Fødselsdagskage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(59 vurderinger)

60+ min

Fødselsdagskage er noget helt specielt - her forklædt som chokoladekage med blød vaniljecreme og friske jordbær.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Chokoladebunde

  • 300 g sukker (ca. 3½ dl)
  • 125 g blødt smør i mindre stykker
  • ½ tsk groft salt
  • 2 æg
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 4 spsk kakaopulver
  • 1 tsk natron
  • 2½ dl kærnemælk
  • 1 spsk hvidvinseddike

Vaniljecreme

Fyld og pynt

  • 500 g friske jordbær
  • spiselig blomst eller citronmelisseblade
  • fødselsdagsflag

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Chokoladebunde

  1. Pisk sukker, smør og salt lyst og luftigt - fx med en håndmixer. Pisk æggene i.
  2. Bland mel, kakao og natron sammen og rør det i æggeblandingen.
  3. Tilsæt kærnemælk og hvidvinseddike og rør dejen godt sammen.
  4. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter) - smør siderne. Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Lad den køle helt af i formen på en bagerist.
  5. Tag kagen ud af formen og fjern bagepapiret. Skær evt. den rundede top af kagen. Del kagen i tre med en brødkniv, så du får tre ens, flade kagebunde.

Vaniljecreme

  1. Flæk vaniljestængerne, skrab vaniljekornene ud og bland dem med lidt flormelis for at få vaniljekornene skilt ad.
  2. Kom det i en skål med det resterende flormelis og flødefraiche. Pisk blandingen til et fast skum og vend chokolade i. Smag til.

Fyld og pynt

  1. Skyl jordbærrene og skær dem i halve eller kvarte - alt efter størrelse.
  2. Læg chokoladebundene lagvis sammen med vaniljecreme og jordbær - afslut med ekstra jordbær.
  3. Pynt med jordbær, spiselige blomster eller citronmelisse og fødselsdagsflag.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Anvend hindbær, brombær eller andre friske bær alt efter sæson.

Sådan bruger du flødefraiche

Flødefraichen fyldige smage og syrlige touch passer særdeles godt til søde desserter. Se her hvordan du pisker flødefraiche til et let og lækkert skum (og få inspiration til hvordan du også kan bruge flødefraiche i varme retter).

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 25540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 49 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag