Fødselsdagskage

Fødselsdagskage

60+ min
Fødselsdagskage skal være noget helt specielt - og her er det lækker fødseldagskage forklædt som chokoladekage med blød vaniljecreme og friske jordbær. Det er faktisk en fødselsdagslagkage med plads til det hele, flag og lys - og så er det samtidig en nem kage til fødselsdag, når det skal være hjemmelavet og se imponerende ud.
https://www.arla.dk/opskrifter/fodselsdagskage/

Sådan gør du

Chokoladebunde
  • Pisk sukker, smør og salt lyst og luftigt - fx med en håndmixer. Pisk æggene i.
  • Bland mel, kakao og natron sammen og rør det i æggeblandingen.
  • Tilsæt kærnemælk og hvidvinseddike og rør dejen godt sammen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter) - smør siderne. Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn. Lad den køle helt af i formen på en bagerist.
  • Tag kagen ud af formen og fjern bagepapiret. Skær evt. den rundede top af kagen. Del kagen i tre med en brødkniv, så du får tre ens, flade kagebunde.
Vaniljecreme
  • Flæk vaniljestængerne, skrab vaniljekornene ud og bland dem med lidt flormelis for at få vaniljekornene skilt ad.
  • Kom det i en skål sammen med resten af flormelissen og kvark. Pisk med en håndmixer i ca. 2 min. Pisk, i en anden skål, fløden til flødeskum. Bland kvark og flødeskum godt sammen og vend chokolade i. Smag til.
Fyld og pynt
  • Skyl jordbærrene og skær dem i halve eller kvarte - alt efter størrelse.
  • Læg chokoladebundene lagvis sammen med vaniljecreme og jordbær - afslut med ekstra jordbær.
  • Pynt med jordbær, spiselige blomster eller citronmelisse og fødselsdagsflag.

Anvend hindbær, brombær eller andre friske bær alt efter sæson.

Skub forsigtigt dejen ud mod siden med bagsiden af en ske, så der en lille fordybning i midten - på den måde undgår du at kagen hvælver på midten, når den er bagt.

Energiindhold for hele retten:

25998 kJ / 6214 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1032 kJ / 247 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 6,7 % 4,1 g
Kulhydrat: 45,5 % 27,6 g
Fedt: 47,8 % 13,3 g
Mere inspiration

Skal fødselsdagen fejres med flotte tal - så får du opskriften her.

Talkage
60+ min
Talkage
(135)

Ingredienser

Chokoladebunde
300 g Sukker (ca. 3½ dl)
125 g Blødt smør i mindre stykker
½ tsk Groft salt
2 Æg
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
4 spsk Kakaopulver
1 tsk Natron
2½ dl Kærnemælk
1 spsk Hvidvinseddike
Vaniljecreme
2 Vaniljestænger
3 spsk Flormelis
2½ dl Kvark
½ liter Piskefløde
100 g Grofthakket mørk chokolade
Fyld og pynt
500 g Friske jordbær
Spiselige blomster eller citronmelisseblade
Fødselsdagsflag