Brunsviger
Dette fynske vidunder, brunsviger, er en sikker vinder - hver gang! Her er den klassiske brunsviger med det helt rigtige forhold mellem dej og snask - så du behøver ikke doble fyldet op. Hjemmelavet brunsviger er et hit både til eftermiddagskaffen og brunchen - og mon ikke også det vil gøre lykke, hvis du skærer din brunsviger ud som en kagekone eller kagemand?
Ingredienser
Dej til brunsviger
1 dl
Mælk
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
200 g
Hvedemel (ca. 3½ dl)
|
|
1
Æg
|
|
40 g
Blødt smør
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Fyld
200 g
Smør
|
|
---|---|
200 g
Brun farin (ca. 2½ dl)
|
Sådan gør du
Dej til brunsviger
Fyld
Du kan lave dobbelt portion og forme dejen, som en kagemand, i en bradepande eller på to bageplader. Hoved, 2 arme, 2 ben og en stor rund mave. Tilbered og bag som anvist. Når kagen er afkølet, kan du pynte den med slik og flag. Du kan komme ½ tsk stødt kardemomme i dejen. Hvis du har kage tilbage kan du varme det i ovnen - 200° - kort tid - hold øje med det.
Lav dejen med halv mængde gær. Kom dejen i formen og stil den tildækket i køleskabet til næste dag. Først når du skal bage brunsvigeren laver du fordybninger i dejen, som før angivet og fordeler fyldet på dejen. Så får du frisk brunsviger til fx brunchen.
Gør som nordjyderne - server flødeskum til brunsvigeren.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14114 kJ / 3373 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1709 kJ / 408 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 3,7 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 42,6 % | 42,8 g |
Fedt: | 53,7 % | 24,8 g |