Rør mælken i flødeosten lidt efter lidt. Tilsæt flormelis, citronskal og -saft. Smag til. Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis fyldet er for fast. Del fyldet i 3 portioner. Læg kagebunde og flødeostefyld sammen lagvis. Stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med strimler af citronskal lige inden serveringen.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175°.

Frysetip

Du kan fryse bundene.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Til denne lækre, krydrede kage vil en sødlig hvidvin på druen gewürztraminer være skøn, gerne fx en vendance tardives fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan