Brunsviger

Brunsviger

60+ min
Dette fynske vidunder, brunsviger, er en sikker vinder - hver gang! Her er den klassiske brunsviger med det helt rigtige forhold mellem dej og snask - så du behøver ikke doble fyldet op. Hjemmelavet brunsviger er et hit både til eftermiddagskaffen og brunchen - og mon ikke også det vil gøre lykke, hvis du skærer din brunsviger ud som en kagekone eller kagemand?
Mere inspiration

En lækker variation til den klassiske brunsviger.

Brunsvigersnegle
60+ min
Brunsvigersnegle
(35)
Velbekomme!
Tips

Du kan lave dobbelt portion og forme dejen, som en kagemand, i en bradepande eller på to bageplader. Hoved, 2 arme, 2 ben og en stor rund mave. Tilbered og bag som anvist. Når kagen er afkølet, kan du pynte den med slik og flag. Du kan komme ½ tsk stødt kardemomme i dejen. Hvis du har kage tilbage kan du varme det i ovnen - 200° - kort tid - hold øje med det.

Forbered i god tid

Lav dejen med halv mængde gær. Kom dejen i formen og stil den tildækket i køleskabet til næste dag. Først når du skal bage brunsvigeren laver du fordybninger i dejen, som før angivet og fordeler fyldet på dejen. Så får du frisk brunsviger til fx brunchen.

Variation

Gør som nordjyderne - server flødeskum til brunsvigeren.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14073 kJ / 3364 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1704 kJ / 407 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 4,1 % 4,1 g
Kulhydrat: 42,3 % 42,3 g
Fedt: 53,6 % 24,7 g

Ingredienser