20-25 min. ved 175° - traditionel ovn. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen.
Mængde: Hele brownien skåret ud i stykker á 5 x 5 cm giver ca. 40 stykker kage. Antal kagestykker i talkagen afhænger af, hvilke tal du skærer ud. Eksempelvis er der flere stykker kage på tallet 88 end på tallet 11. Den resterende mængde brownie (det du skærer fra, når du skærer tallene ud) kan skæres op i reelle stykker, toppes med chokoladecreme og serveres ved siden af talkagen.
Browniebunden kan fryses og dermed laves i god tid. Frys bunden hel og skær tallene ud af den letfrosne bund. Rester af chokoladecreme kan også fryses. Tø chokoladecremen op ved stuetemperatur - den bliver hård i køleskabet. Du kan også fryse rester af brownie med chokoladecreme på.
Find flere tips til at pynte din talkage og print skabeloner til tallene her
Der vil altid være rester af kage, efter du har skåret tallene ud. Mange af resterne kan du som sagt skære i reelle stykker, som du kan sprøjte op med resten af chokoladecremen og servere sammen med talkagen. En anden måde at få brugt kageresterne på er at lave romkugler – det er altid et hit, især hos de små!
62623 kJ / 14967 kcal
1983 kJ / 474 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 3,3 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 38,6 % | 45 g |
Fedt: | 58,1 % | 31,1 g |
Også en overdådig kage, der imponerer på en festlig dag.
Talkager kan laves på mange forskellige måder. Se her hvordan du laver en browniebund med flødebolleskum.
Smør
|
500 g |
---|---|
Grofthakket mørk chokolade
|
300 g |
Æg
|
8 |
Sukker (ca. 6 dl)
|
500 g |
Hvedemel (ca. 3½ dl)
|
200 g |
Kakaopulver (ca. 1 dl)
|
40 g |
Groft salt
|
½ tsk |
Grofthakket mælkechokolade
|
300 g |
---|---|
Blødt smør
|
350 g |
Flormelis
|
400 g |
Piskefløde
|
1½ dl |
Blåbær, brombær eller andre friske bær
|
|
---|---|
Sølvstøv
|
|
Sukkerkugler
|
|
Spiselige blomster, fx hornvioler eller skovsyre
|