En lækker variation til den klassiske brunsviger.
Du kan lave dobbelt portion og forme dejen, som en kagemand, i en bradepande eller på to bageplader. Hoved, 2 arme, 2 ben og en stor rund mave. Tilbered og bag som anvist. Når kagen er afkølet, kan du pynte den med slik og flag. Du kan komme ½ tsk stødt kardemomme i dejen. Hvis du har kage tilbage kan du varme det i ovnen - 200° - kort tid - hold øje med det.
Lav dejen med halv mængde gær. Kom dejen i formen og stil den tildækket i køleskabet til næste dag. Først når du skal bage brunsvigeren laver du fordybninger i dejen, som før angivet og fordeler fyldet på dejen. Så får du frisk brunsviger til fx brunchen.
Gør som nordjyderne - server flødeskum til brunsvigeren.
14073 kJ / 3364 kcal
1704 kJ / 407 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 4,1 % | 4,1 g |
Kulhydrat: | 42,3 % | 42,3 g |
Fedt: | 53,6 % | 24,7 g |