Brunsviger

60+ min

Dette fynske vidunder, brunsviger, er en sikker vinder - hver gang! Her er den klassiske brunsviger med det helt rigtige forhold mellem dej og snask - så du behøver ikke doble fyldet op. Hjemmelavet brunsviger er et hit både til eftermiddagskaffen og brunchen - og mon ikke også det vil gøre lykke, hvis du skærer din brunsviger ud som en kagekone eller kagemand?

Brunsviger
Mere inspiration

En lækker variation til den klassiske brunsviger.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15568 kJ / 3721 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1656 kJ / 396 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 4,6 % 4,4 g
Kulhydrat: 44,7 % 43,5 g
Fedt: 50,7 % 22,7 g
Tips

Du kan lave dobbelt portion og forme dejen, som en kagemand, i en bradepande eller på to bageplader. Hoved, 2 arme, 2 ben og en stor rund mave. Tilbered og bag som anvist. Når kagen er afkølet, kan du pynte den med slik og flag. Du kan komme ½ tsk stødt kardemomme i dejen. Hvis du har kage tilbage kan du varme det i ovnen - 200° - kort tid - hold øje med det.

Forbered i god tid

Lav dejen med halv mængde gær. Kom dejen i formen og stil den tildækket i køleskabet til næste dag. Først når du skal bage brunsvigeren laver du fordybninger i dejen, som før angivet og fordeler fyldet på dejen. Så får du frisk brunsviger til fx brunchen.

Variation

Gør som nordjyderne - server flødeskum til brunsvigeren.

Ingredienser