Brunsvigersnegle

2 timer
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
Brunsvigersnegle

Brunsvigersnegle - to lækre sager, der er samlet til én rigtig god ting. Brunsvigersnegle ligner kanelsnegle, men smager som klassisk brunsviger. Og så har vi bagt sneglene tæt i en bradepande, så de bliver ekstra lækre og svampede, og fyldet holder sig der, hvor det skal. Brunsvigersnegle kan godt gå hen at blive et hit, også når I skal have kage med - i klassen, på udflugt eller til et møde.

Ingredienser

Dej

50 g Smør
2 dl Mælk
25 g Gær
1 Æg
2 spsk Sukker
¾ tsk Groft salt
375 g Hvedemel (ca. 6½ dl)

Remonce

200 g Blødt smør
200 g Brun farin

Sådan gør du

Dej

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske - dejen skal være fugtig.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Remonce

  • Rør smør og farin godt sammen.

Sådan laver du brunsvigersnegle

  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Rul, med en kagerulle, dejen til en aflang plade (ca. 30 x 48 cm) og smør remoncen herpå - lad ca. 4 cm være fri foroven.
  • Rul dejen, fra den lange side hvor der er remonce helt ud til kanten, som til roulade og skær den i 12 tykke skiver (a ca. 4 cm).
  • Læg sneglene i en bradepande (ca. 22 x 32 cm) med bagepapir - bøj den yderste dejende ind under hver snegl og tryk dem lidt flade.
  • Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Bag brunsvigersneglene midt i ovnen ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn. Tag brunsvigersneglene ud af formen (lad dem forblive samlet) og lad dem køle af på en bagerist.

Skil evt. brunsvigersneglene fra hinanden, inden du fryser dem ned. Så kan du tage en op ad gangen. Brunsvigersneglene smager bedst, når du luner dem inden servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17372 kJ / 4152 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1537 kJ / 367 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 4,8 % 4,4 g
Kulhydrat: 49,1 % 44,3 g
Fedt: 46,1 % 19,2 g
Relateret video Brunsvigersnegle

Brunsvigersnegle - to lækre sager, der er samlet til én rigtig god ting. Brunsvigersnegle ligner kanelsnegle, men smager som klassisk brunsviger. Og så har vi bagt sneglene tæt i en bradepande, så de bliver ekstra lækre og svampede, og fyldet holder sig der, hvor det skal. Brunsvigersnegle kan godt gå hen at blive et hit, også når I skal have kage med - i klassen, på udflugt eller til et møde.

https://www.arla.dk/opskrifter/brunsvigersnegle/