Fødselsdagskage

Fødselsdagskage

60+ min
Fødselsdagskage skal være noget helt specielt - og her er det lækker fødseldagskage forklædt som chokoladekage med blød vaniljecreme og friske jordbær. Det er faktisk en fødselsdagslagkage med plads til det hele, flag og lys - og så er det samtidig en nem kage til fødselsdag, når det skal være hjemmelavet og se imponerende ud.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn.

Chokoladebunde
  • Pisk sukker, smør og salt lyst og luftigt - fx med en håndmixer. Pisk æggene i.
  • Bland mel, kakao og natron sammen og rør det i æggeblandingen.
  • Tilsæt kærnemælk og hvidvinseddike og rør dejen godt sammen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter) - smør siderne. Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Lad den køle helt af i formen på en bagerist.
  • Tag kagen ud af formen og fjern bagepapiret. Skær evt. den rundede top af kagen. Del kagen i tre med en brødkniv, så du får tre ens, flade kagebunde.
Vaniljecreme
  • Flæk vaniljestængerne, skrab vaniljekornene ud og bland dem med lidt flormelis for at få vaniljekornene skilt ad.
  • Kom det i en skål sammen med resten af flormelissen og kvark. Pisk med en håndmixer i ca. 2 min. Pisk, i en anden skål, fløden til flødeskum. Bland kvark og flødeskum godt sammen og vend chokolade i. Smag til.
Fyld og pynt
  • Skyl jordbærrene og skær dem i halve eller kvarte - alt efter størrelse.
  • Læg chokoladebundene lagvis sammen med vaniljecreme og jordbær - afslut med ekstra jordbær.
  • Pynt med jordbær, spiselige blomster eller citronmelisse og fødselsdagsflag.
Variation

Anvend hindbær, brombær eller andre friske bær alt efter sæson.

Tilberedningstip

Skub forsigtigt dejen ud mod siden med bagsiden af en ske, så der en lille fordybning i midten - på den måde undgår du at kagen hvælver på midten, når den er bagt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

26368 kJ / 6302 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1046 kJ / 250 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 6,6 % 4,1 g
Kulhydrat: 44,9 % 27,6 g
Fedt: 48,5 % 13,7 g
Mere inspiration

Skal fødselsdagen fejres med flotte tal - så får du opskriften her.

Talkage
60+ min
Talkage
(131)

Ingredienser

Chokoladebunde
Sukker (ca. 3½ dl)
300 g
Blødt smør i mindre stykker
125 g
Groft salt
½ tsk
Æg
2
Hvedemel (ca. 5 dl)
300 g
Kakaopulver
4 spsk
Natron
1 tsk
Kærnemælk
2½ dl
Hvidvinseddike
1 spsk
Vaniljecreme
Vaniljestænger
2
Flormelis
3 spsk
Kvark
2½ dl
Piskefløde
½ liter
Grofthakket mørk chokolade
100 g
Fyld og pynt
Friske jordbær
500 g
Spiselige blomster eller citronmelisseblade
Fødselsdagsflag