Sirupslagkage

Sirupslagkage

60+ min
Fryseegnet
En rigtig retro-kage, der smager af varme krydderier og hygge med mormor og farmor....den skal ungerne da også smage nu om dage.

Sådan gør du

Sirupsbunde
  • Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Kom det ene æg i og pisk godt. Tilsæt det andet æg og pisk, til blandingen er let og luftig. Vend sirup i. Bland mel, kanel, kardemomme, vaniljesukker og bagepulver. Vend det i smørblandingen, skiftevis med mælken. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen. Dæk den evt. med bagepapir efter ca. ½ time, så kagen ikke bliver for mørk. Flæk forsigtigt den afkølede kage i 3 bunde.
Flødeostefyld
  • Skær flødeosten i mindre stykker og rør den sammen med flormelis, citronskal og -saft. Vær præcis med at måle flormelis af; kommer der for meget i, bliver glasuren tynd. Del fyldet i 3 portioner. Læg kagebunde og flødeostefyld sammen lagvis. Stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med strimler af citronskal lige inden serveringen.
Bagetid
  • Ca. 50 min. ved 175°.
Velbekomme!
Frysetip

Du kan fryse bundene.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15509 kJ / 3707 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1214 kJ / 290 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 6 % 4,3 g
Kulhydrat: 53 % 37,8 g
Fedt: 41 % 13,4 g

Ingredienser

Sirupsbunde
Blødt smør
100 g
Sukker (ca. 1½ dl)
125 g
Æg
2
Mørk sirup
1 dl
Hvedemel (ca. 3¾ dl)
225 g
Stødt kanel
2 tsk
Stødt kardemomme
1 tsk
Vaniljesukker
1 tsk
Bagepulver
1 tsk
Mælk
2 dl
Flødeostefyld
300 g
Flormelis (ca. 1½ dl)
75 g
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Friskpresset friskpresset citronsaft
1 spsk
Pynt:
Strimler af citronskal (usprøjtet)