Talkage

Talkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(63 vurderinger)

60+ min

Talkager er festlige at servere til fødselsdag, bryllupsdag eller fx en barnedåb eller konfirmation, hvor tallene kan erstattes af bogstaver for barnets navn. Denne talkage består af en klassisk brownie med lys chokoladecreme. Talkagen kan pyntes med friske bær, slik, spiselige blomster eller andet kagepynt - kun fantasien sætter grænser...

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

1 kage med 2 tal (A4 størrelse)

Antal portioner

Browniebund

  • 500 g smør
  • 300 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 8 æg
  • 500 g sukker (ca. 6 dl)
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 40 g kakaopulver (ca. 1 dl)
  • ½ tsk groft salt

Chokoladecreme

Pynt

  • blåbær, brombær eller andre friske bær
  • sølvstøv
  • sukkerkugle
  • spiselig blomst, fx hornvioler eller skovsyre

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Talkage - forberedelse

Find talskabeloner på nettet (se link under Tip) og print to tal ud i A4 størrelse. Klip tallene ud, så du har to skabeloner.

Browniebund

  1. Smelt smør og chokolade i en gryde.
  2. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Bland mel, kakao og salt og vend det i æggesnapsen.
  3. Vend chokoladeblandingen heri.
  4. Hæld dejen i en bradepande (ca. 35 x 40 cm) - foret med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen og lad den køle af. Sæt bradepanden med brownie tildækket i køleskabet, gerne til næste dag.

Chokoladecreme

  1. Smelt chokoladen og lad den afkøle lidt.
  2. Pisk smør og flormelis lyst og luftigt med en håndmixer. Tilsæt chokoladen og pisk videre.
  3. Hæld fløden i lidt ad gangen og pisk til chokoladecremen er luftig.
  4. Kom chokoladecremen i en sprøjtepose med stjernetyl.

Sådan samler du kagen

  1. Vend den kolde browniebund ud af bradepanden med undersiden opad. Træk bagepapiret af.
  2. Placer de udklippede skabeloner på browniebunden og skær tallene ud med en lille skarp kniv.
  3. Placer de to tal på et bræt eller en plade til servering.
  4. Sprøjt små toppe af chokoladecreme på bundene.
  5. Vend forsigtigt nogle af bærrene i sølvstøv, fx i en lille frysepose, og pynt talkagen med bær, sukkerkugler og spiselige blomster, mens chokoladecremen stadig er blød. Stil kagen på køl og tag den ud af køleskabet ca. 15 min før servering.

Bagetid

20-25 min. ved 175° - traditionel ovn. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen.

Link til talskabeloner

https://www.dltk-teach.com/numbers/simple-numbers.htm

Bemærk

Mængde: Hele brownien skåret ud i stykker á 5 x 5 cm giver ca. 40 stykker kage. Antal kagestykker i talkagen afhænger af, hvilke tal du skærer ud. Eksempelvis er der flere stykker kage på tallet 88 end på tallet 11. Den resterende mængde brownie (det du skærer fra, når du skærer tallene ud) kan skæres op i reelle stykker, toppes med chokoladecreme og serveres ved siden af talkagen.

Frysetip

Browniebunden kan fryses og dermed laves i god tid. Frys bunden hel og skær tallene ud af den letfrosne bund.
Rester af chokoladecreme kan også fryses. Tø chokoladecremen op ved stuetemperatur - den bliver hård i køleskabet.
Du kan også fryse rester af brownie med chokoladecreme på.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 62764 kJ / 15001 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,9 g
  • Protein: 3,4 %
  • Kulhydrat: 38,6 %
  • Fedt: 58 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag