Lagkage med kakaobunde
&format=webp)
Lagkage med hjemmebagte kakaobunde er virkelig nem at lave og smager rigtig dejligt. Lagkagebundene er bagt med kakao og understreger den fine smag af chokolade og pynter gevaldigt. De friske nektaringer giver en frisk og saftig smag til lagkagen med chokolade og kakaobunde. Denne lagkage vil glæde både børn og voksne og lyser op på kagebordet.
Ingredienser
Kakaobunde
100 g
Smør - smeltet
|
|
---|---|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
2
Æg
|
|
225 g
Hvedemel (ca. 3¾ dl)
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
2 spsk
Kakaopulver
|
|
2 dl
Mælk
|
Fyld
½ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
300 g
Frisk frugt i mindre stykker, fx nektariner, ananas eller banan
|
|
100 g
Grofthakket mørk chokolade
|
Pynt
Spåner af mørk chokolade
|
---|
Sådan gør du
Kakaobunde
Fyld
I stedet for nektariner kan du bruge anden frugt. Fx ferskner, bananer, abrikoser eller ananas. I en snæver vending kan du også bruge frugt fra dåse. Prøv en voksen version med mandler og cognac: Rist 100 g mandelflager. Pisk ½ liter fløde med 4 spsk flormelis og 2 spsk cognac og bland ¾ af de ristede mandler heri. Fordel fyldet mellem bundene (dryp gerne bundene med appelsinsaft), afslut med et lag mandel-flødeskum og pynt med de sidste mandler. Lad lagkagen trække i køleskabet ca. 1 time før serveringen.
Du kan fryse bundene.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
21541 kJ / 5148 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1197 kJ / 286 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 4,6 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 42,3 % | 29,8 g |
Fedt: | 53,1 % | 17,2 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
