Dette fynske vidunder, brunsviger, er en sikker vinder - hver gang! Her er den klassiske brunsviger med det helt rigtige forhold mellem dej og snask - så du behøver ikke doble fyldet op. Hjemmelavet brunsviger er et hit både til eftermiddagskaffen og brunchen - og mon ikke også det vil gøre lykke, hvis du skærer din brunsviger ud som en kagekone eller kagemand?
En lækker variation til den klassiske brunsviger.
15568 kJ / 3721 kcal
1656 kJ / 396 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 4,6 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 44,7 % | 43,5 g |
Fedt: | 50,7 % | 22,7 g |
Du kan lave dobbelt portion og forme dejen, som en kagemand, i en bradepande eller på to bageplader. Hoved, 2 arme, 2 ben og en stor rund mave. Tilbered og bag som anvist. Når kagen er afkølet, kan du pynte den med slik og flag. Du kan komme ½ tsk stødt kardemomme i dejen. Hvis du har kage tilbage kan du varme det i ovnen - 200° - kort tid - hold øje med det.
Lav dejen med halv mængde gær. Kom dejen i formen og stil den tildækket i køleskabet til næste dag. Først når du skal bage brunsvigeren laver du fordybninger i dejen, som før angivet og fordeler fyldet på dejen. Så får du frisk brunsviger til fx brunchen.
Gør som nordjyderne - server flødeskum til brunsvigeren.