Kan man få for mange lagkager med flødeskum og frugt - nej vel?
Du kan fryse bundene.
I stedet for nektariner kan du bruge anden frugt. Fx ferskner, bananer, abrikoser eller ananas. I en snæver vending kan du også bruge frugt fra dåse. Prøv en voksen version med mandler og cognac: Rist 100 g mandelflager. Pisk ½ liter fløde med 4 spsk flormelis og 2 spsk cognac og bland ¾ af de ristede mandler heri. Fordel fyldet mellem bundene (dryp gerne bundene med appelsinsaft), afslut med et lag mandel-flødeskum og pynt med de sidste mandler. Lad lagkagen trække i køleskabet ca. 1 time før serveringen.
21887 kJ / 5231 kcal
1217 kJ / 291 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 4,6 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 41,6 % | 29,7 g |
Fedt: | 53,8 % | 17,7 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
Smør - smeltet
|
100 g |
---|---|
Sukker (ca. 3 dl)
|
250 g |
Vaniljesukker
|
1 tsk |
Æg
|
2 |
Hvedemel (ca. 3¾ dl)
|
225 g |
Bagepulver
|
1 tsk |
Kakaopulver
|
2 spsk |
Mælk
|
2 dl |
½ liter | |
Frisk frugt i mindre stykker, fx nektariner, ananas eller banan
|
300 g |
Grofthakket mørk chokolade
|
100 g |
Spåner af mørk chokolade
|
---|